Μουνάφο : «Κρίμα να κρίνονται τα παιχνίδια από ένα σφύριγμα»

Μουνάφο : «Κρίμα να κρίνονται τα παιχνίδια από ένα σφύριγμα»

Ο Χουάν Μουνάφο μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αρκαδίας για την μέχρι στιγμής παρουσία του Αστέρα Τρίπολης, τη διαιτησία αλλά και τον κόσμο της ομάδας

Ο Χουάν Μουνάφο μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arcadia 93.8» για την μέχρι στιγμής παρουσία του Αστέρα Τρίπολης στη Σούπερ Λιγκ, σχολίασε τη διαιτησία και την επιρροή της στους αγώνες, ενώ είχε να πει και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο της Τρίπολης που στηρίζει την ομάδα. Αναλυτικά ο Αργεντίνος μέσος του Αστέρα δήλωσε:

Για το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα: «Σίγουρα τη φετινή χρονιά πιστεύουμε πως έχουμε δουλέψει καλά τα παιχνίδια και στην Ευρώπη αλλά δεν έχουμε πάρει τίποτα. Αυτό είναι λίγο κακό για εμάς γιατί αυτό φαίνεται πως κάτι σου λείπει. Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια αλλά πρέπει να βελτιωθούμε για να κάνουμε δικά μας τα παιχνίδια και να μπορούμε να πάρουμε κάτι απ’ αυτά. Σίγουρα στους πρώτους αγώνες υπήρχαν δύο πέναλτι που μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι, αλλά η δική μας αντίδραση και ειδικά με την ΑΕΚ που δεν κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο φταίμε εμείς. Το Σάββατο είναι ένα σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι που πρέπει να το πάρουμε αλλά είναι ακόμα αρχή. Σίγουρα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως πέρυσι παθαίναμε το ίδιο και μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Δείξαμε ένα καλό πρόσωπο σ’ αυτά τα παιχνίδια αλλά τώρα πρέπει να πάρουμε και νίκη, σαν μεγάλη ομάδα στην έδρα μας. Είχαμε ένα παιχνίδι πέρυσι με τον Απόλλωνα που έπρεπε να το πάρουμε και λίγο έλειψε να το χάσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη γρήγορα από το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για την στήριξη του κόσμου: «Σίγουρα ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Ειδικά όταν στο δικό μας σπίτι υπάρχει κόσμος εμείς τα πηγαίνουμε καλύτερα. Όταν νιώθουμε υποστήριξη από τον κόσμο είναι ένα βοήθημα παραπάνω για εμάς. Όταν υπάρχει κόσμος απ’εξω και σε στηρίζει κάνει το έργο πιο εύκολο για εμάς. Γι’ αυτό είναι σημαντικό το Σάββατο ο κόσμος να μας βοηθήσει και εμείς από την πλευρά μας θα τα δώσουμε όλα. Να γίνουμε ένα με τον κόσμο και να πάρουμε μαζί τη νίκη. Είναι ωραίο όταν βγαίνουμε για να παίξουμε, να βλέπουμε κόσμο στις εξέδρες. Θέλουμε να χαρούμε όλοι μαζί. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά θέλουμε να νιώθουμε πως είναι δίπλα μας».

Για την εικόνα που παρουσιάζει ο Αστέρας στα δεύτερα ημίχρονα: «Οι τρεις αγώνες που δώσαμε στο πρωτάθλημα είναι ξεχωριστοί για εμένα. Είναι κόντρα στις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με μεγάλα ρόστερ. Παίξαμε δύο παιχνίδια εκτός. Όταν μία μεγάλη ομάδα παίζει στην έδρα της πάντα στα πρώτα λεπτά μπαίνει με φορά και είναι επικίνδυνη καθώς ψάχνει το γκολ. Εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε το μηδέν πίσω για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε εκεί που ανοίγει η ομάδα. Με την ΑΕΚ δεν παίξαμε εμείς καλά. Εμείς έπρεπε να το πάρουμε αυτό το παιχνίδι στην έδρα μας. Έπρεπε να πάρουμε τον ρόλο εμείς και δεν το πήραμε, κάναμε πολλά λάθη και ήταν σαν η ΑΕΚ να έπαιζε στην έδρα της. Σίγουρα μετά το γκολ πρέπει να βγεις μπροστά κι αυτό σε κάνει πιο επιθετικό πολλές φορές. Πιστεύω με τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλές γραμμές και όταν είχαμε την μπάλα μπορούσαμε να βρούμε κάποιους χώρους. Σίγουρα με τις μεγάλες ομάδες το παιχνίδι το κερδίζεις στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί τότε είναι που ανοίγουν τους χώρους καθώς ψάχνουν τη νίκη εντός έδρας. Τότε εσύ προσπαθείς και με τις αλλαγές, όπως μπήκαν τα παιδιά κόντρα στον Ολυμπιακό, να πιέσεις ψηλά και να βρεις ένα γκολ. Όπως ήταν και η φάση του Τόνσο που μπορούσαμε να το κερδίσουμε το ματς αυτό».

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά: «Είναι ομάδες που στα τελευταία λεπτά ρισκάρουν, πηγαίνουν όλοι στην περιοχή και για εμένα το πέναλτι πέρυσι στο Καραϊσκάκης δεν ήταν. Τώρα στη φάση του γκολ είχαμε πολλούς παίκτες στην περιοχή, χάσαμε τη συγκέντρωση. Δεν είδαμε τον Ολυμπιακό να κάνει φάσεις και νιώθαμε ασφάλεια. Αλλά είναι κρίμα γιατί κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια, τρέξαμε πολύ και έπρεπε να ήμασταν συγκεντρωμένοι. Νομίζω κάναμε πολύ καλή δουλειά, μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία ή και τη νίκη. Έτσι είναι η μπάλα, πρέπει να συνεχίσουμε και το Σάββατο να πάρουμε τη νίκη».

Για τα σφυρίγματα που πήραν οι αντίπαλοι του Αστέρα στα τρία παιχνίδια: «Πιστεύω πως όταν κάτι γίνεται, το οποίο δεν είναι σωστό είναι κακό. Πάντα λέω πως η δουλειά του διαιτητή είναι δύσκολη, πρέπει να σφυρίξεις σε λίγα δευτερόλεπτα κάτι που βλέπεις εκείνη τη στιγμή. Αλλά όταν είναι κάτι πολύ φανερό και δουλεύεις μία εβδομάδα γι’ αυτό το παιχνίδι και κρίνεται από το σφύριγμα είναι κρίμα».

Για το VAR: «Νομίζω πως όλοι οι ποδοσφαιριστές όταν λένε για το VAR, φοβούνται λίγο στην αρχή. Δεν το έχουμε συνηθίσει εδώ. Αλλά θα φεύγεις από το γήπεδο και θα λες πως δεν υπήρξε αδικία».

Για τον βασικό κορμό της ομάδας: «Πάντα όταν μένει ο βασικός κορμός σε μία ομάδα, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Ξέρουμε πότε κάποιος έχει κακή μέρα, και πότε δεν είναι καλά κάποιος. Ο προπονητής ξέρεις πώς να μιλήσει με τους παίκτες. Το κακό είναι να μην χαλαρώνεις, γιατί πρέπει να πιέσουμε ο ένας τον άλλον για να μπορούμε να νιώθουμε κάθε μέρα ότι μπορείς να χάσεις την θέση. Πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι».

Για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Και οι δύο ομάδες είναι καλές. Έχουν κρατήσει τον κορμό και οι δύο. Από την ΑΕΚ έφυγε ο Αραούχο που ήταν σημαντικός αλλά οι υπόλοιποι που παίζουν τώρα έχουν δείξει πως μπορούν να πάρουν το ρόλο. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι. Η έδρα θα παίξει ρόλο για τον ΠΑΟΚ που θα έχει τον κόσμο μαζί του και πιστεύω πως όταν δύο ομάδες είναι πολύ καλές μπορεί να το κρίνει ο κόσμος. Έχουν περάσει και στην Ευρώπη, κάτι που είναι καλό και για την Ελλάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ