Μάρκο ο Πρωταθλητής! (vids)

Μάρκο ο Πρωταθλητής! (vids)

Στο «λημέρι» του Μάρκο Λιβάγια η ΑΕΚ επικράτησε άνετα του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, για την πρεμιέρα της Super League. Αγωνία για τον Γκάλο ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο.

Με το δεξί και με πολύ θετική εικόνα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το νέο πρωτάθλημα η κάτοχος του τίτλου ΑΕΚ, που επικράτησε πιο άνετα από ότι δείχνει αυτό το τελικό 2-0 του ΠΑΣ. Η Ένωση, με τους Πόνσε και Λιβάγια σε μεγάλα κέφια, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην ομάδα των Ιωαννίνων, που δεν απείλησε σχεδόν καθόλου τους γηπεδούχους.

Ο Αργεντινός με τον Κροάτη «έδεσαν» αρμονικά στην επίθεση του Δικεφάλου, αποτελώντας και τους σκόρερς των τερμάτων της Ένωσης. Που βρήκε γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους και στο ξεκίνημα του δεύτερου, «κόβοντας» έτσι τα πόδια του συνόλου του Πετράκη.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να φρεσκάρει την ομάδα του σε σχέση με το παιχνίδι με την Βίντι, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Μάνταλο, Σιμόες, Κλωναρίδη, Οικονόμου και Χουλτ. Οι παραπάνω αλλαγές πάντως δεν επηρέασαν ιδιαίτερα την Ένωση, που παρουσίασε ένα ομοιογενές σύνολο με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και ικανοποιητικό ρυθμό.

Ο Εζέκιελ Πόνσε που πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού έδειξε πως είναι παίκτης ικανός να κάνει τη διαφορά στην επίθεση της Ένωσης, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνων για τον ΠΑΣ. Ο Αργεντινός φορ μαζί με τον Λιβάγια αλλά και τους αρκετά κινητικούς Μπακασέτα και Άλεφ ήταν οι ποδοσφαιριστές που είχαν πάρει πάνω τους το βάρος της δημιουργίας.

Στο 4’ η ΑΕΚ απείλησε με το σουτ του Λιβάγια που απέκρουσε ο Βελλίδης, ενώ στο 7’ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ αντέδρασε εντυπωσιακά στο κοντινό πλασέ του Πόνσε. Η Ένωση είχε μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή των φιλοξενούμενων, που αμύνονταν μαζικά.

Αυτό, μέχρι το 37’. Λιβάγια και Πόνσε συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον Αργεντινό φορ να κάνει… σεφτέ, ανοίγοντας το σκορ με ωραίο πλασέ, μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια και γύρισμα του Κροάτη φορ! Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε και έτσι ανάγκασε τον ΠΑΣ να ανοιχτεί. Χωρίς, ωστόσο, να μπορέσει να απειλήσει τους γηπεδούχους, στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ανάπαυλα.

Λιβάγια και… τέλος!

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ κατάφερε να βρει και ένα δεύτερο γκολ, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς. Ο Μπακάκης σέντραρε από δεξιά και ο Λιβάγια με σουτ στην κίνηση, έκανε το 2-0! Διατηρώντας έτσι την επαφή του με τα δίχτυα και επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα κατέβηκε, με τον ΠΑΣ να μην δείχνει ικανός να αντιδράσει. Ο Ουζουνίδης απέσυρε σταδιακά τους Λιβάγια και Πόνσε από τον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να τους έχει «φρέσκους» για τη ρεβάνς με την Βίντι.

Η Ένωση ήλεγχε το ματς, κρατούσε την μπάλα και αναζητούσε με υπομονή ένα τρίτο γκολ, που θα έδινε άλλες διαστάσεις στη νίκη της και παράλληλα θα «κλείδωνε» και τυπικά το «τρίποντο». Αυτό τελικά δεν ήρθε, με το 2-0 να μένει μέχρι τέλους και την ΑΕΚ να ξεκινά πετυχημένα τις υποχρεώσεις της για το νέο πρωτάθλημα, πιάνοντας με το «καλημέρα» την κορυφή.

Το κλειδί: Το χρονικό σημείο που σκόραρε ο Πόνσε. Ο Αργεντινός φορ έδωσε στην ΑΕΚ την ευκαιρία να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, με την εικόνα του ματς από εκεί και μετά να είναι εντελώς διαφορετική.

Το 10άρι: Ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης άσος κάνει εντυπωσιακά πράγματα στο γήπεδο από το ξεκίνημα της σεζόν και απέναντι στον ΠΑΣ, απλά επιβεβαίωσε το πόσο καθοριστικός παίκτης είναι για την ΑΕΚ.

Στον πάγκο: ΟΑλέξανδρος Νικολιάς. Ο νεαρός μέσος του ΠΑΣ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΚ, δείχνοντας να έχει εγκλωβιστεί καλά από την άμυνα της Ένωσης.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Πετράκη να παρατάξει ένα τόσο επιθετικό σχήμα αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη, καθώς η ΑΕΚ βρήκε χώρους, πήρε τον έλεγχο του κέντρου και έφτασε σε μια άνετη νίκη.

AEK-ΠΑΣ 2-0

Γήπεδο: OAKA

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Bοηθοί: Νικόλαος Σάββας, Νίκολας Δημόπουλος

Γκολ: Πόνσε 37’, Λιβάγια 47’

Κίτρινες: Πόνσε (24’), Κλωναρίδης(81’), Λίλα (15’), Τζημόπουλος (76’), Κρίζμαν (79’), Νικολιάς (90’+)

Kόκκινες: –

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Λόπες, Γκάλο (73’ Κλωναρίδης), Γαλανόπουλος, Αλεφ, Μπακασέτας, Λιβάγια (64’ Μάνταλος), Πόνσε (68’ Γιακουμάκης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης, 4-4-2): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Κάστρο (61’ Τζημόπουλος), Λίλα, Γιάκος (46’ Κρίζμαν), Νικολιάς, Ξύδας, Κακούμπα (64’ Μυστακίδης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ