Νταμπίζας : «O Φεντερίκο έχει γεμίσει όλα τα κουτάκια»

Νταμπίζας : «O Φεντερίκο έχει γεμίσει όλα τα κουτάκια»

Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε για την επιλογή του Φεντερίκο Μακέντα, λέγοντας πως εξαρχής ήταν βασική επιλογή της ομάδας. Τι είπε για ιδιοκτησιακό και την πορεία της ομάδας.

O Νίκος Νταμπίζας μίλησε στην παρουσίαση του Φεντερίκο Μακέντα για τους λόγους της επιλογής του Ιταλού φορ τονίζοντας ότι έχει τεχνικά χαρίσματα ενώ μίλησε και για την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό.

Για τα κριτήρια επιλογής του επιθετικού ο Νίκος Νταμπίζας τόνισε ότι:«Τα χαρακτηριστικά ενός ποδοσφαιριστή είναι συγκεκριμένα. Από εκεί και πέρα παίζουν πολλοί παράμετροι ρόλο στην επιλογή ενός ποδοσφαιριστή. Ο Φεντερίκο έχει τα στοιχεία για το αγωνιστικό πλάνο που έχουμε. Υπάρχουν και άλλα εξίσου σημαντικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την θέση και το κίνητρο για να πάρει ο καθένας αυτό που του αναλογεί.

Έχει διαγράψει μία πορεία τα προηγούμενα χρόνια, αυτό που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο είναι πως ήταν εξαρχής από τις βασικές μας επιλογές. Έχουν γεμίσει όλα τα κουτάκια, υπάρχει στο κάδρο εδώ και μεγάλο διάστημα. Θεωρώ πως και οι δύο έχουμε έναν πολύ μεγάλο στόχο».

Για τους λόγους της επιλογής Μακέντα: «Το κίνητρο είναι μεγάλη υπόθεση για μένα. Ο Φεντερίκο έχει όλα τα τεχνικά χαρίσματα για να είναι χειριστής της μπάλας, αντιλαμβάνεται τον χώρο. Πρέπει εμείς να τον δούμε ως έναν σέντερ φορ με μία συγκεκριμένη κατεύθυνση που του έχει αναλυθεί. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό. Όταν έχεις βρεθεί από μικρός στο ψηλό επίπεδο και η καριέρα σου έχει αυτή την πορεία επιθυμείς να επιστρέψεις στην κορυφή και έχεις τεράστιο κίνητρο».

Για το ιδιοκτησιακό: «Υπάρχει μία διαδικασία σε εξέλιξη. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο. Όποια αλλαγή υπάρξει θα έχει θετικό ορίζοντα. Όταν η αλλαγή έρθει θα υπάρξει ξεκάθαρο πλάνο. Πιστεύω πως οι διαδικασίες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν. Είναι μία διαδικασία αλλαγής προς το καλύτερο».

Για την πορεία της ομάδας στις πρώτες αγωνιστικές: «Είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα ως προς την βαθμολογία. Αυτό πιθανόν να έρχεται και σε αντίφαση με το τι περίμενε ο κόσμος. Ο ορίζοντας όμως και το κριτήριο δεν είναι η Ξάνθη και η Λαμία αλλά όλη η χρονιά. Οφείλουμε να το διαφυλάξουμε αυτό. Η ισορροπία είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορεί να έχει μία ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ