Τα «κλειδιά» του Μαρτίνς για τη νίκη στο ντέρμπι

Τα «κλειδιά» του Μαρτίνς για τη νίκη στο ντέρμπι

Ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει πολλά από όλους τους παίκτες του κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τέσσερις ερυθρόλευκοι όμως θα κρίνουν πολλά με την απόδοση τους.

Στα ντέρμπι η τακτική πάει… περίπατο έλεγαν οι παλιοί. Μετράει πάνω από όλα η ψυχή. Δεν είναι λάθος, δεν είναι όμως και σωστό. Χωρίς την σωστή τακτική, το πλάνο του προπονητή που θα εφαρμόσουν οι ποδοσφαιριστές, η ψυχή μπορεί να μην φτάνει. Ένα ντέρμπι όπως το αποψινό κόντρα στον ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει καταστάσεις χρειάζεται των συνδυασμών και των δύο παραπάνω στοιχείων. Και χρειάζεται ο Πέδρο Μαρτίνς να δει τους παίκτες του σε πολύ καλή μέρα, να αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο. Παίκτες που ξέρουν πολύ καλά από τέτοια ματς. Και οι 11 αλλά και ο καθένας ξεχωριστά θα διαμορφώσουν καταστάσεις για τον Μαρτίνς στο χορτάρι του Καραϊσκάκη. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιος ή ποιοι θα είναι τελικά οι πρωταγωνιστές. Ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να ποντάρει σε πολλούς, γεμάτος άλλος από πρωταγωνιστές. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ η απόδοση τεσσάρων παικτών του πάντως, τουλάχιστον στην «ανάγνωση» του αγώνα πριν τον δούμε φαίνεται πως θα κρίνει πάρα πολλά. Ας τους δούμε.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ

Είναι η Νο1 αναφορά στην άμυνα του φετινού Ολυμπιακού. Βασικός και αναντικατάστατος ο Σέρβος στόπερ που πέρσι αδικήθηκε τόσο πολύ, φέτος αποτελεί την «κολώνα» του Μαρτίνς στα μετόπισθεν. Αυτός κατευθύνει, αυτός καθοδηγεί την αμυντική 4αδα. Αυτός είναι που κυριαρχεί στην «αεροπορία» που λογικά θα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχει και απόψε.

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ

Το πρώτο ντέρμπι του Αφρικανού μέσου – αποκάλυψη για τον Ολυμπιακό. Το «μηχανάκι» του Θρύλου θα έχει πολύ δουλειά στη μεσαία γραμμή και αν ανταποκριθεί και πάλι θα ανεβάσει κατά πολύ τις πιθανότητες του Ολυμπιακού να φτάσει στον επιθυμητό στόχο.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Είναι τα ματς που ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται μπροστάρη στην προσπάθεια για τη νίκη. Ματς που με αστείρευτο ταλέντο του μπορεί να κρίνει, με μια πάσα, μια ενέργεια, ένα σουτ, μια εκτέλεση φάουλ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα έχει το βάρος της οργάνωσης και της μεσοεπιθετικής λειτουργίας της ομάδας και από τα πόδια του ο Μαρτίνς περιμένει να δημιουργηθούν οι δύσκολες καταστάσεις που επιθυμεί στην αντίπαλη εστία.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Όλα δείχνουν πως ο πολύπειρος άσος του Ολυμπιακού επιστρέφει στην βασική 11αδα. Για τέτοια ματς ο Λάζαρος ζει. Παίζοντας από την δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού θα «πέσει» πάνω στον Βιεϊρίνια και θα έχει τον ρόλο του παίκτη που θα πάρει φάσεις πάνω του για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Συνάμα θα είναι ένα από τα «όπλα» του Μαρτίνς για τις στημένες φάσεις. Πέρσι ο Λάζαρος έκρινε με δικά του γκολ μεγάλα ματς. Φέτος με την φανέλα του Ολυμπιακού θα ήταν ιδανικό να συνεχίσει σε ίδιους ρυθμούς. Και ξέρει και μπορεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ