Ξάνθη – ΟΦΗ 3-0

Ξάνθη – ΟΦΗ 3-0

Ένας... Γέντρισεκ ήταν αρκετός για την Ξάνθη, η οποία κέρδισε τον κακό ΟΦΗ στα Πηγάδια με δύο γκολ του Σλοβάκου φορ και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στη φετινή Superleague (3-0). Ο Κοβάσεβιτς, με μια υπέροχη εκτέλεση φάουλ, έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Η Ξάνθη νίκησε εύκολα τον ΟΦΗ (3-0) στα Πηγάδια με την ομάδα της Θράκης να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Αντίθετα ο ΟΦΗ αγνοεί ακόμα τη νίκη καθώς έχει μια ισοπαλία και τρεις (συνεχόμενες) ήττες μετά από τέσσερα ματς στην σούπερ λίγκα.

Δεν χωρά αμφιβολία πως όσο η Ξάνθη έχει σ’ αυτή την φόρμα τον Έρικ Γέντρισεκ δεν έχει να… φοβάται τίποτα καθώς ο Σλοβάκος σέντερ φορ ήταν ξανά όλα τα λεφτά για την ομάδα της Θράκης.

Ο έμπειρος επιθετικός φανέρωσε και στο σημερινό ματς τις εκτελεστικές του δυνατότητες καθώς πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο κι έβαλε τις γερές βάσεις για την επικράτηση της ομάδας του.

Ρεσιτάλ του Σλοβάκου

Η Ξάνθη κατάφερε να «κλειδώσει» επί της ουσίας το ματς στο πρώτο 45λεπτο όταν και προηγήθηκε του ΟΦΗ με 2-0. Ο Σλοβάκος φορ της Ξάνθης βρήκε δίχτυα στο 28’ ανοίγοντας το σκορ για την Ξάνθη και ο ίδιος παίκτης με σουτ έκανε το 2-0 πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους.

Τα πράγματα είχαν γίνει «βουνό» για τον ΟΦΗ πριν ακόμα τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ήταν πολύ δύσκολο για τους φιλοξενούμενους ν’ αντιδράσουν. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως και η ομάδα του Ηρακλείου είχε καλές στιγμές για να σκοράρει.

Το πρόβλημα όμως για τον ΟΦΗ, κάτι που έχει φανεί και στα προηγούμενα ματς του πρωταθλήματος, είναι η ευκολία με την οποία δέχεται το γκολ. Κι όσο η ομάδα του Ηρακλείου δεν βρίσκει «απαντήσεις» σ’ αυτό το θέμα τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα.

Καλύτερη η Ξάνθη και στο δεύτερο

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη και στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι γηπεδούχοι βρήκαν ελεύθερους χώρους κι έβγαλαν αρκετές κόντρες.

Η ομάδα της Θράκης είχε ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο γκολ ενώ ο ΟΦΗ έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 71’ με τον Πλατέλα να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Τελικά η Ξάνθη έκανε το 3-0 στο 87’ με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Κοβάσεβιτς στο 87’.

Το «κλειδί»: Ήταν πολύ σημαντικό για την Ξάνθη ότι κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ στο ματς λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος.

Το10άρι: Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο Γέντρισεκ «καθάρισε» για την ομάδα του και χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Ξάνθη.

Στον πάγκο: Η αδυναμία των στόπερ του ΟΦΗ ν’ αντιμετωπίσουν τον σέντερ φορ της Ξάνθης.

Γιατί κόουτς: Ο ΟΦΗ δεν έχει πετύχει νίκη μετά από τέσσερα παιχνίδια και ένα θέμα που πρέπει ν’ απασχολήσει τον προπονητή του, Νίκο Παπαδόπουλο αφορά την ευκολία με την οποία δέχεται γκολ η ομάδα του.

ΞΑΝΘΗ – 0ΦΗ 3-0

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Γκολ: 28’, 40’, Γέντρισεκ, 87’ Κοβάσεβιτς

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Σαρπόνγκ (80’ Κάστρο), Καμαρά, Κίκε (61’ Ντε Λούκας), Σοφιάν, Κοβάσεβιτς, Γέντρισεκ.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κουτσιανικούλης (68’ Νέιρα), Βουό, Πλατέλλας, Κυριακίδης, Αραβίδης, Παπαστεριανός, Κοιλιάρας, Παπάζογλου (9’ Κομεσίδης, 46’ Νάστος), Μεγιάδο, Ποτουρίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ