Οι απαιτήσεις του Σιμόες: 2.000.000 € για 3 χρόνια

Οι απαιτήσεις του Σιμόες: 2.000.000 € για 3 χρόνια

Τα τρία αφηγήματα της ΑΕΚ για τον Σιμόες, το «ανανεώσαμε, αλλά... δεν το λέμε», η λογική των «θέλω» του Πορτογάλου, οι κρούσεις στον ατζέντη του και ο... Ανέστης.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να επιλύσει η ΑΕΚ στη μετα-μεταγραφική περίοδο, είναι το τι μέλλει γενέσθαι με το συμβόλαιο του Αντρέ Σιμόες. Του αρχηγού της, αλλά και ενός εκ των σημαντικότερων παικτών της. Ο 28χρονος Πορτογάλος μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο και εάν δεν τα βρει με την Ενωση το συντομότερο, από τον Ιανουάριο μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει, χωρίς να μπορεί να τον εμποδίσει η νυν ομάδα του.

Αυτό είναι το ένα δεδομένο, που αποτελεί απευκταίο σενάριο για την Ενωση. Το περίεργο, ωστόσο, είναι ότι στην ΑΕΚ κυκλοφορούν… δύο αφηγήματα αναφορικά με το μέλλον του Σιμόες. Τα οποία καταγράφουμε παρακάτω:

1) Το πρώτο, θέλει τη διοίκηση Μελισσανίδη να είχε τοποθετήσει τον πήχη των απαιτήσεων στα 5.000.000 € για την παραχώρηση του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ειπωθεί ένα… θριαμβευτικό «όχι» στα 2.500.000 € που προσέφερε η Μπριζ!

2) Το δεύτερο αφήγημα που κυκλοφορεί από… κύκλους της Ενωσης (και ειδικά προς μανατζερικές πηγές πέριξ του συλλόγου) αναφέρει ότι «ο Σιμόες έχει συμφωνήσει ήδη, αλλά… δεν το λέμε ακόμη, γιατί δεν θέλουμε. Θα το κάνουμε όταν έρθει η ώρα»! Ποια… ώρα για γίνει αυτό δεν λένε, αλλά αυτό μικρή σημασία θα έχει, εάν όντως ισχύει η ανανέωση, που (εάν και εφόσον) θα παρουσιαστεί ως σούπερ επιτυχία για τους κιτρινόμαυρους.

3) Το τρίτο αφήγημα είναι αυτό που θέλει την ΑΕΚ να μην τα βρίσκει ακόμη στο οικονομικό με τον Σιμόες και να βρίσκεται σε διαδικασία πίεσης προς τον ίδιο και τον ατζέντη του για το μεγάλο «ναι». Μάλιστα, όπως έγραψε  και ο «Πεντακοσάρικος» πριν λίγες ημέρες, η πίεση φέρεται να έχει να κάνει και με νύξεις για ό,τι συνέβη στην περίπτωση του Γιάννη Ανέστη, ο οποίος από τα μέσα της περσινής σεζόν… εξαφανίστηκε, επειδή δεν ανανέωσε…

Επί της ουσίας, τώρα, η υπόθεση του Σιμόες είναι πολύ συγκεκριμένη. Ο Πορτογάλος δεν θέλει τα λεφτά του Λιβάγια (800.000 € τον χρόνο). Εχει ζητήσει ένα κλειστό 3ετές συμβόλαιο, με συνολικές απολαβές περίπου 2.000.000 € με τα μπόνους. Ένα «τίμιο» ποσό σύμφωνα με τον παίκτη και τον ατζέντη του. Καθώς ουσιαστικά θα είναι το πρώτο και ίσως το τελευταίο τόσο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Διότι στις 16 Δεκεμβρίου μπαίνει στα 29 και στο τέλος της συμφωνίας που έχει ζητήσει, θα είναι 32 ετών. Αρα, τα χρονικά περιθώρια πιέζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο ατζέντης και ο παίκτης έχουν αποφασίσει να κρατήσουν πολύ ξεκάθαρη στάση απέναντι στην ΑΕΚ, αρνούμενοι να κάνουν συζητήσεις με άλλους συλλόγους που τους έχουν προσεγγίσει (ανεπίσημα, βεβαίως) ενόψει… Ιανουαρίου. Αλλά εάν δεν βρεθεί λύση ή δεν ισχύει το δεύτερο αφήγημα περί ανανέωσης, τότε αυτό φαντάζει μονόδρομος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ