ΠΑΟΚ: Η ζωή με και χωρίς τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

ΠΑΟΚ: Η ζωή με και χωρίς τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ένας ΠΑΟΚ που σκοράρει 2,3 γκολ ανά παιχνίδι, έχοντας στον αγωνιστικό χώρο τον πρώτο του σκόρερ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, μπορεί να τα καταφέρει χωρίς αυτόν; To10.gr εξέτασε τους αριθμούς του Δικέφαλου του Βορρά παρόντος και μη του Σέρβου στράικερ.

Ήταν Γενάρης του 2017 όταν ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από την Λέγκια Βαρσοβίας. Ο Σέρβος«ταξιδευτής» είχε ήδη περάσει από πολλές πόλεις στην αναζήτηση της δικής του Ιθάκης, που από ότι φαίνεται βρέχεται από τον Θερμαϊκό και κοσμείται από τον Πύργο τον Λευκό. Πέρυσι τον Φλεβάρη, οι Ασπρόμαυροι επέκτειναν το συμβόλαιο συνεργασίας τους με τον έμπειρο άσο μέχρι το 2022 δείχνοντάς του πόσο τον υπολογίζουν!

Ο 28χρονος στράικερ μετά τις Ελβετία, Αγγλία, Νορβηγία,  Σουηδία, Τουρκία και Πολωνία «προσάραξε» στην συμπρωτεύουσα και έγινε σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ και όχι άδικα, αφού στην μέχρι τώρα παρουσία του στους Θεσσαλονικείς μετράει 67 συμμετοχές, 42 τέρματα και 8 ασίστ (σε όλες τις διοργανώσεις). Δηλαδή, 0,63 γκολ ανά ματς!

Το μεσημέρι της Τετάρτης (12/09), έγινε γνωστό ότι ο πανύψηλος φορ δεν θα αγωνιστεί στα επικείμενα παιχνίδια της ομάδας του με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και την Τσέλσι στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και τους ομίλους του Europa League αντίστοιχα, ενώ πολύ δύσκολα θα είναι παρών και στο μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ, για την 4η αγωνιστική της Superleague. Ο τραυματισμός του, είναι σίγουρα ένα τεράστιο εμπόδιο για τον Δικέφαλο του Βορρά στο όνειρο για την κορυφή του πρωταθλήματος και την ευρωπαϊκή πορεία. Βέβαια όσες φορές στερήθηκε των υπηρεσιών του, δηλαδή μόλις 13, βρήκε τον τρόπο να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Για τον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους του, η ζωή χωρίς τον… δικό τους Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, μπορεί στο πρώτο άκουσμα, να «γεννά» ανασφάλεια, όμως οι αριθμοί έχουν τη δική τους ιστορία. Ο πρώτος σκόρερ της περυσινής Superleague, στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016-2017, πήρε χρόνο συμμετοχής σε 9 παιχνίδια. Ξεκίνησε βασικός σε τέσσερα εξ’ αυτών και στα υπόλοιπα 5 χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή. Οι Ασπρόμαυροι δεν τον είχαν στη διάθεσή τους σε επτά αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν και κατάφεραν να βγουν νικητές και στις επτά! Όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας, ήταν στην αποστολή σε 6 ματς. Ξεκίνησε βασικός στα δύο, ως αλλαγή σε 3, ενώ στον πάγκο έμεινε μια φορά, στην μοναδική ήττα του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση από τον Παναθηναϊκό (2-0).

Την περυσινή χρονιά, όπου ο ΠΑΟΚ διεκδίκησε για πρώτη φορά στα ίσα τον τίτλο του πρωταθλητή, ο διεθνής Σέρβος άσος απουσίασε μόλις σε τρία ματς. Κόντρα στην Ξάνθη, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 3-0, κόντρα στον Πλατανιά, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν δύσκολα τη νίκη με 1-0 και στο ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας, που δεν διεξήχθη ποτέ μετά τον τραυματισμό του τότε Ερυθρόλευκου προπονητή Όσκαρ Γκαρθία.

Έχασε επίσης δύο παιχνίδια Κυπέλλου με αντίπαλο τον Λεβαδειακό και τον Ατρόμητο, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί, 2-1 και 3-1 αντίστοιχα, ενώ ήταν βασικός και στα τέσσερα παιχνίδια της ομάδας για τα προκριματικά του Europa League. Φέτος, στους οκτώ επίσημους αγώνες της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Δύο για το Superleague και άλλους 6 για τα προκριματικά του Champions League ο Πρίγιο ήταν βασικός σε όλους!

Με λίγα λόγια, ο θηριώδης φορ του ΠΑΟΚ, στα σχεδόν δύο χρόνια παρουσίας του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει χάσει μόλις 13 παιχνίδια. Σε αυτά τα ματς ο ΠΑΟΚ μέτρησε 11 νίκες και 2 ήττες (η μία εξ αυτών εκείνη κόντρα στον Ολυμπιακό στην Τούμπα). Σκόραρε 22 τέρματα και δέχθηκε 4, όλα στο Κύπελλο Ελλάδας! (+3 στο παιχνίδι πρωταθλήματος που δεν διεξήχθη).  Με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στον αγωνιστικό χώρο, οι Ασπρόμαυροι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα συνολικά 137 φορές σε 59 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις.  Κοινώς, ο Δικέφαλος του Βορρά σκοράρει ανά μέσο όρο 2,3 γκολ ανά παιχνίδι με τον Πρίγιοβιτς στις επάλξεις και 1,6 γκολ στα παιχνίδια που απουσιάζει…

Tip: Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν αγωνίστηκε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ