Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1

Και όμως έχασε αυτό το ματς ο Ολυμπιακός! Παγκόσμιο φαινόμενο πως ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 1-0 βάζοντας μόνος του το γκολ (49΄Βούκοβιτς αυτογκόλ), έχοντας δέκα μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, 23 τελικές και 15 στο δεύτερο ημίχρονο.

Θα το βλέπουμε σε σεμινάρια ποδοσφαίρου στο μέλλον το ντέρμπι που μόλις τελείωσε στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Σεμινάρια που θα διδάσκουν πως η μπάλα είναι… πόρνη όπως είχε πει παλιά ο Ίβιτσα Όσιμ.

Πως σε ένα ντέρμπι που μόνο ντέρμπι δεν ήταν στα 3/4 με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί απόλυτα, να χάνει σωρεία ευκαιριών, να έχει χαμένα τετ α τετ, δοκάρι και 23 τελικές εκ των οποίων οι 15 στο δεύτερο ημίχρονο αλλά τελικά να χάνει απο τον ΠΑΟΚ που δεν… εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με αυτογκόλ του Βούκοβιτς (49′) μετά απο διπλό λάθος αρχικά του Γιαννιώτη και μετά του Σέρβου στόπερ.

Παρακολουθήστε εδώ τα αναλυτικά στιγμιότυπα του ντέρμπι

Ένα ματς που με νορμάλ καταστάσεις και ελάχιστα περισσότερη τύχη θα είχε γράψει μια μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό τελικά έληξε 1-0 για τον ΠΑΟΚ! Που βλέπει όλα να του πηγαίνουν όπως τα θέλει παρότι σε καμία περίπτωση δεν το δικαιολογεί με την εικόνα που έχει η ομάδα του.

Ένα ματς που ήταν… Λιοντάρια-Χριστιανοί, ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι θρίαμβος για τον Ολυμπιακό έληξε με ήττα που τον ρίχνει απο την κορυφή της βαθμολογίας. Άδικη πέρα για πέρα αλλά είπαμε, όταν η μπάλα δεν θέλει…

Μπήκε φουριόζος ο Ολυμπιακός, ισορρόπησε ο ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά φτάνοντας μόλις στο 2΄ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Καμαρά από κοντά να σώζει ο Πασχαλάκης ενώ στο 13΄ μια κεφαλιά του Λάζαρου πέρασε πάνω από το δοκάρι. Μετά το 20΄ο ΠΑΟΚ αφού άντεξε στην πίεση ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε μέτρα και πιέζοντας ψηλά την άμυνα του Ολυμπιακού κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς. Ένα σουτ του Πέλκα στο 25΄ήταν ουσιαστικά ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο με τον Χασάν στο 32΄να πιάνει γυριστό σουτ αλλά τον Πασχαλάκη και πάλι να λέει όχι. Στο 39΄ήταν η σειρά του Μεριά με κεφαλιά από κοντά να αστοχήσει.

Τεράστια γκέλα και ανελέητο «σφυροκόπημα»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια… προσφορά του Ολυμπιακού στον ΠΑΟΚ. Η καλύτερη φάση του ΠΑΟΚ που τελικά έκρινε το ντέρμπι (δεν είχε άλλη φάση ουσιαστικά) ήρθε στο 49΄όταν ο Βιειρίνια σούταρε από πλάγια, σέντραρε για την ακρίβεια, ο Γιαννιώτης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του αυτή πέρασε κάτω από τα πόδια του και ο Βούκοβιτς που ήταν δίπλα στην γραμμή αντί να την διώξει την «κάρφωσε» στα δίχτυα!

Παρά το τεράστιο σοκ για τον Ολυμπιακό η αντίδραση ήταν άμεση με τον Ποντένσε που έκανε μεγάλο ματς στην επανάληψη να «σκάει» τον Βιειρίνια και να δίνει έτοιμο γκολ στο 54΄στον Φορτούνη το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Πασχαλάκης. Ο Ολυμπιακός έβγαινε κατά κύματα στην επίθεση με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αντιδράσει και να αμύνεται βλέποντας τους ερυθρόλευκους να χάνουν την μια ευκαιρία μετά την άλλη!

Στο 61΄το σουτ του Μπουχαλάκη, στο 64΄και πάλι ο Φορτούνης, στο 74΄ο Μεριά δίπλα στην γραμμή δεν βρήκε την μπάλα, στο 76΄ ο Τσιμίκας σούταρε άουτ, στο 83΄ο Χασάν από το ένα μέτρο την έστειλε στο δοκάρι, στο 90΄ ο Χασάν σε ανεπανάληπτο τετ α τετ πλάσαρε πάνω στον Πασχαλάκη και ο Γκερέρο στο «ριμπάουντ» αστόχησε και στο 97΄ και πάλι ο Αιγύπτιος πλάσαρε από πολύ καλή θέση μόλις άουτ.

Το κλειδί: Είναι πολύ δύσκολο σε ένα τέτοιο ματς να μπορέσει να μιλήσει για… κλειδιά. Το τραγικό λάθος Γιαννιώτη-Βούκοβιτς αποδείχθηκε μοιραίο καθώς δεν μπόρεσε να βρει γκολ ο Ολυμπιακός όμως συνάμα και στην επίθεση χάθηκαν τα… άχαστα. Με την τελική μορφή του αγώνα το κλειδί για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν τελικά η τύχη και η αδυναμία των ερυθρόλευκων να κάνουν μια απο τις τόσες ευκαιρίες γκολ.

Το10αρι: Ο Πασχαλάκης προφανώς είναι ο ποδοσφαιριστής που παίρνει τον τίτλο του MVP. Σε πέντε περιπτώσεις έχει πει «όχι» στο γκολ του Ολυμπιακού, είτε στο 0-0 είτε στο 0-1.

Στον πάγκο: Με τόσο μεγάλο λάθος που στοίχισε είναι εύκολη η επιλογή. Γιαννιώτης και Βούκοβιτς σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ δεν πίεσε, δεν απείλησαν ήταν οι άτυχοι της βραδιάς και «χρεώνονται» το γκολ που οδήγησε στην ήττα τον Ολυμπιακό.

Γιατί κόουτς: Το ποδόσφαιρο είναι ωραίο γιατί συναντάμε τέτοιες καταστάσεις όπως η αποψινή στο Καραϊσκάκη. Ο Λουτσέσκου είναι ο θριαμβευτής της βραδιάς παρότι… παρακολουθούσε την ισοπέδωση της ομάδας του ανήμπορος να αντιδράσει. Απο την άλλη ο Μαρτίνς έκανε ότι μπορούσε, το διάβασε σωστά με το 4-1-4-1, έκανε τις αλλαγές που έπρεπε με τον Γκερέρο και το 4-4-2 αλλά το γκολ δεν έμπαινε με τίποτα παρότι η ομάδα του σφυροκόπησε για 70 λεπτά τον ΠΑΟΚ και ειδικά στην επανάληψη ήταν ματς όπου το γήπεδο είχε γείρει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-1
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Σκόρερ: 49΄Βούκοβιτς (αυτ)
Κίτρινες: 34΄Χασάν, 65΄Κάνιας, 90΄Μάτος, 97΄Πασχαλάκης
Δοκάρια: 83΄Χασάν
Διαιτητής: Σαν Φενταγί (Ελβετία)

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (81΄Γκιγιέρμε), Καμαρά, Φορτούνης (81΄Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69΄Γκερέρο), Χασάν

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια (84΄Τόσκα), Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας (57΄Ζαμπά), Λημνιός (72΄Βέρνμπλουμ), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ