Μακέντα: «Πρέπει να βρουν ισορροπία τα νέα παιδιά»

Μακέντα: «Πρέπει να βρουν ισορροπία τα νέα παιδιά»

Ο Φεντερίκο Μακέντα σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους παίκτες του Παναθηναϊκού και τον ενθουσιασμό που έχουν αλλά και την ανάγκη να διατηρηθεί η ισορροπία ώστε να μην ξεφύγει το μυαλό από τη δουλειά και τη βελτίωση.

Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε για τη νίκη επί του Λεβαδειακού, την σημασία της εμπειρίας του για την νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού και την στήριξη του κόσμου. Ο Ιταλός στάθηκε μεταξύ άλλων στον ενθουσιασμό που υπάρχει στις τάξεις του τριφυλλιού, ενώ τόνισε κυρίως επειδή το έχει περάσει κι αυτός πως θα πρέπει οι νέοι παίκτες των πρασίνων να κρατήσουν την ισορροπία τους και να είναι συγκεντρωμένα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιταλός επιθετικός:

Τα πρώτα συναισθήματα μετά την πρώτη επίσημη συμμετοχή σου με τον Παναθηναϊκό;

«Είναι πολύ καλά. Κάναμε μια καλή νίκη, παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο δεν ήμασταν οι ίδιοι. Έπρεπε να τα πάμε καλύτερα. Θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα για να βελτιωθούμε σαν ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς τώρα».

Σχετικά με εσένα, νιώθεις έτοιμος; Είσαι στο 100% των δυνατοτήτων σου;

«Έχω αρχίσει να αισθάνομαι πολύ καλύτερα σε σχέση με το πως ήμουν όταν ήρθα. Σίγουρα χρειάζομαι χρόνο, είναι σημαντικό να πάω βήμα-βήμα. Κάθε μέρα νιώθω καλύτερα, οπότε πιστεύω πως σύντομα θα είμαι έτοιμος να παίξω σε ολόκληρο ματς».

Είδαμε ένα καλό παιχνίδι από τον Καμπετσή, είναι δύσκολη η μάχη για τη θέση του βασικού;

«Όχι, ίσως να είναι για αυτόν! Θα πρέπει να δουλεύει σκληρά, είναι ένας νέος παίκτης και δουλεύουμε καλά μαζί. Είμαστε συμπαίκτες, σίγουρα υπάρχει ανταγωνισμός, παίζουμε στην ίδια θέση. Αν τα πηγαίνει καλά, θα είναι καλό και για την ομάδα και για εμένα διότι θα πρέπει να τα πάω καλύτερα από αυτόν για να παίζω, να κάνω περισσότερα και αυτό είναι που χρειάζεται η ομάδα. Ο ανταγωνισμός είναι σημαντικός για την ομάδα, για να ανεβαίνει το επίπεδο. Σήμερα είμαι χαρούμενος που σκόραρε ο συμπαίκτης μου».

Η εμπειρία σου είναι σημαντική για την ομάδα, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, το έχεις νιώσει αυτό μέχρι τώρα;

«Σίγουρα, έχω βρεθεί στη θέση τους και ξέρω τι περνάνε τώρα. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, αλλά όλα αυτά τα παιδιά θα πρέπει να κρατήσουν την ισορροπία τους. Το ποδόσφαιρο έχει τα πάνω και τα κάτω του, θα πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένα, να προπονούνται κάθε μέρα καλά για να βεβαιωθούμε πως θα βελτιωνόμαστε σαν ομάδα κάθε αγωνιστική που περνάει. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί».

Σχετικά με τον κόσμο; Περιμένεις ακόμα περισσότερους φιλάθλους στη συνέχεια;

«Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι καταπληκτικοί! Η ομάδα τα πάει καλά και όλοι θα θέλαμε να δούμε περισσότερο κόσμο στη συνέχεια. Η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν εξαιρετική και όλοι ελπίζουμε πως με τις εμφανίσεις μας θα φέρουμε την πλειοψηφία των οπαδών στο γήπεδο για να είναι δίπλα μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ