Το «10» ενός Ντιέγκο (Μπίσεσβαρ)

Το «10» ενός Ντιέγκο (Μπίσεσβαρ)

To10.gr γράφει τον 10λογο για το μέλλον του Μπίσεσβαρ. Ενα παλαιάς κοπής 10αρι, που λατρεύεται στην Τούμπα, αλλά... αμφισβητείται. Οι 5 προτάσεις που απέρριψε ο ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου, το συμβόλαιο, οι αποδοχές και ο Βλάνταν, που τον περιμένει με... ανοιχτές αγκάλες.

Η Τούμπα λατρεύει να… λατρεύει παίκτες που την κάνουν να περνάει καλά και άλλους που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Και παράλληλα μισεί την αδικία. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν είναι τυχαία ο αγαπημένος της εξέδρας του ΠΑΟΚ. Εχει ό,τι χρειάζεται για να είναι εκείνος που μπαίνει αλλαγή και ξεσηκώνει τους ΠΑΟΚτζήδες. Πήρε το όνομά του από τον Μαραντόνα, του οποίου λάτρης είναι ο πατέρας του, που συνεχίζει να ασκεί το επάγγελμα του οδηγού λεωφορείου στο Αμστερνταμ. Εχει αδερφό που ονομάζεται Ρομάριο, για τον ίδιο λόγο… Και παράλληλα στα πόδια του έχει την ποιότητα να υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό το βαρύ του όνομα. Και όλα αυτά υποστηριζόμενα από ένα τελείως γήινο και αντιποδοσφαιρικό σουλούπι, που σε τίποτα δεν θυμίζει υπεραθλητή.

Ένα παλαιάς κοπής δεκάρι, που δεν μπορείς να μην αγαπήσεις. Αλλά και μια περίπτωση που ήδη αποτελεί θέμα συζήτησης για τον οργανισμό ΠΑΟΚ. Καθώς το μέλλον του δεν είναι συνυφασμένο με τον Δικέφαλο. Και με το συμβόλαιό του να λήγει σε λίγους μήνες, ήδη προκύπτει ζήτημα για το τι μέλλει γενέσθαι. Και αυτό το ζήτημα θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε σήμερα. Εξηγώντας τι συνέβη το καλοκαίρι, αλλά και καταθέτοντας τα δεδομένα της υπόθεσης.

1) Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Μπίσεσβαρ το καλοκαίρι του 2016, ως ελεύθερο από την Καϊσέρισπορ.

2) Σε σύνολο 78 αγώνων με τον ΠΑΟΚ έχει 11 γκολ και 16 ασίστ. Φέτος, έχει μόνο 103 λεπτά συμμετοχής, αλλά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, το πρώτο φετινό που έπαιξε βασικός, πέτυχε το ένα από τα τρία γκολ και έδωσε ασίστ στα άλλα δύο. Οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στη νίκη μέσα στο Γεντί Κουλέ.

3) Το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ λήγει το καλοκαίρι του 2019. Εάν δεν ανανεώσει, τον Ιανουάριο μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος σε ομάδα της αρεσκείας του, δίχως να έχει λόγο ο ΠΑΟΚ.

4) Οι απολαβές του για αυτή την τελευταία χρονιά φτάνουν τις 750.000 ευρώ. Ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί βάση για κάθε συζήτηση περί ανανέωσης με τον Δικέφαλο ή ακόμη και με άλλες ομάδες (από τον Ιανουάριο).

5) Το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ απέρριψε 5 επίσημες προτάσεις για την παραχώρησή του. Δύο από τις μεγάλες ομάδες του Ισραήλ, δύο από την Τουρκία και μία από την Κοπεγχάγη, που τον ήθελε πολύ, το πάλεψε, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει τις απαιτήσεις του.

6) Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε με τον Μπίσεσβαρ στα τέλη Αυγούστου και του εξέφρασε την επιθυμία του να τον διατηρήσει στο ρόστερ και να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα, ο Ρουμάνος ήταν αυτός που μπλόκαρε τη μεταγραφή του Ολλανδού!

7) Η διοίκηση του ΠΑΟΚ ενημέρωσε τον παίκτη και τους εκπροσώπους του ότι μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα γίνουν συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του. Προς το παρόν αυτό δεν έχει συμβεί…

8) Ο Μπίσεσβαρ έχει ενημερώσει τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ ότι επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του είναι πολύ χαρούμενοι με τη ζωή τους στη Θεσσαλονίκη.

9) Η ομάδα που έχει δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Μπίσεσβαρ είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του… Βλάνταν Ιβιτς. Του προπονητή που έφερε στην Ελλάδα τον 30χρονο μέσο και υπό της οδηγίες του οποίου ο Ολλανδός έκανε τις περισσότερες. Αλλά και τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Ελλάδα (44, 7 γκολ, 10 ασίστ)!

10) Ο Μπίσεσβαρ θεωρείται παίκτης μεγάλης ποιότητας και εάν βρεθεί στην αγορά ως ελεύθερος, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και… ελληνικό ενδιαφέρον. Αν και επαναλαμβάνουμε, το βασικό του μέλημα είναι να μείνει στον ΠΑΟΚ, όπου τον αγαπούν και περνάει καλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ