Ο Λάζαρος το γκολ, ο Χασάν την ελπίδα…

Ο Λάζαρος το γκολ, ο Χασάν την ελπίδα…

Μεγάλες ομάδες είναι αυτές οι οποίες μπορούν να έχουν στις τάξεις τους εκτελεστές σαν τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Ολυμπιακός έβαλε ποιότητα στο ρόστερ του και θα παίρνει βαθμούς και νίκες από την ποιότητα αυτή ακόμα και ερήμην των λοιπών επιλογών του προπονητή.

Μπορείς να δεις το ποτήρι μισογεμάτο. Να μείνεις στο ότι ο Ολυμπιακός νίκησε και στο ότι ο Εμπασί είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Συνέβησαν και το δύο. Ο πορτιέρο του Λεβαδειακού ήταν και πάλι εντυπωσιακός όπως ήταν και στο περσινό ματς στο Φάληρο. Αν είναι έτσι, προτιμότερο να κάνουμε κουβέντα για το ελπιδοφόρο ντεμπούτο του Χασάν Κούκα που έκανε δυο τρεις ενέργειες οι οποίες φανερώνουν έναν πολύ καλό σέντερ φορ.

Αναφέρομαι στο σουτ που πήγε στο δοκάρι και στο ξεμαρκάρισμα που προηγήθηκε. Αναφέρομαι στο πολύ καλό ανάποδο ψαλίδι. Κυρίως όμως στην πάσα με την οποία έβγαλε τον Γκερέρο σε θέση βολής κοιτώντας μάλιστα προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Υποψιάζομαι πως όταν βρίσκεται μόνιμα μέσα στο κουτί και έχει δυο εξτρέμ να τον τροφοδοτούν και τον Φορτούνη πίσω του να γίνει πολύ παραγωγικός.

Έτσι όπως ανακάτεψε την τράπουλα ο Μάρτινς στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα περισσότερο μπερδεύτηκε παρά διευκολύνθηκε στην προσπάθειά της να λύσει το πρόβλημα που της είχε βάλει ο Ακης Μάντζιος. Και το έλυσε με τρόπο που δεν αφορά σχήματα και διατάξεις μέσα στο γήπεδο αλλά την ποιότητα συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή της. Ο Λάζαρος πέρασε την μπάλα από την μύτη της βελόνας και την έστειλε εκεί που ακόμα και ο Εμπασί δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Εννοείται πως οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές οι οποίες μπορούν να έχουν στις τάξεις τους εκτελεστές σαν τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Ολυμπιακός έβαλε ποιότητα στο ρόστερ του και θα παίρνει βαθμούς και νίκες από την ποιότητα αυτή ακόμα και ερήμην των λοιπών επιλογών του προπονητή. Κάπως έτσι εξελίχτηκαν τα πράγματα το βράδυ της Κυριακής. Εξελίχτηκαν έτσι γιατί ο κινητήριος μοχλός ανάπτυξης των ερυθρόλευκων, ο Κώστας Φορτούνης βρέθηκε σε κακό βράδυ.

Ενδεχομένως να εγκλωβίστηκε από τα μαρκάρισμα του Μητρόπουλου. Όταν όμως ο Φορτούνης βγαίνει εκτός παιχνιδιού τα παιχνίδι θα δυσκολεύουν για τον Ολυμπιακό. Εδώ ήρθε και η επιλογή του Μαρτίνς να παίξει 4-4-2 στο δεύτερο ημίχρονο που τον αποσυντόνισε τόσο όσο και το χαμένο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.

Υπό την έννοια αυτή να μην σου τραβάει ο Φορτούνης και να βγάζεις από το ματς τον Τοροσίδη δεν βγάζει νόημα παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός της Εθνικής δεν πρόσφερε κάτι το αξιοσημείωτο. Ο Ολυμπιακός ακόμα και σε κακή βραδιά έχει τρόπους να δημιουργεί ευκαιρίες απέναντι σε ομάδες όπως ο Λεβαδειακός. Στην προκειμένη περίπτωση το θέμα είναι να μην της επαναλάβει την Πέμπτη στην Αγγλία απέναντι στην Μπέρνλι….

Υ.Γ Ο μεριά δεν γίνεται να κριθεί σε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος ήταν αναιμικός επιθετικά.

Υ.Γ 1 Ο διαιτητής αρνήθηκε ένα καθαρό πέναλτι σε χέρι του Ντιόγκο. Για αυτό θα μιλάγαμε τώρα αν ο Λάζαρος δεν λύτρωνε τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ