Ενα αλλιώτικο «group therapy» από τον Μαρτίνς

Ενα αλλιώτικο «group therapy» από τον Μαρτίνς

Μια διαφορετική ομιλία του Πέδρο Μαρτίνς στο Ρέντη, με προσωπικές αναφορές σε Μπουχαλάκη, Ποντένσε, Χασάν, Καμαρά και το «...είμαστε ομάδα, είμαστε οικογένεια και δεν κάνουμε διακρίσεις». Τετ α τετ με... όλους και μήνυμα νίκης με Πανιώνιο.

Η αναμέτρηση με την Μπέτις αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως αφορμή για τον Πέδρο Μαρτίνς, ώστε να ανεβάσει τους τόνους στο Ρέντη. Ο Ολυμπιακός μπορούσε ακόμη και να νικήσει τους Ισπανούς, αλλά η απόδοση του συνόλου επηρεάστηκε από ατομικά λάθη, τα οποία ο Πορτογάλος είχε αναφέρει και στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι. Αλλά όταν έκλεισαν οι πόρτες στο Ρέντη, τα συζήτησε και με τους ποδοσφαιριστές του. Ανοιχτά, μπροστά σε όλους «γιατί είμαστε μια οικογένεια και όλα θα λέγονται μπροστά σε όλους».

Ο 48χρονος τεχνικός, λοιπόν, συζήτησε επί σχεδόν μισή ώρα στα αποδυτήρια με τους παίκτες του, σε έναν πολύ ενδιαφέρον group therapy, που έγινε με σκοπό να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια των Πειραιωτών. Αλλά και που έδειξε ότι ο Μαρτίνς δεν έχει παιδιά και αποπαίδια και δεν εξαιρεί κανέναν από την κριτική. Ακόμη και παίκτες που επιβεβαιωμένα του αρέσουν και τους έχει μονιμοποιήσει στην 11άδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του. Με όλους να παίρνουν το μήνυμα πως κανείς δεν είναι πάνω από το σύνολο. Αλλά και ότι άπαντες θα πρέπει να τα δίνουν όλα, εάν θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα.

Αναλυτικά, στην ομιλία του για το παιχνίδι με την Μπέτις, ο Μαρτίνς ανέφερε τα εξής: «Η εικόνα μας με την Μπέτις δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Δεν παίξαμε άσχημα ως σύνολο, αλλά αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα από τα ατομικά λάθη που έγιναν στο παιχνίδι και το οποία θα μπορούσαν να μας στοιχήσουν. Και ήταν αρκετά αυτά τα λάθη. Στην αρχή του αγώνα δεν μπήκαμε καλά, αν και ξέραμε πολύ καλά ποια ομάδα αντιμετωπίζαμε, ξέραμε ακριβώς πώς παίζει και τι έπρεπε να κάνουμε. Αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο.

Βέβαια, δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε. Δεν βγήκε το παιχνίδι όπως θέλαμε, αλλά τα πράγματα είναι θετικά. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, μπορούσαμε να νικήσουμε εάν αξιοποιούσαμε τις ευκαιρίες που κάναμε, αλλά αυτό είναι και ένα μάθημα για όλους σας. Ακόμη και σε ένα τέτοιο παιχνίδι, εμείς είχαμε τις μεγάλες ευκαιρίες. Αλλά δεν πρέπει να αδικείτε τους εαυτούς σας και τη σκληρή δουλειά που κάνουμε».

Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς μίλησε ξεχωριστά για τέσσερις ποδοσφαιριστές και την απόδοσή τους στο παιχνίδι της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους Μπουχαλάκη, Ποντένσε, Χασάν και Καμαρά, για τους οποίους ανέφερε τα εξής:

* Για τον Μπουχαλάκη: «Τον Αντρέα δεν τον έβγαλα από το παιχνίδι γιατί δεν έπαιζε καλά. Είμαι ικανοποιημένος από όσα έκανε στο γήπεδο, αλλά τον έβγαλα να τον προφυλάξω για την κάρτα που είχε πάρει. Με τα δύο φάουλ που έκανες μετά την κάρτα, ήσουν πολύ κοντά στο να αποβληθείς.

* Για τον Ποντένσε: «Δεν ήσουν σε καλή μέρα. Εχασες πολλές φορές την μπάλα χωρίς μεγάλη πίεση. Δεν πήρες τις προσπάθειες που έπρεπε και δεν πήγες στο ένας εναντίον ενός. Μπορούσες καλύτερα και περιμένω περισσότερα στα επόμενα παιχνίδια».

* Για τον Χασάν: «Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκανες. Πάλεψες και το αναγνωρίζω. Αλλά κάποιες φορές δεν κρατούσες την μπάλα όσο έπρεπε για να ανέβει η ομάδα και δεν έκανες τις κινήσεις που είχαμε δείξει. Ξέρω ότι δεν έφτασε πολλές φορές η μπάλα στα πόδια σου».

* Για τον Καμάρα: «Συνεχώς θες να σουτάρεις. Μου αρέσει ότι τολμάς, αλλά δεν είναι όλες οι φάσεις ίδιες, πρέπει να καταλαβαίνεις πότε πρέπει να δοκιμάζεις σουτ και πότε να δίνεις την μπάλα, για να μην χαλάς τις επιθέσεις».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε γιατί ανέφερε όλα τα παραπάνω και ζήτησε από τους παίκτες του να είναι ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο. «Είμαστε ομάδα, είμαστε οικογένεια και δεν κάνουμε διακρίσεις. Μπορούσαμε καλύτερα και όλοι γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε. Όταν ένας παίκτης δεν παίζει καλά, φταίει όλη η ομάδα και όχι μόνο ο παίκτης. Στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από τον Πανιώνιο, πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερα και να νικήσουμε»!

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ!

Τέλος, έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε ότι ο Πορτογάλος βρήκε την ευκαιρία να «ταρακουνήσει» για καλό σκοπό τους ποδοσφαιριστές του. Ετσι, στις προπονήσεις που ακολούθησαν την αναμέτρηση με την Μπέτις, είχε συνεχόμενα τετ α τετ με σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές στο γραφείο του. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πέρα από τις όποιες παρατηρήσεις, εξήγησε προσωπικά σε κάθε παίκτη τι θέλει από αυτόν, τι θέλει να βελτιώσουν, πώς σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει, τα πάντα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ