«Θα αναγεννήσω τον Μακέντα»

«Θα αναγεννήσω τον Μακέντα»

Ο Δώνης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τον Μακέντα - Οι δύο χαρακτηριστικές ατάκες του Ελληνα τεχνικού για τον Ιταλό επιθετικό και η πίστη του ότι ο 27χρονος στράικερ μπορεί αναγεννηθεί στον Παναθηναϊκό.

Στο πρόσωπο του Φεντερίκο Μακέντα βρήκε ο Παναθηναϊκός τον παίκτη που έψαχνε για την κορυφή της επίθεσης, με τον Ιταλό επιθετικό να έχει έρθει αποφασισμένος να κάνει restart στην καριέρα του και να κερδίσει και πάλι πίσω τη χαμένη του αίγλη.

Ο 27χρονος είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά, για να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις και να δικαιώσει τον Γιώργο Δώνη, που πίστεψε σε αυτόν και πίεσε, προκειμένου ο πρώην στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φορέσει τη φανέλα με το Τριφύλλι. Ο Γιώργος Δώνης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τον Φεντερίκο Μακέντα. Εξ αρχής τον Ιταλό επιθετικό ήθελε και από τη στιγμή που ο Νταμπίζας δεν έφερε εις πέρας τις δικές του επιλογές παικτών που δεσμεύονταν με συμβόλαια, έκανε το χατίρι του προπονητή.

Με τον Δώνη, μάλιστα, να λέει διαρκώς δύο χαρακτηριστικές ατάκες για τον Ιταλό. Πρώτον, ότι «αν δεν έχεις ποιότητα, δεν καθαρίζεις ούτε τζάμια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» και δεύτερον ότι «ο Μακέντα θα αναγεννηθεί στον Παναθηναϊκό». Ο Ελληνας τεχνικός πιστεύει στο ταλέντο του Μακέντα και θεωρεί ότι είναι η ιδανική επιλογή για την κορυφή της επίθεσης του Τριφυλλιού. Ο Δώνης θεωρεί ότι ο Ιταλός μπορεί να κάνει το restart που αναζητά, καθώς τα τελευταία χρόνια η καριέρα του έχει πάρει πτωτική πορεία.

Ο 48χρονος προπονητής θεωρεί ότι ο 27χρονος στράικερ μπορεί να «δέσει» αρμονικά με την υπόλοιπη νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού και να αποτελέσει το κομμάτι που έλειπε από το «πράσινο» παζλ. Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός πιστεύει ότι η καθοδική του πορεία οφείλεται εν πολλοίς στη λανθασμένη αντιμετώπιση που είχε από τους προπονητές στις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εκάστοτε προπονητές του τον χρησιμοποιούσαν κυρίως στα πλάγια. Ο Δώνης στις συζητήσεις που είχε με τον παίκτη του κατέστησε σαφές ότι τον υπολογίζει μόνο για την κορυφή της επίθεση. Ο προπονητής των Πρασίνων είναι σίγουρος για την εκτελεστική δεινότητα του Μακέντα και πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό.

Από την πλευρά του ο Ιταλός έχει έρθει στην Ελλάδα αποφασισμένος να γίνει ο νέος… Μάρκους Μπεργκ και να ανεβάσει κατακόρυφα την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Όπως ο Σουηδός αναγεννήθηκε στον Παναθηναϊκό, έτσι και αυτός θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και να βρεθεί και πάλι στο κορυφαίο επίπεδο.

«Ένας από τους λόγους που ήρθα είναι πως έχω τεράστιο κίνητρο. Θέλω να δώσω τα πάντα για το κλαμπ και πιστεύω πως μαζί θα επιστρέψουμε εκεί που αξίζουμε. Έχω τα χαρακτηριστικά να γίνω ηγέτης αυτής της ομάδας», είχε δηλώσει κατά την παρουσίασή του ο Φεντερίκο Μακέντα.

Τα λεγόμενά του δείχνουν έναν παίκτη που είναι αποφασισμένος να αφήσει πίσω του όσα δυσάρεστα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια και να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του. Είναι στο χέρι του να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις και να μπει ξανά δυναμικά στο κάδρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αλλωστε, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που είναι μόλις 27 χρονών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ