Στάικος Βεργέτης: «Πιο δεμένη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Στάικος Βεργέτης: «Πιο δεμένη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Την άποψη του για το ντέρμπι της Τούμπας εξέφρασε στο to10.gr, ο Στάικος Βεργέτης αναλύοντας τα συν και τα πλην των δύο αποψινών «μονομάχων».

Ο έμπειρος Έλληνας προπονητής που φέτος βρίσκεται στον πάγκο της Δόξας Δράμας, συγκρίνει τα ρόστερ των δυο ομάδων και πιστεύει πως θα δούμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από το περσινό αντίστοιχο ντέρμπι.

Ο Στάικος Βεργέτης αναλύοντας τις σκέψεις του για το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αρχικά ανέφερε: «Έχοντας παρακολουθήσει και τις δύο ομάδες βλέπουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει ομοιογένεια στο ρόστερ. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι ίδια ομάδα με την περασμένη χρονιά, ενώ η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με περισσότερες προσθήκες. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με πέρυσι» και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Θα κριθεί πρώτον στην ομάδα που θα έχει καλύτερη αμυντική λειτουργία, ώστε να επιτρέψει λιγότερες φάσεις στον αντίπαλό της. Και δεύτερον στην ομάδα που θα επιβάλλει τον ρυθμό στο κέντρο και θα είναι αυτή που θα κάνει περισσότερες επιθέσεις».

Αναφερόμενους στους ποδοσφαιριστές που μπορεί να κάνουν την διαφορά, ο Βεργέτης είπε: «Παίκτες κλειδιά είναι οι επιθετικές γραμμές των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με πολύ καλή συνεργασία όπως είναι ο Πέλκας και ο Πρίγιοβιτς και δύναμη στα άκρα με Ζαμπά, Ουάρντα, Λημνιό, ανάλογα ποιον θα προτιμήσει ο προπονητής, ενώ η ΑΕΚ έχει σε καλή κατάσταση τον Μάνταλο και παίκτες όπως οι Γιαννιώτας, Μπακασέτας, Λιβάγια που μπορούν να ταράξουν μία αμυντική ισορροπία. Μετράει ποια ομάδα θα έχει αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων».

Τέλος στην ερώτηση για το ποια ομάδα βλέπει φαβορί στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν στο πρωτάθλημα, τόνισε: «Φαβορί θα χαρακτήριζα τον ΠΑΟΚ επειδή είναι πιο δεμένη ομάδα αυτή την στιγμή, επειδή παίζει στην Τούμπα, όπου είναι πολύ δυνατός και για το γεγονός ότι η ΑΕΚ φέρει περισσότερη κόπωση από το ταξίδι του ευρωπαϊκού της αγώνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ