Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-0

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-0

Ένας υπέροχος Αστέρας, σαφώς καλύτερος απ’ όσο υποδηλώνει το τελικό σκορ, επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Τρίπολη και πήρε τους πρώτους βαθμούς του στη Superleague, αφήνοντας την Ελαφρά Ταξιαρχία στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Οι Κυριακόπουλος και Μανιάς πέτυχαν τα γκολ των Αρκάδων.

Προσπάθησε μία, προσπάθησε δύο, προσπάθησε τρεις. Αλλά και τις τρεις το έκανε απέναντι σε πολύ δύσκολους αντιπάλους και οι προσπάθειές του δεν καρποφόρησαν. Ο Αστέρας Τρίπολης πάλεψε αξιοζήλευτα κατά σειρά κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, όμως χρειάστηκε να φτάσει στην 4η αγωνιστική της Superleague και να αφήσει πίσω του το πρόγραμμα – γολγοθά για να λυτρωθεί. Αλλά το έκανε με εκκωφαντικό τρόπο, με τη σημερινή εικόνα του να προϊδεάζει για κάτι ακόμα καλύτερο στο εγγύς μέλλον.

Οι Αρκάδες ήταν εμφανώς ανώτεροι από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τρίπολη και με δύο γκολάρες του Μιχάλη Μανιά και του Γιώργου Κυριακόπουλου, επικράτησαν με 2-0, σκορ το οποίο αδικεί την απόδοσή τους στο παιχνίδι. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έλεγξε απόλυτα το ρυθμό, απέτρεψε τους φιλοξενούμενους από το να φτάσουν έστω και σε μία καθαρή ευκαιρία, έφτιαξε πολλές φάσεις και ανάγκασε τον Χουάντερσον να επέμβει κάμποσες φορές για να αποσοβήσει το γκολ, ενώ ανά διαστήματα έπαιξε και φανταστικό ποδόσφαιρο.

Το βάρος για τους Τριπολιτσιώτες έπεσε στη δεξιά πλευρά, με τον Βαλεντίνο Βλάχο να ανεβαίνει συχνά πάνω στη γραμμή και να προστίθεται στην «εξίσωση» της δημιουργίας, όμως ακόμα πιο έντονη ήταν η συμμετοχή των Τόνσο, Φερνάντες, Τσιλιανίδη και Μουνάφο, αλλά και του Μανιά. Μέχρι και οι αλλαγές του Αστέρα στο δεύτερο μέρος, Καλτσάς και Δουβίκας, δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να μπουν στο «πνεύμα».

Το μόνο θετικό που είδε ο Απόλλων στην αναμέτρηση ήταν η διάθεση που έβγαλαν οι Τριάδης και Ντουρσό, ιδίως στο πρώτο 45λεπτο, όμως η ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν τόσο κακή που οτιδήποτε άλλο πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ο Αλμπέρτο Μοντεαγούδο είδε την ομάδα του να βυθίζεται κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα, και συνειδητοποιεί πως έχει «ανηφόρα» μπροστά του για να πετύχει το στόχο της παραμονής με την Ελαφρά Ταξιαρχία. Βάσει του πώς εξελίσσεται μέχρι στιγμής η σεζόν, οτιδήποτε παραπάνω θα ισούται με υπέρβαση.

Το κλειδί: Η ομαδικότητα και η υπομονετική προσέγγιση του Αστέρα, ο οποίος κατάφερνε πάντα να σπάει με χαρακτηριστική άνεση την πίεση του Απόλλωνα και να βγαίνει στην επίθεση υπό ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες.

Το «10άρι»: Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που μπορούν να πάρουν το… χρίσμα, αλλά θα τα δώσουμε στον Τόνσο, ο οποίος είχε μία ασίστ και συμμετοχή σχεδόν σε κάθε αυτοματισμό του Αστέρα στο επιθετικό 1/3.

Στον πάγκο: Πολλοί μπορούν να μπουν και εδώ, αλλά θα βάλουμε τον Πέδρο στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Απόλλωνα, ο οποίος μαζί με τον Γκονσάλες αδυνατούσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον Τόνσο και τους παίκτες που… γυρόφερναν στο χώρο ευθύνης τους.

Γιατί κόουτς: Ο Αλμπέρτο Μοντεαγούδο επέμεινε σε υπέρμετρο βαθμό στο να πιέζει ψηλά τον Αστέρα, παρότι έβλεπε ότι τις περισσότερες φορές οι Αρκάδες ανταποκρίνονταν άψογα.

Γκολ: 4’ Κυριακόπουλος, 10’ Μανιάς

Κίτρινες: 37′ Βλάχος, 17′ Ιγκλέσιας / 21′ Τριάδης, 69′ Γκονσάλες, 71 Κονέ

Κόκκινες:

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Βοηθοί:  Νικόλαος Σάββας και Νικόλαος Δημόπουλος

4ος: Στέφανος Κουμπαράκης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Τρίπολης

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (82′ Μπελόκ), Φερνάντεθ, Τόνσο (60′ Καλτσάς), Μανιάς (72′ Δουβίκας).

Απόλλων Σμύρνης (Αλμπέρτο Μοντεαγούδο): Χουάντεσρον, Κοντοές, Ναδάλες, Λούκιτς, Βαφέας, Γκονζάλες, Ντ’ Ούρσο (61′ Γκάρος), Μπεντινέλι, Πέδρο (66′ Μάντζιος), Ακόστα (61′ Κονέ), Τριάδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ