Παναθηναϊκός: Πως ο Μακέντα κέρδισε τον… Ολανάρε

Παναθηναϊκός: Πως ο Μακέντα κέρδισε τον… Ολανάρε

Πως Ιταλός κέρδισε στο... photo finish. To10.gr αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο του μεταγραφικού... θρίλερ που διάλεξε σέντερ φορ στον Παναθηναϊκό.

Είναι αλήθεια πως το όνομα του Φεντερίκο Μακέντα από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα για τον Παναθηναϊκό, μέσω του Ιταλού δημοσιογράφου Ντι Μάρτζιο, δεν… ενθουσίασε τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Παρά το γεγονός πως είναι ένας παίκτης που κάποτε είχε πάρει μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κάποιοι τον είχαν χαρακτηρίσει ως τον… Ιταλό Κριστιάνο Ρονάλντο, που ο ίδιος ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε αναφερθεί με κολακευτικά σχόλια για την αξία του.

Η πορεία του Ιταλού φορ τα τελευταία χρόνια υπήρξε φθίνουσα, με αποτέλεσμα τα δύο τελευταία χρόνια να βγάζει το ψωμί του στην άσημη Νοβάρα στη Serie B της Ιταλίας. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να… αναγεννήσει την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή που αποδεδειγμένα έχει αξία. Και στην πρώτη του θητεία ο Νταμπίζας το είχε επιχειρήσει και το είχε καταφέρει. Τα παραδείγματα πολλά, αλλά στην κορυφή όλων ο Μάρκους Μπεργκ. «Τελειωμένο» τον είχαν στη Γερμανία και έφτασε σε σημείο να παίζει Μουντιάλ ως βασικός φορ της Εθνικής Σουηδίας.

Ο Μακέντα πιθανότατα δεν θα παίξει ποτέ στην Εθνική ομάδα ανδρών της Ιταλίας, αλλά αναζητεί τη δική του αναγέννηση μέσω του Παναθηναϊκού. Τη δική του επιστροφή σε ένα πιο υψηλό επίπεδο από αυτό που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια. Την ποδοσφαιρική ανάστασή του. Και ο Παναθηναϊκός του δείχνει εμπιστοσύνη σε αυτή του την προσπάθεια, κάνοντας του τριετές συμβόλαιο. Από την πρώτη στιγμή οι πράσινοι είπαν στον Ιταλό πως θέλουν να έχουν μια πολυετή συνεργασία, δείχνοντας πως τον πιστεύουν πολύ. Τα στοιχεία του άλλωστε αρέσουν πολύ στον Γιώργο Δώνη.

Το θρίλερ με τον Ολανάρε και η επιθυμία του Μακέντα

Από νωρίς το απόγευμα to10.gr σας ενημέρωσε πως ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν πλέον ο ένας από τους δύο εκλεκτούς των Νταμπίζα και Δώνη για την επίθεση. Και πως ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στη διεκδίκηση του Ααρόν Ολανάρε, του 24χρονου Νιγηριανού που είχε μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και απασχόλησε πολύ σοβαρά τους πράσινους. Λίγες ώρες αργότερα, μάλιστα, ήρθε και η επιβεβαίωση από τον Παναθηναϊκό, απ’ όπου και τόνιζαν πως ο Μακέντα ήταν μέσα στους τρεις ελεύθερους επιθετικούς που είχαν ξεχωρίσει και αποτελούσαν τις βασικές επιλογές, με τον Ολανάρε να είναι επίσης σε αυτή τη λίστα.

Ωστόσο από νωρίς φάνηκε πως ο Νιγηριανός δύσκολα θα έριχνε τις απαιτήσεις του στα επίπεδα που ήθελε ο Παναθηναϊκός και στα επίπεδα που βρισκόταν ο Μακέντα. Οι πράσινοι κατέθεσαν επίσημη πρόταση στον ατζέντη του Ολανάρε σήμερα το απόγευμα προκειμένου να ζυγίσουν τα δεδομένα και να καταλήξουν. Την ίδια ώρα, είχαν φέρει στην Ελλάδα τον Μακέντα εδώ και τρεις (!) μέρες και τον είχαν… σταντ μπάι. Κι εδώ ο πρώην φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε πόσο πολύ ήθελε να παίξει στον Παναθηναϊκό.

Άλλος στη θέση του πιθανότατα δεν θα δέχονταν να περιμένουν τις εξελίξεις, ωστόσο ο Ιταλός είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή πως επιθυμία του ήταν να έρθει στη χώρα μας. Άλλωστε, οι προτάσεις που είχε στα χέρια του δεν τον… συγκινούσαν, πρόταση από την Serie A που περίμενε δεν προέκυψε ποτέ κι έτσι ο Παναθηναϊκός έμοιαζε με ιδανική επιλογή για τον ίδιο.

Ικανοποιημένος ο Δώνης που τον ήθελε από την πρώτη στιγμή

Ο Γιώργος Δώνης ήταν σε απόλυτη συνεργασία με τον Νίκο Νταμπίζα για την απόκτηση σέντερ φορ, είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για τον Μακέντα και είχε δώσει… εντολή να προχωρήσει το θέμα, σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερνε να πάρει έναν από τους ποδοσφαιριστές που είχε στη λίστα του αλλά δεσμεύονταν με άλλες ομάδες.

Όταν πια πέρασε η διορία για παίκτες μη ελεύθερους (η 31η Αυγούστου), ο Δώνης… στόχευσε κυρίως στον Ιταλό. Και γι’ αυτό και ο Μακέντα ήρθε στην Ελλάδα και βρισκόταν σε αναμονή για τις εξελίξεις.Ο Δώνης έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον 27χρονο επιθετικό και τα στοιχεία που έχει ταιριάζουν απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει για τον Παναθηναϊκό. Ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, που μπορεί να παίξει και έξω από την περιοχή, να υποδεχτεί την μπάλα, να συνεργαστεί με την «πίσω» γραμμή.
Ο Έλληνας προπονητής είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη μεταγραφή του Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος… κουμπώνει στα πλάνα του απόλυτα. Και μάλιστα ήταν κι εκείνος που το βράδυ του Σαββάτου είχε… προαναγγείλει την μεταγραφή, λέγοντας πως κλείνει μέσα στις επόμενες ώρες. Όπως αποδείχτηκε, ο Μακέντα ήταν ήδη στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ