Ερέρα : «Οι αλλαγές βοήθησαν»

Ερέρα : «Οι αλλαγές βοήθησαν»

Το «κλειδί» της νίκης του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης ήταν οι παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή, σύμφωνα με τον Ισπανό τεχνικό των κίτρινων.

Κομβικό ρόλο στο να κερδίσει ο Άρης το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης έπαιξαν οι τρεις αλλαγές, Θωμάς Ναζλίδης, Νίκο Μαρτίνες και Μανώλης Σιώπης, όπως σημείωσε ο Πάκο Ερέρα. Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε επίσης στον Ματέο Γκαρσία, που με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των ανθρώπων της ΠΑΕ, που έχουν τη διάθεση να τον κρατήσουν και μετά το δανεισμό του.
Η αρχική τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού : «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος έπαιξε πολύ καλά και σε πολλές περιπτώσεις ήταν καλύτερος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Γι’ αυτό θα δώσω έπαινο στους δικούς μου παίκτες γιατί στο δεύτερο ημίχρονο μπορέσαμε να κερδίσουμε».
Για το πώς εξελίχθηκε το ματς : «Το πρόβλημα ήταν κυρίως ότι δεν πιέζαμε. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε στο δεύτερο ημίχρονο, να πιέσουμε ψηλά με έναν παίκτη παραπάνω στην επίθεση και έναν λιγότερο άμυνα. Μπήκαμε αποφασισμένοι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Οι αλλαγές βοήθησαν. Στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε πιο πολύ την μπάλα και παίξαμε στην περιοχή του αντιπάλου. Συγχαρητήρια στους παίκτες που παίξανε και στις αλλαγές. Αυτό που τους διαχωρίζει είναι ότι αυτοί που μπήκανε κάνανε τη διαφορά και πήραμε τη νίκη».
Για το πώς διαχειρίζεται τα αποτελέσματα και την καταπόνηση : «Λαμβάνουμε υπ’ όψιν όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει, και την ήττα και τις νίκες. Αυτό μας δίνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε. Για την επιβάρυνση προσπαθήσαμε να ρίξουμε την ένταση των προπονήσεων ώστε οι παίκτες να μην είναι τόσο κουρασμένοι».
Για τον Κολάσο και αν σκέφτεται να τον αντικαταστήσει στην αρχική ενδεκάδα : «Έχω μια εβδομάδα να το σκεφτώ. Δίνω μια πιθανότητα, αλλά έχω τόσο καλούς παίκτες που έχω συχνά αμφιβολίες για το ποιον να χρησιμοποιήσω».
Για τις κλειστές άμυνες που αντιμετωπίζει η ομάδα του : «Σε κάθε παιχνίδι μαθαίνω κάτι νέο για την κουλτούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδικά στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα έμαθα πολλά καινούρια πράγματα. Θα υπάρξουν ξανά τέτοια παιχνίδια που ο αντίπαλος θα παίζει πολύ καλά, θα έχει σφιχτή άμυνα και δεν θα μπορούμε να βρούμε τρόπους να διεισδύσουμε. Γι’ αυτό χρειάζεται υπομονή».
Για τον Ματέο Γκαρσία και αν θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για να παραμείνει και μετά το πέρας του δανεισμού του στην ομάδα : «Υπάρχει ένας χρόνος μπροστά μας για να το σκεφτούμε. Την απόφαση θα πρέπει να την πάρει η ΠΑΕ και όχι εγώ. Σίγουρα προς τα εκεί κλίνει, πάντως. Ό,τι και να γίνει μέχρι τότε, εμείς είμαστε εδώ και πρέπει να διασκεδάσουμε με το ποδόσφαιρο που μας προσφέρει ο Ματέο».
Για το τι βοήθησε τον Άρη να φτάσει στη νίκη : «Οι αλλαγές μας βοήθησαν αρκετά να έχουμε μεγαλύτερη κατοχή, να είμαστε πιο ήρεμοι και να σταματάμε τις αντίπαλες επιθέσεις. Και ο σχηματισμός 4-2-3-1 λειτούργησε και οι 3 παίκτες μας, Ναζλίδης, Μαρτίνες και Σιώπης βοήθησαν να πιέσουμε. Και ο Ματέο ξύπνησε γιατί μάλλον κοιμόταν στο πρώτο μέρος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ