Αστέρας – ΑΕΚ 0-1

Αστέρας – ΑΕΚ 0-1

Με ένα πέναλτι στο 33΄ του Μάνταλου η ΑΕΚ πέρασε από την Τρίπολη σε ένα κακό αγωνιστικά παιχνίδι, παίρνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ξανά «θύμα» της... εξυγίανσης ο Αστέρας.

Μια φάση, μια απόφαση του διαιτητή Παπαδόπουλου να δώσει πέναλτι στο πέσιμο του Μάνταλου μέσα στην περιοχή στο 33΄έκρινε το ματς στην Τρίπολη με την ΑΕΚ να φεύγει με πολύτιμο τρίποντο (0-1) και τον Αστέρα να πέφτει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική «θύμα» της εξυγίανσης. Και αυτό γιατί το πέναλτι που δόθηκε στο πέσιμο του Μάνταλου ήταν δώρο του Παπαδόπουλου.

Ο Κώτσιρας μάρκαρε τον Μάνταλο στα πλάγια της περιοχής, ο αρχηγός της ΑΕΚ εκμεταλλευόμενος πως ο αμυντικός του Αστέρα είχε ψηλά το χέρι του, έπεσε στο έδαφος, και ο Παπαδόπουλος αφού το σκέφτηκε λίγο έδωσε το πέναλτι. Μια φάση που βλέπουμε συνεχώς στα γήπεδα, κατά δεκάδες αλλά που στην εποχή της… εξυγίανσης μετατρέπεται σε πέναλτι, ειδικά σε ματς υψηλής επικινδυνότητας όπως αυτό στην Τρίπολη για την ΑΕΚ. Μιλάμε για τον ίδιο διαιτητή που πέρσι άφησε την Ξάνθη στο ματς με την ΑΕΚ στα Πηγάδια με 9 παίκτες, με το σκορ στο 1-0 και η ΑΕΚ ισοφάρισε στο φινάλε με γκολ οφσάιντ…

Το παιχνίδι άλλωστε ήταν κακό σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και είναι χαρακτηριστικό πως είχαμε ελάχιστες φάσεις, επί της ουσίας τα τρία δοκάρια του αγώνα, με τον Μπακασέτα στο πρώτο ημίχρονο, την καραμπόλα με τον Τριανταφυλλόπουλο στην επανάληψη και του Μανιά στο 87΄που ήταν και η μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα να ισοφαρίσει.

Η ΑΕΚ λοιπόν με την… αύρα της εξυγίανσης πήρε ένα πολύτιμο διπλό στην Τρίπολη, σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος και ο Αστέρας έκανε το… 2Χ2 ως «θύμα» της εξυγίανσης.

Υπεροχή, λύση από την άσπρη βούλα

Παρά την κόπωση και την ένταση του αγώνα με την Βίντι που είχε προηγηθεί, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να αλλάξει μόλις δύο πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της Τρίτης, βάζοντας τους Μπακασέτα και Πόνσε, αντί των Λόπες και Κλωναρίδη. Η Ένωση ωστόσο ξεκίνησε το παιχνίδι δείχνοντας πως έχει δυνάμεις και κυρίως όρεξη.

Οι Κιτρινόμαυροι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και μόλις στο 10’ απείλησαν με τον Μπακασέτα, που σημάδεψε το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων! Ο διεθνής άσος ελίχθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε με το αριστερό, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Η Ένωση δεν κατέβασε ρυθμό και με όπλο της την καλή κυκλοφορία, αναζητούσε διαδρόμους προς την εστία του Αστέρα.

Στο 29’ οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν ξανά κοντά στο να σκοράρουν, όταν ο Πόνσε βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, κοντρόλαρε, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από την εστία. Στο 32’ όμως η Ένωση βρήκε τη λύση που αναζητούσε με το πέναλτι-δώρο του Παπαδόπουλου κάνοντας το 0-1.

Αυτό το γκολ άλλαξε την εικόνα του ματς, με τον Αστέρα να βγαίνει με περισσότερο θάρρος μπροστά και να κλείνει την Ένωση στην περιοχή της. Χωρίς, ωστόσο, να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά. Μιας και όποιες προσπάθειες κι αν επιχείρησαν οι γηπεδούχοι, σταματούσαν πριν καν φτάσουν στον Μπάρκα.

Έσπασαν τα δοκάρια!

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά. Η ΑΕΚ δεν έδειξε να έχει εφησυχάσει από το προβάδισμα και αναζητούσε ένα ακόμα γκολ, που επί της ουσίας θα της έδινε τους τρεις βαθμούς. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν πάρει ξεκάθαρα το κέντρο από τους Αρκάδες που δυσκολεύονταν να βρουν συνεργασίες και να κρατήσουν την μπάλα.

Στο 64’ ο Δικέφαλος άγγιξε το δεύτερο γκολ, με την καραμπόλα στο κεφάλι του Τριανταφυλλόπουλου να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του.

Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να αλλάξει πράγματα προκειμένου να δώσει κι άλλες ανάσες στην Ένωση, τη στιγμή που ο Αστέρας προσπαθούσε να γίνει πιο επιθετικός. Ο Λόπες πήρε τη θέση του Πόνσε, με τον Λιβάγια να έρχεται στην κορυφή και τον Μάνταλο στον άξονα. Ενώ από το ματς αποσύρθηκε με πρόβλημα τραυματισμού ο Μπακάκης, με τον Τσόσιτς να παίρνει τη θέση του.

Όσο περνούσε η ώρα και με το σκορ σε αυτό το εύθραυστο 0-1, ο Αστέρας είχε φέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Μπάρκα. Η Ένωση είχε οπισθοχωρήσει αρκετά, ενώ σιγά-σιγά άρχιζαν να εμφανίζονται και σημάδια κόπωσης. Κάτι που λίγο έλειψε να φέρει την ισοφάριση στο 88’, όταν ο Μανιάς βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι! Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με την κεφαλιά του Ιγκλέσιας να περνά ελάχιστα άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, με την ΑΕΚ να παίρνει έτσι μια πολύ σημαντική νίκη, να κάνει το «2Χ2» και να ξεκινά ιδανικά τη σεζόν, δείχνοντας πως δεν στοχεύει σε τίποτα λιγότερο από την υπεράσπιση του τίτλου της.

Το κλειδί: Η αποφασιστικότητα με την οποία μπήκε η ΑΕΚ στο ματς. Η Ένωση από την αρχή έδειξε πως πήγε στην Τρίπολη για να φύγει από εκεί με το «τρίποντο» και με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο, δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στον Αστέρα. Είχε και το κάτι παραπάνω  με τον… Παπαδόπουλο.

Το 10άρι: Ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης ήταν ο άνθρωπος από τα πόδια του οποίου ξεκινούσε ότι καλό έκανε η ΑΕΚ, κρατώντας την μπάλα, ανοίγοντας χώρους και δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Στον πάγκο: Ο Μουνάφο. Ο παίκτης του Αστέρα δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο, κάνοντας πολλά λάθη και αδυνατώντας να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του.

Γιατί κόουτς: Ο Σάββας Παντελίδης άργησε πολύ να παρέμβει στο ματς και να δώσει έναν πιο επιθετικό τόνο στον Αστέρα, που πέραν των τελευταίων λεπτών, δεν απείλησε καθόλου την ΑΕΚ.

AΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΕΚ 0-1
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Χριστακόγλου, Νατσιόπουλος

Γκολ: 33’ πέναλτι Μάνταλος,

Κίτρινες: Πόνσε (23’), Μάνταλος (44’), Αλεφ (85’), Οικονόμου (89’), Κώτσιρας (32’), Τριανταφυλλόπουλος (60’)

Κόκκινες: –

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Παντελίδης, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (46’ Βαλιέντε), Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα (73’ Δουβίκας), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (66’ Φερνάντεθ), Κυριακόπουλος, Μανιάς

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης (65’ Τσόσιτς), Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μπακασέτας, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (83’ Αλεφ), Λιβάγια, Πόνσε (65’ Λόπες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ