Βαρούχας : «Δεν υπάρχει πέναλτι για τον ΠΑΟΚ»

Βαρούχας : «Δεν υπάρχει πέναλτι για τον ΠΑΟΚ»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς με τον Ατρόμητο.

Ο Βαρούχας ήταν κάθετος στην άποψή του πως στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ, ο διαιτητής Παπαπέτρου πήρε μια εντελώς λανθασμένη απόφαση. Ο πρώην διαιτητής και καθηγητής διαιτησίας μιλώντας σε εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε πως υπάρχει επαφή του Στρούγγη πάνω στον Μακ, ωστόσο είναι υπερβολική η απόφαση του έμπειρου ρέφερι να σφυρίξει την εσχάτη των ποινών.

Μάλιστα, θύμισε μία ανάλογη περίπτωση που έτυχε στον ίδιο διαιτητή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, όταν είχε δείξει «παίζεται» σε παρεμφερές μαρκάρισμα του Χουλτ πάνω στον Καρσελά. Σε μία φάση, μάλιστα, που ο αμυντικός των «πράσινων» δεν είχε καμία επαφή με την μπάλα, όπως έγινε στην περίπτωση του Στρούγγη, ο οποίος πρώτα έδιωξε την μπάλα και μετά είχε επαφή με τον παίκτη του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM 94.6

Για τα οφσάιντ στο ΠΑΟΚ – Ατρόμητος: «Οφσάιντ με οφσάιντ έχει διαφορά. Ο βοηθός, αυτός που κόβει τον Ντιγκινί είναι ζημιάρης και είναι και διεθνής. Το οφσάιντ που κόβει τον Ατρόμητο, δεν είναι δύσκολο, όσο το οφσάιντ που κόβει τον Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ που είναι οριακό. Δεν παύει να είναι λάθος και αυτό».

Για το πέναλτι που κέρδισε ο δικέφαλος του Βορρά: «Στο πέναλτι ο διαιτητής παρασύρεται. Ο παίκτης του Ατρόμητου βρίσκει τη μπάλα χαμηλά. Υπάρχει επαφή με το σώμα, αλλά ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν μένει όρθιος και η μπάλα φεύγει κάτω μακριά, δεν μένει στάσιμη, φεύγει μακριά, οπότε δεν υπάρχει πέναλτι. Ο ίδιος διαιτητής έχει την ίδια φάση με τον Χουλτ και τον Καρσελά στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Ο διαιτητής κρίνεται από τις φάσεις που γίνονται στην περιοχή. Όλα τα άλλα είναι εύκολα».

Για την εικόνα της διαιτησίας την εφετινή σεζόν: «Η εικόνα της διαιτησίας είναι βελτιωμένη πάντως. Νομίζω πως δεν υπήρχε στόχευση στο ματς της Τούμπας. Ο Παπαπέτρου είναι καλός διαιτητής. Δεν υπάρχει διαιτητής που να μην κάνει λάθος. Βλέπω μεγάλη βελτίωση και απελευθέρωση των διαιτητών γενικότερα. Για παράδειγμα ο Αρετόπουλος, κάνει καλές διαιτησίες το τελευταίο διάστημα. Είχε κακές διαιτησίες στο παρελθόν και τώρα κάνει καλές διαιτησίες και αυτά πρέπει να τα λέμε. Δεν πρέπει να λέμε μόνο για τους διαιτητές, αλλά και για κάποιους παίκτες που δεν ξέρουν τον κανονισμό, όπως για παράδειγμα ο Άλτμαν».

Για τις αμοιβές των διαιτητών: «Θα κάνω μία πρόβλεψη που είχα κάνει και πέρσι. Ο κύριος Γραμμένος έκανε μια σωστή τοποθέτηση και είπε ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των διαιτητών. Του Αχαρναϊκού ας πούμε τα ματς τη διαιτησία ποιος θα την πληρώσει; Οι διαιτητές πρέπει να πληρώνονται κάθε αγωνιστική και όχι κάθε μήνα όπως ήταν. Γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν χρήματα να πληρωθούν οι διαιτητές. Όταν αφήνεις χρέος δεν μπορείς να το αποπληρώσεις τους διαιτητές και δεν θα πρέπει να μαζεύονται πολλά οφειλόμενα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ