Ο Φορτούνης που έγινε… Πέλκας, η «πόρτα» στη Φενέρ και η επιβράβευση από τον Σαββίδη

Ο Φορτούνης που έγινε… Πέλκας, η «πόρτα» στη Φενέρ και η επιβράβευση από τον Σαββίδη

Η τούρκικη ομάδα μετά την αρνητική απάντηση του Ολυμπιακού έκανε κρούση στον ΠΑΟΚ για τον διεθνή άσο και κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 6.000.000 € - Ο ρόλος του Κουτσολιάκου, η ρήτρα στο συμβόλαιό του 25χρονου και η απόφαση του Σαββίδη να τον «δέσει» στην Τούμπα.

Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου και πλέον είναι ένας από τους παίκτες – κλειδιά του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Δημήτρη Πέλκα, στον οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ποντάρουν πολλά, προκειμένου ο Δικέφαλος του Βορρά να ανέβει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός δουλεύει πολύ σκληρά στις προπονήσεις στη Νέα Μεσήμβρια και βελτιώνεται συνεχώς, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Την περσινή σεζόν ο Πέλκας αγωνίστηκε συνολικά σε 36 παιχνίδια με την ασπρόμαυρη φανέλα, έχοντας 12 γκολ και 11 ασίστ. Φέτος, έχει αγωνιστεί ήδη σε 7 παιχνίδια με τα χρώματα του Δικεφάλου, έχοντας 1 γκολ και 2 ασίστ. Μάλιστα, ήταν βασικός σε όλα τα ματς που έδωσε ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League και βοήθησε τα μέγιστα, προκειμένου η ομάδα του να πάρει τις προκρίσεις απέναντι σε Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας. Στον αγώνα που έγινε στην Ελβετία έβγαλε 2 ασίστ (0-3) και σκόραρε το τρίτο γκολ του Δικεφάλου στην εντός έδρας νίκη επί της ρώσικης ομάδας με 3-2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε πέρσι ο Πέλκας και την πολύ καλή εκκίνηση που έχει κάνει στη φετινή σεζόν, αλλά και μετά το έντονο παρασκήνιο που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, η διοίκηση του ΠΑΟΚ είναι έτοιμη να προσφέρει νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον 25χρονο άσο.

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της υπόθεσης του Πέλκα από την αρχή. Όπως σας ενημέρωσε to10.gr την περασμένη Τρίτη, στο… 90’ της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου η Φενέρ χτύπησε την πόρτα του Ολυμπιακού και πρόσφερε 8 εκατ. ευρώ για τον Φορτούνη. Οι Τούρκοι μάλιστα ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν ακόμα και 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πείσουν τους Πειραιώτες να παραχωρήσουν τον διεθνή άσο. Οι Ερυθρόλευκοι, ωστόσο, αρνήθηκαν, με τον Φορτούνη να παραμένει στο λιμάνι.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού εκπροσωπείται από τον γνωστό ατζέντη, Πολ Κουτσολιάκο, ο οποίος επίσης έχει πελάτη τον Πέλκα. Μετά την αρνητική απάντηση του Ολυμπιακού ο πολύ γνωστός ατζέντης πρότεινε στη Φενέρ τον Δημήτρη Πέλκα. Οι Τούρκοι άκουσαν την εισήγηση του Κοτσολιάκου και αμέσως κατέθεσαν επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που έφτασε στα γραφεία του Δικεφάλου ήταν λίγο πάνω από 6 εκατ. ευρώ, ενώ στην πλευρά του παίκτη η Φενέρ πρόσφερε πολυετές συμβόλαιο που άγγιζε τα 1.2 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Η ομάδα της γειτονικής χώρας έστρωσε κόκκινο χαλί στον παίκτη, ο οποίος με το υπάρχον συμβόλαιο που έχει στον ΠΑΟΚ αμείβεται με ένα ποσό κοντά στα 200.000 ευρώ. Οι Τούρκοι με την πρόταση που κατέθεσαν στον Δικέφαλο, ουσιαστικά άγγιξαν τη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του Ελληνα άσου, η οποία είναι της τάξεως των 7.5 εκατ. ευρώ.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, όμως, όπως και στην περίπτωση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, αρνήθηκαν να παραχωρήσουν τον διεθνή άσο, στον οποίο ποντάρουν πολλά, προκειμένου η ομάδα να πετύχει το μεγάλο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζουμε ότι η Σπόρτιγνκ είχε καταθέσει πρόταση ύψους 7 εκατ. ευρώ  για τον Σέρβο επιθετικό, συν τον Λουκ Καστάνιος με ελεύθερη μεταγραφή, με τον Δικέφαλο, όμως, να απαντάει αρνητικά στους Πορτογάλους.

Οι διαπραγματεύσεις με τη Φενέρ για τον Δημήτρη Πέλκα σχημάτισαν ένα… δεδικασμένο και ουσιαστικά «έτρεξαν» τις διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του 25χρονου, με αυξημένες αποδοχές και υψηλότερη ρήτρα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ το αμέσως επόμενο διάστημα θα καλέσει τον παίκτη στα γραφεία της για να συζητήσουν για νέο συμβόλαιο, παρότι το υπάρχουν λήγει το 2021. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου θέλουν να επιβραβεύσουν τον ποδοσφαιριστή για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και να ανεβάσουν τη ρήτρα αποδέσμευσης για τους υποψήφιους μνηστήρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ