Ίβιτς : «Ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα»

Ίβιτς : «Ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα»

Ο πρώην παίκτης και προπονητής του Δικέφαλου τόνισε ότι σέβεται την οικογένεια Σαββίδη και μίλησε για όλα τα θέματα του ΠΑΟΚ

Ο Βλάνταν Ίβιτς μίλησε στον «FAIR PLAY FM 96,1» για τον ΠΑΟΚ, τον Σαββίδη, τον Πρίγιοβιτς, τον Λημνιό, τον Πέλκα αλλά και το πρώτο τρόπαιο που πήρε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Για το κύπελλο που κατέκτησε στο Ισραήλ: «Εδώ υπάρχουν δυο κύπελλα. Το ένα ξεκινά πολύ νωρίς στην χρονιά μέσα στο καλοκαίρι. Είναι ένα κύπελλο που δίνει την ευκαιρία στις ομάδες να παίρνουν παιχνίδια πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Εμείς με τρεις νίκες καταφέραμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο, νικώντας στον τελικό την Μακάμπι Χάιφα με 2-1».

Για την παρουσία του στην Μακάμπι: «Στο πρωτάθλημα είναι πρώτη η Μακάμπι. Το μόνο πράγμα που δεν πήγε καλά έως τώρα είναι ο αποκλεισμός μας από την Ευρώπη. Περάσαμε τρεις προκριματικούς γύρους στο Γιουρόπα Λιγκ και στα πλέι οφ με αντίπαλο την Σάρπσμποργκ στην ρεβάνς δεχτήκαμε γκολ πολύ αργά και δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε. Ο δικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα, θέλουμε να το κατακτήσουμε γιατί έχει χρόνια να το πάρει η Μακάμπι Τελ Αβίβ».

Για το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο Ισραήλ: «Το πρωτάθλημα έχει 14 ομάδες. Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Η Ελλάδα είναι ένα επίπεδο πάνω από το Ισραήλ αυτή την στιγμή. Όσο αναφορά την οργάνωση τα πράγματα είναι παρά πολύ καλά. Εμείς φέτος είχαμε πρόβλημα με το οικονομικό στα πλαίσια του fair play. Δεν κάναμε πολλές μεταγραφές. Εδώ επιτρέπονται μόνο 6 ξένοι παίκτες. Προσπαθούν να δώσουν βάση στους παίκτες από το Ισραήλ».

Για την ασφάλεια στο Ισραήλ: «Εδώ αισθάνομαι αρκετά ασφαλής. Υπάρχουν αρκετοί έλεγχοι. Νιώθω πολύ πιο ασφαλής εδώ απ’ ότι στην Θεσσαλονίκη και στο Βελιγράδι».

Για το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα: «Οι παραδοσιακές ομάδες στην Ελλάδα είναι αυτές που θα κυνηγήσουν το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι μέχρι τώρα η μεγάλη έκπληξη ήταν ο Παναθηναϊκός. Έχει το μικρότερο μπάτζετ στην ιστορία του, αλλά διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή και γι’ αυτό πηγαίνει καλά».

Για το εάν έχει παρακολουθήσει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ: «Έχω δει μόνο ένα παιχνίδι μέχρι τώρα κόντρα στην Μπενφίκα εκτός έδρας».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Έχει κάνει το «τέσσερα στα τέσσερα» στο πρωτάθλημα. Έκανε καλό ξεκίνημα. Έχει το καλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ στο πρωτάθλημα κατά την άποψη μου. Δεν έχω παρακολουθήσει τις μεταγραφές που έχει κάνει. Φέτος έχει πολύ μεγάλο κίνητρο για να πάρει το πρωτάθλημα και να καταφέρει αυτό που δεν καταφέραμε στα προηγούμενα δύο χρόνια».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον κορμό που άρχισε να χτίζει ο ίδιος από το 2016: «Και φέτος ο ΠΑΟΚ έχει τον ίδιο κορμό με το 2016 και με την εποχή που έφυγα. Αν δείτε στην βασική 11αδα μόνο δύο είναι οι προσθήκες που έγιναν, ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο, είναι παίκτες που έχουν ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας, αλλά αυτοί οι δύο παίκτες κοστίζουν ακριβά. Με τα μισά χρήματα εκείνη την χρονιά, απ’ όσα δαπανήθηκαν μετά, χτίσαμε τον κορμό της ομάδας που παρέμεινε έως σήμερα».

Για το πως έγινε η μεταγραφή του Πρίγιοβιτς: «Ήταν προσωπική μου επιλογή, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Αν θα ρωτήσετε τώρα όσους είναι στην ομάδα θα πουν ότι είναι δικιά τους επιλογή. Θα τους αφήσω να το πουν. Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο παίκτη και θα σας πει ποιος τον επέλεξε. Υπάρχουν αρκετές παρεξηγήσεις, αλλά δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλει να δημιουργήσει προβλήματα. Ο Πρίγιοβιτς δεν ήταν ο μόνος. Είναι και πολλοί άλλοι παίκτες, όπως ο Κρέσπο που προσπάθησαν κάποιοι να τον μειώσουν από την αρχή που ήρθε. Θυμάστε τι έγραφαν γι’ αυτόν και αποδείχτηκε ότι είναι από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ελλάδα και η ομάδα δεν μπορεί χωρίς την δική του παρουσία του στην άμυνα. Το 2016, εκτός από τον Πρίγιοβιτς, όλοι οι άλλοι που ήρθαν ήταν ελεύθεροι παίκτες και ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις ποιοτικούς παίκτες ελεύθερους. Οι εισηγήσεις μου έγιναν δεκτές τότε».

Για τον Πρίγιοβιτς: «Είναι για κάποια αλλά πρωταθλήματα πλέον. Ελπίζω να μπορέσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του, να φέρει λεφτά στον ΠΑΟΚ και να μπορέσει να προχωρήσει και ο ίδιος».

Για τον Πέλκα και την άνοδο στην απόδοσή του: «Ο Πέλκας είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Το πρόβλημά του ήταν ότι δεν είχε σταθερή απόδοση. Πέρυσι βρήκε την σταθερότητα. Είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ.

Για τον Λημνιό: «Ο Λημνιός είναι ένα παιδί που τον ήξερα όταν ήμουν στην Κ20 του ΠΑΟΚ και έπαιζε τότε στον Ατρόμητο, τους έλεγα φέρτε αυτό το παιδί γιατί θα κάνει μεγάλη διαφορά. Δεν το έκαναν, μετά τον πήραν, αλλά πλήρωσαν πιο ακριβά. Θα έπρεπε να είχε γίνει πιο νωρίς η μεταγραφή του».

Για την σχέση του με την οικογένεια Σαββίδη: «Δεν είχα καμία επαφή από τότε που έφυγα από την ομάδα. Είναι η οικογένεια η οποία μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω την προπονητική μου καριέρα. Ήμουν δυο χρόνια στην Κ-20 του ΠΑΟΚ και 1,5 χρόνο στην πρώτη ομάδα. Με το έργο μου ανταπέδωσα την ευκαιρία που μου έδωσαν. Υπάρχει πάντα ένας σεβασμός από μένα στην οικογένεια Σαββίδη, αλλά δεν έχουμε επαφή από τότε».

Εάν πιστεύει ότι έχει αφήσει κάτι στη μέση στον ΠΑΟΚ: «Η ζωή προχωράει. Και εγώ και ο ΠΑΟΚ έχουμε προχωρήσει. Ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον δρόμο του και εύχομαι να πάει ακόμα καλύτερα. Εγώ έφυγα σε μία άλλη χώρα. Αυτή είναι μια δουλειά που δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ πού θα καταλήξεις. Έχεις πάντα έτοιμες τις βαλίτσες… Στόχος μου είναι να μείνω εδώ για δυο, τρία χρόνια και μετά δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα…»

Εάν σκέφτεται κάποια στιγμή να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ: «Σκέφτομαι μόνο την Μακάμπι αυτή την στιγμή και την δουλειά που έχω να κάνω εδώ. Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι άλλο»

Για την σύγκριση Θεσσαλονίκης και Τελ Αβίβ: «Μοιάζουν πολύ, έχουν θάλασσα, ζεστό καιρό, είναι ωραίες πόλεις».

Για τον λόγο που αποχώρησε για τον ΠΑΟΚ: «Ξέρετε όλοι γιατί έφυγα. Μπορείτε να το πείτε. Δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα σε κανέναν. Αυτός που πρέπει να ξέρει το γιατί έφυγα το ξέρει. Αυτό έχει τελειώσει, πέρασαν δυο χρόνια δεν υπάρχει λόγος να γυρίζουμε πίσω».

Για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό: «Είναι δύο ομάδες οι οποίες μαζί με τον ΠΑΟΚ θα διεκδικούσαν τα φετινά τρόπαια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ