Επίθεση και γκολ από παντού!

Επίθεση και γκολ από παντού!

Εντυπωσιακός πλουραλισμός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΣ. Οι πέντε σκόρερ, οι ασίστ και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του Πειραιά που θέλει όλους τους παίκτες να έχουν συμμετοχή στο επιθετικό σκέλος.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και η εντυπωσιακή νίκη των ερυθρόλευκων με 5-0, φανερώνει την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι πειραιώτες.

Η ομάδα του λιμανιού κατάφερε να πετύχει πέντε γκολ αλλά είχε πολλές ακόμα ευκαιρίες για να σκοράρει κι άλλα τέρματα, γεγονός που ικανοποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους φιλάθλους των πειραιωτών.

Ένα στοιχείο λοιπόν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τον πλουραλισμό που είχαν στο παιχνίδι τους οι ερυθρόλευκοι. Τον τρόπο με τον οποίο δημιούργησαν τις ευκαιρίες τους και τους παίκτες που σημείωσαν τα γκολ. Πάμε λοιπόν αν δούμε τα καινούργια στοιχεία που έχει περάσει ο Πέδρο Μαρτίνς στην ομάδα του.

Οφείλει λοιπόν να σταθεί κάποιος στο ότι στο χθεσινό παιχνίδι στο Φάληρο σκόραρε το δεξί μπακ των πειραιωτών. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πειραιά και αυτό ήταν φυσικά και το πιο σημαντικό γκολ για τους ερυθρόλευκους.

Ο Ομάρ δεν ήταν όμως ο μοναδικός αμυντικός του Ολυμπιακού που πέτυχε γκολ στην χθεσινή αναμέτρηση. Το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ πρόσθεσε και ο Γιασίν Μεριά καθώς ο κεντρικός αμυντικός των ερυθρόλευκων πέτυχε το πέμπτο γκολ της ομάδας του, στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ από τον επιτελικό του μέσο, με τον Κώστα Φορτούνη με την εκτέλεση πέναλτι στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Πάμε όμως παρακάτω για να σημειώσουμε ότι γκολ πέτυχε και ο ένας εκ των δύο ακραίων επιθετικών της ομάδας του Πειραιά, ο Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ των ερυθρόλευκων πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα έχοντας και πολύ καλή ψυχολογία μετά το γκολ που πέτυχε και εναντίον της Μπέρνλι.

Τέλος ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ και από τον σέντερ φορ, καθώς ο Γκερέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια. Ο Ισπανός στράικερ έκανε ωραία ενέργεια και τέλειο πλασέ για να σκοράρει το τέταρτο γκολ της ομάδας του.

Πάμε όμως να δούμε και πως «βγήκαν» αυτές οι φάσεις των γκολ του Ολυμπιακού γιατί έχει κι αυτό την σημασία του. Στην φάση του 1-0 πρέπει να σταθούμε στην εξαιρετική πάσα που έκανε ο Καμαρά, καθώς ο νεαρός μέσος έκανε την τέλεια μεταβίβαση στον Ελαμπντελαουί. Ήταν μια πάσα που «ακινητοποίησε» την αμυντική γραμμή του ΠΑΣ.

Ο Ελαμπντελαουί είχε εκτός από το γκολ και μια ασίστ, καθώς ο Νορβηγός δεξιός μπακ έκανε την καλή σέντρα στην φάση που ο Μεριά πέτυχε το πέμπτο γκολ των ερυθρόλευκων, στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός βρήκε πάντως δημιουργία και από τον επιτελικό του χαφ, καθώς ο Κώστας Φορτούνης ήταν αυτός που έκανε την πάσα στον Ποντένσε, για να σκοράρει με εντυπωσιακό σουτ ο νεαρός Πορτογάλος εξτρέμ.

Αφήσαμε για το τέλος την μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, το δοκάρι δηλαδή που είχαν οι ερυθρόλευκοι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Φετφατζίδης ήταν αυτός που είχε την μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από πολύ καλή θέση.

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός είχε πλουραλισμό στο παιχνίδι του και είναι μια ομάδα που όλοι οι παίκτες έχουν συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι. Είναι μια νέα ομάδα που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, μια ομάδα που ο προπονητής της θέλει απ’ όλους τους παίκτες του να βοηθούν στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ