Παναιτωλικός – ΟΦΗ 2-1

Παναιτωλικός – ΟΦΗ 2-1

Σε ένα ματς με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα στο Αγρίνιο, ο Βλαντ Μοράρ σκόραρε εις διπλούν κόντρα στον ΟΦΗ και χάρισε στον Παναιτωλικό την πρώτη νίκη του στη Superleague (2-1). Ντεμπούτο για τον Χρήστο Αραβίδη, αποβλήθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος του ΟΦΗ σε ένα πολύ δυνατό ματς στο Αγρίνιο, με τον Βλαντ Μοράρ να σκοράρει εις διπλούν και να χαρίζει στον Παναιτωλικό την πρώτη νίκη του στη Superleague (2-1).

Αναμενόμενα, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον ΟΦΗ να περιμένει λίγο πιο χαμηλά και να πιέζει με αξιοσημείωτη οργάνωση τους Αγρινιώτες, δυσκολεύοντας την ανάπτυξή τους και βλέποντας μέχρι και τον Βουό να συμμετέχει έντονα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Οι Κρητικοί επιδείκνυαν πάθος με πολύ δυνατά, αλλά σε καμία περίπτωση αντιαθλητικά μαρκαρίσματα και προς στιγμήν έδειξαν να ωθούν το παιχνίδι στα «μέτρα» που ήθελαν, ωστόσο μία μόνο φάση ήταν αρκετή για να ανατρέψει τα δεδομένα. Στο 24ο λεπτό, ο Μαρινάκης έκλεισε προς τα μέσα και πάσαρε κάθετα για τον Μοράρ, ο οποίος εκτέλεσε υποδειγματικά, πετυχαίνοντας ένα από τα λεγόμενα «σεντρεφορίσια» γκολ.

Στο 38ο λεπτό ο διαιτητής Γρατσάνης έδειξε στον Βουό κίτρινη κάρτα για θέατρο, θεωρώντας πως ο Αφρικανός φορ επιχείρησε να τον ξεγελάσει, φάση μετά από την οποία αποβλήθηκε και ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Νίκος Παπαδόπουλος, για διαμαρτυρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε ακόμα πιο δυνατά, είχε ορισμένες καλές στιγμές και στο 58ο λεπτό διπλασίασε το προβάδισμά του. Ο Μοράρ προσποιήθηκε ότι θα εκτελέσει ένα φάουλ και πέρασε πάνω από την μπάλα. Ο Έρικσον εκτέλεσε τελικά και την έστειλε στη γωνία του Στρέζου, ο οποίος έπεσε για να αποκρούσει, με τον επερχόμενο Μοράρ να εκτελεί με την πρώτη επαφή, από δύσκολη θέση, για το 2-0.

Το τελικό 2-1 έγραψε ο Έρικσον με αυτογκόλ στο 88ο λεπτό, ύστερα από γύρισμα του Ντίνα, με τον ΟΦΗ να ανεβάζει την απόδοσή του στο τελευταίο τέταρτο, χάρη και στην είσοδο του δραστήριου Χρήστου Αραβίδη, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο. Ο Κυριακίδης, ωστόσο, ήταν εκεί για να σώσει τους γηπεδούχους όσες φορές τον χρειάστηκαν. Και στο δύσκολο αυτό τελευταίο τέταρτο, δεν ήταν λίγες.

Οι Ηρακλειώτες δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα και έδειξαν ανέτοιμοι στο κομμάτι της ανάπτυξης, ενώ οι Αγρινιώτες δεν έδειξαν αισθητή βελτίωση σε σχέση με την πρεμιέρα, ωστόσο κατάφεραν να αναδείξουν έναν πρωταγωνιστή και να πάρουν ψυχολογική ώθηση εν όψει της συνέχειας.

Το κλειδί: Ο Παναιτωλικός ήταν ούτως ή άλλως καλύτερος, αλλά τα τελειώματα του Μοράρ ήταν εκείνα που έκριναν την έκβαση του αγώνα. Και τα δύο έγιναν με την πρώτη επαφή. Το πρώτο υπό πίεση αμυντικών και το δεύτερο από δύσκολη, πλάγια θέση.

Το «10άρι»: Ο Μιχάι ήταν απροσπέλαστος στην άμυνα και ο Μαρινάκης εξίσου ορεξάτος, αλλά MVP δεν γίνεται να μην είναι ο εκπληκτικός Μοράρ, που σκόραρε δις και χάρισε τη νίκη στον Παναιτωλικό.

Στον πάγκο: Ο Νέιρα έμεινε μακριά από τις προσδοκίες και δεν κατάφερε να βοηθήσει τον ΟΦΗ στο επιθετικό κομμάτι, όπου τον είχε και μεγάλη ανάγκη δεδομένης της αδυναμίας του να αναπτυχθεί σωστά.

Γιατί κόουτς: Ο ΟΦΗ ήταν καλά οργανωμένος για μεγάλο διάστημα, αλλά με εξαίρεση το τελευταίο τέταρτο του ματς, παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη και κατ’ επέκταση στη δημιουργία ευκαιριών. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει δουλειά σε αυτό το κομμάτι.

Γκολ: 24’ Μοράρ, 58’ Μοράρ / 88′ Έρικσον (αυτ.)

Κίτρινες: 35′ Μιχάι 45′ Άργους, 69′ Μοράρ, 83′ Ρότσα, 89′ Χαντάκιας / 14′ Μεγιάδο, 19′ Ποτουρίδης, 20′ Μπολάκης, 38′ Βουό, 45′ Νέιρα, 53′ Κουτσιανικούλης, 57′ Παπαστεριανός, 70′ Ντίνας

Κόκκινες:

Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης
Βοηθοί: Αντώνης Δίπλαρης, Ηλίας Κωνσταντίνου
4ος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Γήπεδο: Αγρινίου

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Άργκους, Τσοκάνης, Έρικσον, Ουίλιαν (66′ Λιάβας), Μανά (81′ Ρότσα), Μάσουρεκ (86′ Μάσουρεκ), Ντίας, Μοράρ.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος (29′ Παπαστεριανός), Παπάζογλου, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Κυριακίδης, Μεγιάδο, Νέιρα, Κουτσιανικούλης (75′ Αραβίδης), Πλατέλλας (61′ Ντίνας), Βουό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ