Το πράσινο «χρυσωρυχείο» και η κερδοφόρα ΠΑΕ!

Το πράσινο «χρυσωρυχείο» και η κερδοφόρα ΠΑΕ!

Δώνης και Νταμπίζας υλοποίησαν μόνοι τους και σε λίγους μήνες τα σχέδια των Πιεμπονγκσάντ και Ζάχαβι, για να γίνει ο Παναθηναϊκός ομάδα... παραγωγής ανάδειξης και προώθησης ταλέντων, εκτόξευσαν την υπεραξία των Πράσινων και... γεμίζουν τα ταμεία!

Από την πρώτη στιγμή που ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ εμφανίστηκε στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό, to10.gr είχε αναδείξει τις προθέσεις του, αλλά κυρίως την επιθυμία του να γίνουν οι Πράσινοι ομάδα… παραγωγής και προώθησης ταλέντων. Εστω και από… σπόντα(και χωρίς τον ίδιο στο τιμόνι) το πλάνο του Ταϊλανδού ήδη εφαρμόζεται. Με το «χρυσάφι» που έχει στα χέρια του ο Γιώργος Δώνης να λάμπει ολοένα και περισσότερο. Και να προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον.

Η «έκρηξη» ταλέντου και προοπτικής που παρατηρείται στον φετινό Παναθηναϊκό, σε συνδυασμό με τις «άκρες» του Παϊρότζ και των ανθρώπων του για ακριβές πωλήσεις και γενικώς μεγάλα deal, έχουν ανοίξει την όρεξη στους νέους υποψήφιους επενδυτές! Οι οποίοι αντιλαμβάνονται, πλέον, ότι η αξία του συλλόγου που ετοιμάζονται να αποκτήσουν έχει πολλαπλασιαστεί από την άνοιξη, όταν προέκυψε το ενδιαφέρον τους, έως και σήμερα, που ακόμη δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά η αλλαγή σελίδας.

Η αύξηση της αξίας της ΠΑΕ, βεβαίως, έχει να κάνει με δύο πράγματα: 1) Με τη δραματική μείωση των εξόδων της εταιρείας και (κυρίως) 2) Με την εκτόξευση της υπεραξίας του αγωνιστικού περιεχομένου στο θησαυροφυλάκιο του Παναθηναϊκού. Με τους «μικρούς» του Δώνη να έχουν ήδη κάνει Limit up στις μετοχές τους και να αποτελούν πόλο έλξης για σημαντικά κλαμπ ανά την Ευρώπη. Αλλά και τον υποψήφιο νέο επενδυτή και το team του, που ούτως ή άλλως, είχαν και έχουν σκοπό να επενδύσουν στο ταλέντο. Γενικώς.

Εξ αρχής ήταν γνωστό ότι ο σκοπός του ποδοσφαιρικού κομματιού στην απόφαση του Παϊρότζ να μπει στους Πράσινους, ήταν να αποτελέσει ο Παναθηναϊκός ένα σκαλοπάτι για την προώθηση παικτών. Αλλά διαφορετικά. Η ομάδα Ζάχαβι, η οποία θα έχει σημαίνοντα ρόλο στις αποφάσεις (μέσω του Γκραντ και όχι μόνο), είχε σκοπό να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις «άκρες» σε φυτώρια παικτών στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική, αποκτώντας δικαιώματα νεαρών και σούπερ ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, με τον ΠΑΟ να είναι ο ενδιάμεσος σταθμός και η… βιτρίνα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, για να δείξουν την αξία τους.

Το πρότζεκτ δεν παρεκκλίνει από αυτή τη στόχευση, αλλά την ίδια στιγμή άλλαξαν τα δεδομένα, καθώς αυτό που θέλουν (με τον καιρό) να κάνουν οι νέοι επενδυτές, το έκαναν ο Δώνης με τον Νταμπίζα, υπό τη διοικητική σκέπη του Αλαφούζου και με μηδενικό κόστος. Με αποτέλεσμα, πλέον, ο Παναθηναϊκός να είναι μια κερδοφόρα εταιρεία. Ειδικά μετά τη συμφωνία με την ΕΡΤ και τη δραματική μείωση του μπάτζετ.

Επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή βγάζει τα έξοδά του, μπορεί να αποπληρώνει τα (πάρα πολλά) χρέη του και παράλληλα αναδεικνύει τη νέα γενιά σπουδαίων ποδοσφαιριστών του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανεβάζοντας την αξία του «χρυσού» που έχει στο θησαυροφυλάκιό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ