Δηλαδή αυτά είναι τα… δεύτερα του Αρη;

Δηλαδή αυτά είναι τα… δεύτερα του Αρη;

To10.gr έκανε το σκάουτινγκ του φιλικού του Άρη με τον Αγροτικό Αστέρα και εξηγεί γιατί τα «δεύτερα» δικαιούνται να αισθάνονται... πρώτα! Το «σκυλί» Σιώπης, ο μπαλαδόρος Μαρτίνες και η ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα Πέδρο Βίτορ.

Ο Άρης στο φιλικό που έδωσε χθες (7/9) στον Εύοσμο επικρατώντας του Αγροτικού Αστέρα στο… σβηστό (σκορ 3-0), μας απέδειξε ένα πράγμα πρώτα από όλα. Ότι μεγάλωσε! Σίγουρα οι κίτρινοι δεν… σκότωσαν κάποιο θηρίο, αλλά ας θυμηθούμε ότι πρόπερσι σε ένα ματς κομβικής σημασίας με το ίδιο αντίπαλο (και στο ίδιο γήπεδο) αρκέστηκαν σε μια οδυνηρή ισοπαλία 1-1.

Κάποιους μήνες μετά, ο «Θεός του πολέμου» έχει την δυνατότητα να κερδίζει με περίπατο, με τα «δεύτερα» και με παίκτες που σίγουρα δεν έχουν ξαναπαίξει ποτέ μαζί. Για να μην πούμε κιόλας παίκτες που δεν γνωρίζουν καλά-καλά ο ένας το όνομα του άλλου, όπως ο νεοφερμένος Πέδρο Βίτορ που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έκλεψε τις εντυπώσεις.

Γενικότερα ο Πάκο Ερέρα πρέπει να έμεινε πολύ ευχαριστημένος από αυτό το φιλικό και να αντιλήφθηκε ότι διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ και πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί, αν κάποιος από τους λεγόμενους βασικούς τραυματιστεί, ντεφορμαριστεί ή φορτωθεί με κάρτες. Ο Ισπανός τεχνικός διαπίστωσε στον Εύοσμο, αλλά και διαπιστώνει καθημερινά από τις προπονήσεις ότι έχει έναν ευχάριστο πονοκεφάλο, διαθέτοντας πολλές επιλογές σε κάθε θέση. Και επιπλέον ότι αυτό ο ανταγωνισμός που υπάρχει καθημερινά στις προπονήσεις μεταξύ των παικτών, μόνο προς όφελος του Άρη μπορεί να βγει.

Ειδικότερα τώρα στο ματς με τον Αγροτικό Αστέρα, ο Ερέρα είδε και πάλι την ομάδα του να μην δέχεται ιδιαίτερη απειλή. Οι κίτρινοι παρουσίασαν και πάλι ένα καλοστημένο μεσοαμυντικά σύνολο που δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να δημιουργήσει και να βγάλει στο επιθετικό κομμάτι αυτά που (λογικά) βγάζει στις προπονήσεις. Παράλληλα ο Αρης ήταν δημιουργικός, έφτιαξε φάσεις και φυσικά πέτυχε τρία γκολ μέσα από ωραίες συνεργασίες.

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω την πιο ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε ο Πέδρο Βίτορ. Ο 20χρονος Βραζιλιάνος που μετρά λίγες ημέρες στην χώρα μας και που άλλαξε ομάδα μόλις πρόσφατα (από την ΑΕΚ στον Άρη με τη μορφή συνιδιοκτησίας), έδειξε εξαιρετικά στοιχεία. Αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας, έδειξε ότι γνωρίζει μπάλα, έχει έκρηξη και μπορεί να βοηθά ιδιαίτερα στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του. Διαθέτει καλή τρίπλα σε μικρό χώρο, ενώ ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ στον Ναζλίδη για το 3ο γκολ του Άρη. Επίσης λίγο αργότερα είχε και μια προσωπική ενέργεια με την οποία άδειασε 2-3 αντιπάλους για να σουτάρει λίγο άουτ έξω από την περιοχή. Μπορεί κάλλιστα να αγωνιστεί και ως εξτρέμ και αν προσαρμοστεί τότε σίγουρα θα διεκδικήσει θέση στην 11άδα.

Από εκεί και πέρα, θετικό πρόσωπο έδειξε και ο Μανώλης Σιώπης, ο οποίος επίσης πραγματοποίησε ντεμπούτο με τον Άρη. Παρότι ανέτοιμος, ο Ελληνας αμυντικός χαφ απέδειξε ότι είναι… σκυλί. Καλύπτει χώρους, μαρκάρει, κάνει τάκλιν και γενικότερα δεν διστάζει να βάλει το σώμα του στη «φωτιά». Κάνει αυτό που λέμε την βρώμικη δουλειά και σε έναν Άρη που διαθέτει αρκετούς ντελικάτους ποδοσφαιριστής, ένας παίκτης σαν τον Σιώπη είναι ιδανικός για να τους συμπληρώνει και να τους απελευθερώνει. Συμβάλλει όμως και στην ανάπτυξη της ομάδας. Όπως είπε και ο ίδιος, θα είναι έτοιμος σε περίπου δύο εβδομάδες.

Εξάλλου, καλές εντυπώσεις άφησε και ο Νίκο Μαρτίνες. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έδειξε ότι είναι μπαλαδόρος και έρχεται να προσδώσει ποιότητα στον Άρη. Ικανός να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής (κόντρα στον Αγροτικό έπαιξε δεξιά) και φυσικά ως «10άρι» έχει έφεση στις ασίστ και γενικότερα ξέρει να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Στο ματς του Ευόσμου, δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, δημιουργώντας την κατάλληλη ανισορροπία, ώστε οι συμπαίκτες του να επωφεληθούν και να φτάσουν στο γκολ. Και αυτός θα είναι καλύτερος σε λίγο καιρό όταν πάρει παιχνίδια.

Καλές εντυπώσεις άφησε και ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης. Ο 24χρονος δεξιός μπακ έχει επιθετικές αρετές και το παιχνίδι του μοιάζει με αυτό του Τζανακάκη. Διαθέτει ξεπέταγμα και καλή τρίπλα, κάτι που έδειξε στο πρώτο γκολ στο 23ο λεπτό το οποίο «έφτιαξε» σε μεγάλο βαθμό. Ο ανταγωνισμός με τον Τζανακάκη θα ανεβάσει επίπεδο και τους δυο.

Αφήσαμε τελευταίο τον Θωμά Ναζλίδη που πέτυχε και τα τρία γκολ. Ναι, μπορεί τα τρία αυτά τέρματα να μην ήρθαν σε κάποιο σπουδαίο ματς επί ενός μεγάλου αντιπάλου, όμως αξίζει να κάνουμε αναφορά σε κάποια στοιχεία. Ο Ελληνας επιθετικός που αγωνίστηκε σε ρόλο οργανωτή, είχε εξαιρετικά τελειώματα, σκοράροντας και με τα δύο πόδια. Ειδικά στο δεύτερο γκολ που ήταν εντυπωσιακό έδειξε ότι πρέπει να διαθέτεις κάποια ποιότητα για να σκοράρεις με αυτόν τον τρόπο. Βεβαίως ο Ναζλίδης μπορεί να αγωνιστεί και ως κρυφός επιθετικός, δίνοντας επιπλέον λύσεις στον Ερέρα. Το γεγονός ότι ο Αρης έχει τον Ναζλίδη ως αλλαγή αποδεικνύει αυτό που λέγαμε και πιο πάνω για τον ευχάριστο «πονοκέφαλο» που έχει να αντιμετωπίσει ο 65χρονος τεχνικός σε αυτόν τον Άρη.

Θετική εικόνα κατέθεσαν και οι υπόλοιποι παίκτες των κίτρινων και το σίγουρο είναι οτι θα έχουν και αυτοί τις ευκαιρίες τους μέσα στη σεζόν, καθώς μιλάμε για «μαραθώνιο».  Γενικότερα μιλάμε για έναν Άρη που σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για τη θέση του στην 11άδα και που ο ανταγωνισμός που θα υπάρχει δεν θα του επιτρέπει να πάρει τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι του. Γεμάτο ρόστερ, παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά με αρκετούς εξ αυτών να είναι ικανοί να παίξουν σε παραπάνω από μία θέσεις. Με τον Ερέρα να είναι ικανός να διαχειριστεί κατάλληλα το μεγάλο καράβι που λέγεται Άρης σε αγωνιστικό επίπεδο, η σεζόν προμηνύεται άκρως ενδιαφέρουσα για τους οπαδούς της ομάδας, αλλά και το ελληνικό ποδοσφαιρόφιλο κοινό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ