Ολυμπιακός: Κωδικός Γκιγιέρμε

Ολυμπιακός: Κωδικός Γκιγιέρμε

Πως ο Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ είναι έτοιμος να μπει στην αγωνιστική εξίσωση του Μαρτίνς, ένα μήνα μετά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Με 67 παρουσίες La Liga την τελευταία διετία (Λα Κορούνια), και πριν από την Ισπανική εμπειρία στη Serie Α για την Ουντινέζε. Ένας κεντρικός χαφ από εκείνους που ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά αλλά παραμένει στην ερυθρόλευκη… αίθουσα αναμονής μιας και πολύ σωστά ο Πέδρο Μαρτίνς φρόντισε να χτίσει την πρώτη εντεκάδα της χρονιάς δίχως μεταγραφές Αυγούστου. Ο Γκιγιέρμε των 4 εκατ ευρώ ανακοινώθηκε στις 17 Αυγούστου. Λίγο πριν κλείσει μήνα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την Ερυθρόλευκη.

Ο Πορτογάλος προπονητής τον έχει ούτως ή άλλως σε μεγάλη εκτίμηση και θέλει άμεσα να τον χωρέσει στην εξίσωση τώρα που πλησιάζουν τα ζόρικα. Ο Μαρτίνς έχει εναρμονιστεί με μια… πατέντα στον άξονα που παραπέμπει σε παρελθόν Βαλβέρδε και Μίτσελ. Έχει κάνει τον Μπουχαλάκη τον δικό… Ορμπάιθ ή Σάμαρη και έχει δώσει στο «8» τον ρόλο με τα πολλά μέτρα στο γήπεδο και Αν πηγαίνει καλά; Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Μαζί και το γεγονός ότι Μπουχαλάκης και Καμαρά μόλις πριν από μερικά 24ώρα εξαργύρωσαν τη φετινή αφετηρία τους φορώντας για πρώτη φορά το εθνόσημο.

Την Κυριακή όμως ανοίγει ένα 8ήμερο με τρία ματς (Αστέρας εντός, Μπέτις εντός, Πανιώνιος εκτός). Το rotation λοιπόν μοιάζει αυτονόητο. Πόσω δε μάλλον για τον Καμαρά που την Τετάρτη έφτασε στην Αθήνα έπειτα από οδύσσεια 24ώρων. Ποιος θα μπορούσε να πάρει τη θέση box to box του Αφρικανού στο χορτάρι και τις υποχρεώσεις του «8» διατηρώντας για την ομάδα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί η περίσταση; Εκείνος που… ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ του από τους διαθέσιμους κεντρικούς χαφ. Ο Γκιγιέρμε.

Δεν τον επέλεξε τυχαία το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός. Η οδηγία του προπονητή ήταν ξεκάθαρη για τον άξονα. Ήθελε ποδοσφαιριστές που να μπορούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στο «6» και το «8».  Ο Γκιγιέρμε είναι κυρίως αμυντικός χαφ. Κάνει όμως και την άλλη… δουλειά αν χρειαστεί. Οπισθοχώρησε με τις φανέλες της Ουντινέζε και της Κορούνια. Στην πατρίδα του έπαιζε περισσότερο ως «8». Μην τον δούμε την Κυριακή λοιπόν σε αυτόν τον ρόλο. Πιθανότατα όχι από την αρχή, αλλά σίγουρα με μπόλικο χρόνο συμμετοχής αν όλα κυλήσουν βάση σχεδίου. Για να πάρει ανάσες ο Καμαρά.

Ο Γκιγιέρμε αυτή την διακοπή ήταν συνέχεια στον Ρέντη. Έπαιξε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι, έβαλε μπόλικες προπονήσεις στα πόδια του. Πλέον είναι στην πύλη εισόδου της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι πλέον είναι έτοιμος. Εκείνοι που έχουν αρχίσει να «διαβάζουν» καλύτερα τον τρόπο του προπονητή θεωρούν ότι την Κυριακή η εντεκάδα θα είναι… η κλασική. Με Γιαννιώτη, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Ποντένσε, Λάζαρο και Γκερέρο. Κάποιοι εξ αυτών όμως είναι που βλέπουν και τον Γκιγιέρμε να κάνει το ντεμπούτο του. Ήδη γύρω από την 11άδα υπάρχει ένα στόπερ (Μεριά), ένα αμυντικό πασπαρτού (Τοροσίδης), ο Φετφατζίδης για τις θέσεις πίσω από τον φορ, ο Χασάν για την επίθεση. Με τον Γκιγιέρμε ο Ολυμπιακός προσθέτει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή και στη μεσαία του γραμμή!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ