Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ο ψυχωμένος Αστέρας και ο... ανεκδιήγητος Τζήλος το... πάλεψαν αλλά ο Μπίμπαρς Νάτχο με buzzer beater στο 92o λεπτό του αγώνα, έδωσε μια πολύ μεγάλη νίκη (2-1) στον Ολυμπιακό. Ασύλληπτη γκολάρα Καμαρά, ισοφάρισε ο Τόνσο για τους Αρκάδες.

Ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε την πρώτη αγωνιστική από τον ΠΑΟΚ με πέναλτι-εφεύρεση. Τη δεύτερη αγωνιστική τον νίκη και η ΑΕΚ, πάλι με πέναλτι-ανέκδοτο. Αυτή τη φορά οι Αρκάδες δεν είχαν τέτοια προβλήματα. Με τον διαιτητή Τζήλο να πραγματοποιεί ακόμη μία κομπλεξική διαιτησία εναντίον του Ολυμπιακού, παραλίγο να πάρουν τον βαθμό, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι δομημένος με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται και σε τέτοιου τύπου καταστάσεις.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε ποδοσφαιριστές όπως ο Νάτχο, ακριβώς για να εξασφαλίσει ότι κάθε κακοτοπιά, φυσική ή… τεχνητή, θα την ξεπερνάει. Και ο αρχηγός της Εθνικής Ισραήλ, απέδειξε στα 10 λεπτά που αγωνίστηκε ότι ο Ολυμπιακός έχει παίκτες ηγέτες και ψύχραιμους στις δύσκολες στιγμές. Το εξαιρετικό γκολ του μέσου του Ολυμπιακού στο 92ο λεπτό, όχι μόνο έδωσε τη νίκη στους Ερυθρόλευκους, αλλά έδωσε μια ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να «παίξουν» με τον φετινό Ολυμπιακό. Πλέον, ό,τι και να κάνουν, το ποδόσφαιρο θα τους νικήσει. Όπως ακριβώς οι Πειραιώτες νίκησαν τον Αστέρα Τρίπολης, παρά την εθελοτυφλία του Τζήλου σε τουλάχιστον τρία καραμπινάτα φάουλ έξω από την περιοχή, αμέτρητες ατιμώρητες κλοτσιές και φυσικά μεγάλο πρόβλημα στην πρόσθεση. Διότι, όπως και πριν λίγους μήνες στο Περιστέρι, είδε καθυστερήσεις 4 λεπτά, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά οι παίκτες του Αστέρα δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο. Αλλά… ξαπλωτό! Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή…

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στόχος του Μαρτίνς ήταν να μπει δυνατά ο Ολυμπιακός, να εκμεταλλευτεί τα καλά του άκρα και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες και θα άνοιγε τους χώρους. Στο 5′, από το εκπληκτικό φάουλ του Φορτούνη η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στα επόμενα 10 λεπτά, ο Γκερέρο έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, ο Χριστοδουλόπουλος νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο, ενώ και ο Αστέρας πλησίασε το γκολ, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο εξαιρετικός Γιαννιώτης. Με τους Αρκάδες να βάζουν δύσκολα με τις αντεπιθέσεις τους, όπως είχε προετοιμάσει τους παίκτες του ο Μαρτίνς…

Τελικά, στο 19ο λεπτό, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, πέτυχε και το κορυφαίο γκολ της φετινής χρονιάς στη Super League. Ο ασταμάτητος Μάντι Καμαρά, με ένα ασύλληπτο σουτ από τα 30 μέτρα (σ.σ. έφτασε τα 105 χλμ/ω), έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου και εν συνεχεία στα δίχτυα. Απονέμοντας δικαιοσύνη και βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα οι Πειραιώτες πήραν το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Εκαναν ευκαιρίες (ημιτελείς οι περισσότερες), ήταν κινητικοί και κεφάτοι, αλλά παράλληλα δεν «κλείδωσαν» τη νίκη. Αφήνοντας τον Αστέρα στη διεκδίκηση του «κάτι».

Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε άλλη μορφή. Οι παίκτες του Αστέρα, με την ανοχή του Τζήλου επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ σκληρού παιχνιδιού και άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο. Από την πλευρά των Πειραιωτών βασικοί παίκτες έδειξαν να κουράζονται, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ανοίξει. Στο 50′ ο Γιαννιώτης κράτησε τον Ολυμπιακό με εκπληκτική απόκρουση σε συρτό σουτ του Φερνάντεθ, στο 55′ ο Μανιάς δεν πρόλαβε την μπάλα σε μοναδικό τετ α τετ και στο 61′ μπήκε ο παίκτης που άλλαξε το παιχνίδι. Ο λόγος για τον Τόνσο. Ο Αργεντινός, η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του Αστέρα, έκανε μετά από μόλις 6 λεπτά, ισοφάρισε, κερδίζοντας το… ριμπάουντ, μετά από νέα μεγάλη επέμβαση του Γιαννιώτη!

Αμέσως ο Μαρτίνς αποφάσισε να πάρει πίσω την αλλαγή του Γκιγιέρμε (θα έμπαινε αντί του Λάζαρου) και στο 72′ πέρασε στο παιχνίδι τον Χασάν, αντί του Ελληνα εξτρέμ και δύο λεπτά αργότερα τον Φετφατζίδη αντί του Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός, με τον Αιγύπτιο να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 80’, όταν με προβολή νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο.

Στο 84′ ο Μαρτίνς… εξέπληξε όλο το γήπεδο. Ο Νάτχο, που περίμενε… πέντε λεπτά να γίνει αλλαγή, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον… Καμαρά! Μια κίνηση, ωστόσο, που τελικά έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Εστω και υπό τη μορφή… buzzer beater. Στο 92ο λεπτό ο Ποντένσε κινήθηκε από δεξιά, σέντραρε για το κεφάλι του Γκερέρο, ο τελευταίος έστρωσε εξαιρετικά στον Νάτχο και ο τελευταίος με ψύχραιμο και τεχνικό πλασέ, ανάπαυσε την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα. Δίνοντας μια σπουδαία νίκη στον Ολυμπιακό. Την 3η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα. Αλλά και την ευκαιρία να μείνει στην κορυφή της Λίγκας, παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Ένα κρας τεστ που οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν με επιτυχία, κι ας χρειάστηκε να φτάσουν έως το τέλος του δρόμου για να το πετύχουν. Μια μεγάλη νίκη, η αξία της οποίας θα φανεί τις επόμενες αγωνιστικές. Μια νίκη που επιτεύχθηκε χάρη στην ποιότητα και την ψυχραιμία των σπουδαίων ποδοσφαιριστών  που έχει βάλει στο ρόστερ του ο φετινός Ολυμπιακός. Παίκτες που δείχνουν έτοιμοι να δώσουν λύσεις, νίκες και φυσικά τον τίτλο…

Το «κλειδί»: Ο Μπίμπαρς Νάτχο. Τόσο απλά. Ο Ισραηλινός έπαιξε λιγότερο από 10 λεπτά, αλλά στην κρίσιμη στιγμή, έδειξε γιατί ο Ολυμπιακός επέμεινε να τον αποκτήσει. Η ψυχραιμία και εξαιρετικό του τελείωμα έδωσαν μια σπουδαία νίκη στον Ολυμπιακό. Και μάλιστα με τρόπο δραματικό.

Το 10άρι: Ο Νάτχο δικαιούται κάθε εύφημο μνεία, αλλά ο Μάντι Καμαρά ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ασταμάτητος. Ο μέσος από του Γουινέα, πέραν του ότι πέτυχε ένα τρομερό γκολ, ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού με ενέργεια και τρεξίματα. Μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση, που θα μας απασχολήσει πολύ και για πολλά χρόνια.

Στον πάγκο: Ο διαιτητής Τζήλος, που από φέτος έγινε και… διεθνής από την «εξυγίανση, για κάποιον λόγο προσπαθεί διαρκώς να αποδείξει… κάτι όταν σφυρίζει τον Ολυμπιακό. Το ότι τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα να έχει ίδιες κίτρινες κάρτες με τον Ολυμπιακό (δύο!) είναι δικό του κατόρθωμα. Ενώ είναι σαφώς θέμα προς συζήτηση τα πόσα φάουλ δεν έδωσε έξω από την περιοχή του Αστέρα, με τα δύο σε Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο να είναι μνημειώδη.

Γιατί κόουτς: Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα με τον Αστέρα. Προβλήματα που ο Μαρτίνς είχε εντοπίσει, τονίσει και αναλύσει στους παίκτες του στη διάρκεια της εβδομάδας. Το δυστύχημα, ωστόσο, ήταν ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν ανταποκρίθηκαν στον βαθμό που έπρεπε και επέτρεψαν στον Αστέρα να δημιουργήσει κινδύνους. Με αρκετούς από τους διεθνείς παίκτες των Πειραιωτών να δείχνουν έλλειψη ενέργειας και κούραση.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής), 4ος: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (84′ Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος (72’Χασάν), Φορτούνης (74’Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Κώτσιρας (46’ Φερνάντεθ), Μαρτίνεθ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Καλτσάς (61’ Τόνσο), Μανιάς (79’ Βαλιέντε).

Γκολ: 19′ Καμαρά, 92’ Νάτχο /67′ Τόνσο
Κίτρινες: 65′ Φορτούνης, 77′ Βούκοβιτς / 4′ Ιγκλέσιας, 91′ Παπαδόπουλος
Κόκκινη κάρτα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ