Τάσος Χατζηγιοβάννης: Ηγέτης ετών 21

Τάσος Χατζηγιοβάννης: Ηγέτης ετών 21

Ο Τάσος Χατζηγιοβάννης πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις και μαζί με τους συμπαίκτες του, οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό στις επιτυχίες

Μόλις στα 21 του χρόνια, ο Τάσος Χατζηγιοβάννης έχει επωμιστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγωνιστικής επιβίωσης του Παναθηναϊκου, μεγαλύτερο από όσο μπορούσε να φανταστεί κανείς, πόσο μάλλον ο ίδιος. Είναι παράδοξο, αλλά και τόσο αληθινό το γεγονός ότι Μυτιληνιός επιθετικός, με μόλις 44 συμμετοχές είναι από τους πιο έμπειρους Έλληνες ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή στην ομάδα και αυτό τον φορτώνει με την ευθύνη να δείξει τον δρόμο στους «μπέμπηδες» συμπαίκτες του. Η επιλογή δεν ήταν δική του, οι συνθήκες και οι περιστάσεις τα έφεραν έτσι.

Εάν πάντως, προσπαθήσουμε να προβλέψουμε το μέλλον του 21χρονου, με βάση την εκκίνηση που πραγματοποιεί στην φετινή Super League, τότε μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι ο Χατζηγιοβάννης θα φέρει εις πέρας την «αποστολή» που του έχει ανατεθεί. Και αυτή είναι να επαναφέρει τον σύλλογο στην αφρόκρεμα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναμφίβολα, μέρος των επιτυχιών του Παναθηναϊκου μέχρι στιγμής, του ανήκει. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι αριθμοί του σε αυτές τις πέντε νίκες του «τριφυλλιού», καθώς με εξαίρεση τον αγώνα με την Ξάνθη την 1η αγωνιστική, ο Χατζηγιοβάννης είναι μέσα στα γκολ του Παναθηναϊκού και στα 4 υπόλοιπα παιχνίδια. Οι «πράσινοι» έχουν πετύχει συνολικά 12 γκολ, με τον 21χρονο να έχει συμμετοχή στα 6. Ποσοστό 50% ακριβώς.

Αναλυτικά:

1 ασίστ και κερδισμένο πέναλτι με την Λαμία

κερδισμένο πέναλτι – γκολ δικό του στην Λάρισα

2 ασίστ στο ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό

1 γκολ-αυτό της ισοφάρισης με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

 

Τοποθετώντας αυτούς τους αριθμούς διπλά σε εκείνους που είχε τις δύο προηγούμενες σεζόν, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό το παιδί – ποδοσφαιρικά μιλώντας – μεγάλωσε και ωρίμασε απότομα. Την τελευταία διετία, σε ένα σύνολο 39 συμμετοχών, ήτοι 1638 αγωνιστικά λεπτά, ο Χατζηγιοβάννης μέτρησε 1 γκολ και 2 ασίστ, συγκομιδή σίγουρα πολύ χαμηλή για τον παίκτη που βλέπουμε φέτος. Το να αναζητήσεις τους λόγους που δεν έκανε το «μπαμ» νωρίτερα, δεν χρειάζεται. Σημασία έχει ότι το κάνει τώρα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ