«Μπλόκο» από την Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου στους οπαδούς της ΑΕΚ

«Μπλόκο» από την Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου στους οπαδούς της ΑΕΚ

Μπορεί να βρέθηκε λύση με την παρουσία οπαδών της ΑΕΚ το Σάββατο στο Γεντί Κουλέ, αλλά οι Αστυνομικοί βάζουν... μπλόκο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου τάσσεται κατά της απόφασης του Υφυπουργού για να δώσουν το παρόν οπαδοί της ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ το Σάββατο στο ματς με τον ΟΦΗ. Παρότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κανονικά υπήρχε η παρουσία φίλων του Δικεφάλου του Βορρά, δίχως αντιδράσεις και ανακοινώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την 18-06-2018 προς μεγάλη ικανοποίηση όλων μας είδαμε ότι με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ξεκίνησαν σε καλό δρόμο οι συζητήσεις σχετικά με την σταδιακή αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τους αγωνιστικούς και εσωτερικούς χώρους των γηπέδων στα πρότυπα προηγμένων δυτικών κρατών.

Η Ένωσή μας, όπως έχει τονίσει και σε παλαιότερες ανακοινώσεις, θέλει τον αστυνομικό στον δρόμο στο πλευρό του πολίτη οι ζωές και οι περιουσίες του οποίου γίνονται καθημερινά έρμαιο εγκληματιών και όχι υπό τις υπηρεσίες και διαταγές ιδιωτικών εταιριών (Π.Α.Ε.- Κ.Α.Ε.) μέσα σε έναν χορό εκατομμυρίων να γίνεται ο τελικός αποδιοπομπαίος τράγος, στο συνηθισμένο πλέον φαινόμενο των εκτεταμένων επεισοδίων στα ελληνικά γήπεδα, στον ρόλο του δωρεάν security με απολογισμό εκατοντάδες αστυνομικούς τραυματίες και άλλους τόσους κατηγορούμενους. Φτάνει πια το φαινόμενο που την ώρα διεξαγωγής μίας αθλητικής εκδήλωσης η πόλη να ερημώνει από αστυνομία και οι εγκληματίες να αλωνίζουν.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, είδαμε να έρχονται στο φώς δημοσιεύματα που μιλάνε για την παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας στον επερχόμενο αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ και μάλιστα με τις ευλογίες του Υφυπουργού Αθλητισμού παρά την αρνητική εισήγηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου για ένα τέτοιο ενδεχόμενο επικαλούμενη λόγους ασφαλείας διεξαγωγής του αγώνα.

Ελπίζουμε να είναι απλά φήμες και να επικρατήσει η λογική και η εισήγηση της αρμόδιας για την ασφάλεια Αρχής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πόλη του Ηρακλείου έχει ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν στιγμές απείρου κάλλους με δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς αλλά και απλούς πολίτες, περιουσίες κατεστραμμένες και πολίτες αγανακτισμένους με αφορμή σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών και μάλιστα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλεως. Η τοπική κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να επιστρέψει στους καιρούς αυτούς τη στιγμή που δυστυχώς ο αθλητικός κόσμος δεν δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί και να διασφαλίσει ασφάλεια.

Η Ένωσή μας θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο και θα φέρει προ των ευθυνών του οποιονδήποτε θέσει σε κίνδυνο αστυνομικό ή απλό πολίτη με αποφάσεις ή παραλείψεις του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ