Μόνος του και… όλοι τους!

Μόνος του και… όλοι τους!

Το πρόσωπο που ξεχωρίζει σε αυτούς τους πρώτες τρεις μήνες της αγωνιστικής περιόδου για τον ΠΑΟΚ, είναι – πέραν πάσης αμφιβολίας – αυτό του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος φορ είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με πέντε γκολ και έχει περισσότερα γκολ από όλους τους σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Και το μέγεθος του επιτεύγματος του, αποκτά […]

Το πρόσωπο που ξεχωρίζει σε αυτούς τους πρώτες τρεις μήνες της αγωνιστικής περιόδου για τον ΠΑΟΚ, είναι – πέραν πάσης αμφιβολίας – αυτό του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος φορ είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με πέντε γκολ και έχει περισσότερα γκολ από όλους τους σέντερ φορ του Ολυμπιακού.

Και το μέγεθος του επιτεύγματος του, αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός στην «γραμμή κρούσης» του έχει παίκτες όπως ο Εμενίκε, ο Ανσαριφάρντ, ο Τζούρτζεβιτς και ο Μπεν. Ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την στατιστική είναι ότι ο 27χρονος επιθετικός δεν έχει σκοράρει από πέναλτι, κάτι που ισχυεί για τους σέντερ φορ των «ερυθρόλευκων».

Γενικότερα ο «Πρίγιο» δείχνει να μην έχει επηρεαστεί από το… μπερδεμένο ξεκίνημα του Δικεφάλου στην σεζόν και σε 13 συμμετοχές συνολικά έως τώρα μετράει 8 γκολ και το ένα από αυτά έδωσε την πρόκριση της Σερβίας στα τελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Ρωσίας.

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΜΠΑΣ… ΧΑΝΕΤΑΙ

Παρά το γεγονός ότι δεν τροφοδοτείται όπως στο πρώτο του εξάμηνο στην ομάδα, ο Πρίγιοβιτς έχει βρει τρόπο να προκαλέσει… φόβο στις αντίπαλες άμυνες και τον Τάκη Λεμονή να σκέφτεται με ποίον τρόπο θα τον αντιμετωπίσει. Ο «Πρίγιο» σε πρόσφατη συνέντευξη του εξέφρασε την επιθυμία να σκοράρει στο «Καραϊσκάκης», ωστόσο υπάρχει μια γενικότερη δυσκολία στο σκοράρισμα μακριά από την Τούμπα, γεγονός που δεν αφήνει σε… ησυχία τόσο τον ίδιο τον Σέρβο επιθετικό, όσο και τον Λουτσέσκου.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ Ο ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ

Το… πρόβλημα για τον Ράζβαν Λουτσέσκου είναι ότι θα πρέπει να βάλει σε διαδικασία «σκοραρίσματος» και τους μεσοεπιθετικούς που διαθέτει. Οι αριθμοί δείχνουν, πως μετά τον Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίκτη που να βοηθάει στο σκοράρισμα.

Ο Πέλκας έχει σκοράρει μόλις τρεις φορές (δυο στο πρωτάθλημα), ενώ από δυο έχουν Λέο Μάτος και Μακ. Την λίστα των σκόρερ στο υπάρχον ρόστερ κλείνουν οι Λέοβατς, Σάκχοφ και Τσίμιροτ.

Από την αρχή πρόθεση του Λουτσέσκου ήταν να βελτιώσει την μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας, ωστόσο τώρα που φαίνεται να βελτιώνεται πρέπει να βρει λύσεις και στο «εκτελεστικό» κομμάτι». Με την Λαμία κάτι φαίνεται ότι… κινείται, ωστόσο ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά.

Ο Πρίγιοβιτς αναμένεται να παίξει πολλά περισσότερα παιχνίδια από όσα πίστευε στην αρχή της σεζόν. Πέραν του «Πρίγιο» δεν υπάρχει ένας σέντερ φορ στον ΠΑΟΚ που θα μπορέσει να κάνει την διαφορά και να βοηθήσει, δίνοντας του «ανάσες».

Ο Ευθύμης Κουλούρης είναι μεν ταλαντούχος και φέρελπις επιθετικός, ωστόσο είναι φανερό πως δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του βασικού επιθετικού του Δικεφάλου, ενώ ο Ρόμπερτ Μακ που θα μπορούσε να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, όπως στην πρώτη του θητεία, βρίσκεται ξεκάθαρα σε «κακό φεγγάρι» και ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ