Αναγέννηση τώρα!

Αναγέννηση τώρα!

Ο Ελαμπντελαουί «σπάει τα κοντέρ» και είναι άλλος παίκτης σε σχέση με την περσινή σεζόν. To10.gr σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ για τον διεθνή Νορβηγό αμυντικό και τους λόγους που ο Ομάρ έχει «τρελάνει» κόσμο στο ξεκίνημα της σεζόν.

Οι μεταγραφές μιας ομάδας είναι στο προσκήνιο ειδικά όταν ξεκινάει μια σεζόν κι αυτό είναι λογικό καθώς υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τους νέους παίκτες. Από την άλλη πλευρά όμως οφείλει να σταθεί κάποιος και σε ποδοσφαιριστές που παρουσιάζονται «μεταμορφωμένοι» από την μια σεζόν στην άλλη, σε σημείο που να θεωρούνται νέες μεταγραφές.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει χωρίς αμφιβολία ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, καθώς ο Νορβηγός αμυντικός της ομάδας του Πειραιά έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του. Ο διεθνής μπακ του Ολυμπιακού είναι αναγεννημένος σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Ομάρ της φετινής σεζόν είναι «άλλος» παίκτης σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο κι αυτό είναι φυσικά πολύ μεγάλο κέρδος για τους ερυθρόλευκους.

Χρήζει λοιπόν ιδιαίτερης αναφοράς η εντυπωσιακή βελτίωση του Νορβηγού και to10.gr σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ και τους λόγους που ο 30χρονος αμυντικός 26χρονος αμυντικός έχει κάνει την διαφορά.

1.Ο Ελαμπντελαουί δούλεψε πολύ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας με την ομάδα, γιατί πολύ απλά ήταν αποφασισμένος να πετύχει. Η περσινή σεζόν δεν ήταν καλή και δεν ήθελε φυσικά να έχει μια δεύτερη κακή χρονιά. Δούλεψε λοιπόν σκληρά και δικαιώθηκε.

2.Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε μια κίνηση που βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον διεθνή Νορβηγό αμυντικό. Ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρόλευκων μίλησε με τον παίκτη στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Μίλησε μαζί του σε μια περίοδο που κανείς δεν ήταν σίγουρος αν ο Ομάρ θα έμενε στην ομάδα του λιμανιού.

Κι αυτή η κουβέντα που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού με τον διεθνή μπακ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αλλαγή ψυχολογίας του Ελαμπντελαουί. Ο 48χρονος προπονητής των πειραιωτών είπε στον Ομάρ ότι στηρίζει πολλά πάνω του για τη νέα σεζόν και πως τον υπολογίζει για το βασικό σχήμα.

3.Ο Μαρτίνς έδειξε εμπιστοσύνη στον 26χρονο ακραίο μπακ με την συγκεκριμένη κίνηση κι αυτό έδωσε ώθηση στον διεθνή άσο για να δουλέψει σκληρά στην διάρκεια της προετοιμασίας. Αυτό άλλωστε έλεγε και ο ίδιος ο παίκτης στο περιβάλλον του. Ότι η συνομιλία που είχε με τον προπονητή του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του.

4.Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Ελαμπντελαουί έχει έναν πολύ πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα του Ολυμπιακού την φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Νορβηγός είναι αναβαθμισμένος και η παρουσία του στην βασική εντεκάδα της ομάδας του Πειραιά είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.

Αυτό έχει να κάνει με το αγωνιστικό πλάνο του Μαρτίνς, ο οποίος θέλει από τα ακραία μπακ να έχουν μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Ελαμπντελαουί είναι μπακ που έχει επιθετικές δυνατότητες και είναι ξεκάθαρο ότι ο Ομάρ έχει βρει ένα ρόλο που του ταιριάζει απόλυτα.

5.Σημαντικό ρόλο βέβαια στην αγωνιστική βελτίωση του Ελαμπντελαουί έχει παίξει και η μεγάλη αλλαγή που υπάρχει στο κλίμα της ομάδας, η νέα ατμόσφαιρα που υπάρχει στα αποδυτήρια. Το κλίμα είναι εξαιρετικό την φετινή σεζόν κι αυτό το λένε πρώτα απ’ όλους οι ίδιοι οι παίκτες. Είναι κι αυτό ένα στοιχείο που βοήθησε τον Νορβηγό, όπως έχει βοηθήσει όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Το σίγουρο είναι ότι ο 26χρονος ακραίος μπακ έχει κάνει ένα νέο, εντυπωσιακό ξεκίνημα με την ομάδα του Πειραιά. Δείχνει αποφασισμένος ν’ αφήσει πίσω την περσινή σεζόν και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ομάρ είναι από τους πρωταγωνιστές των ερυθρόλευκων στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Το ζητούμενο βέβαια για τον διεθνή άσο του Ολυμπιακού είναι να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Και είναι σίγουρο πως με τέτοιες εμφανίσεις θα κληθεί ξανά στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Ο Ολυμπιακός έχει ξανά στο ρόστερ του τον παίκτη που εντυπωσίασε στην πρώτη του χρονιά με τα ερυθρόλευκα κι αυτό είναι πολύ μεγάλο κέρδος για τους πειραιώτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ