Γράφει ιστορία ο ΠΑΟΚ

Γράφει ιστορία ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη πέτυχε κάποια μοναδικά ρεκόρ γράφοντας ιστορία, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζει να σημειώνει κάποιες εκπληκτικές επιδόσεις.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια σπουδαία και απρόσμενη νίκη στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς, άντεξε στην πίεση των ερυθρόλευκων και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Ατρόμητο. Ο Δικέφαλος του βορρά παράλληλα έγραψε και κάποιες μοναδικές επιδόσεις με το διπλό στο Φάληρο, καθώς το φετινό ξεκίνημα στη Super League είναι το καλύτερο στην ιστορία του.

Τις δύο προηγούμενες φορές που ο ΠΑΟΚ είχε αρχίσει τη σεζόν με 4χ4 στο πρωτάθλημα στο 5ο ματς δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη. Συγκεκριμένα, το 1984/85, με προπονητή τον Αυστριακό Σκότσικ είχαν κολλήσει στο 2-2 με την ΑΕΚ στην Αθήνα, ενώ μερικά χρόνια νωρίτερα (1972/73) η σπουδαία ομάδα του Λες Σάνον είχε φέρει ξανά 2-2 στην πρωτεύουσα κόντρα στο Αιγάλεω.

Πέρα από αυτό το μοναδικό ρεκόρ ο Δικέφαλος του βορρά έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τις 40 νίκες επί του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της πρώτης κατηγορίας (μαζί με τα πλέι οφ), ενώ η ΑΕΚ έχει 37 και ο Παναθηναϊκός επτά λιγότερες. Αξιζει να σημειωθεί μάλιστα πως οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τις 10 εκτός έδρας νίκες επί του Ολυμπιακού στην πρώτη κατηγορία, ενώ η τελευταία φορά που δύο ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα είχαν 5χ5 στο ξεκίνημα του όπως τωρα ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός ήταν τη σεζόν 1997/98 όπου είχαν αυτή την επίδοση Παναθηναϊκός και Ιωνικός.

Τέλος ο Δικέφαλος του βορρά κατέγραψε ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ στο χθεσινό ματς με τη νίκη που πέτυχε καθώς μετρά έξι σερί νίκες στην Αθήνα μετά το 2-2 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη πέρσι. Ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει Ατρόμητο, Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ (για τον τελικό του Κυπέλλου) από την περσινή σεζόν και φέτος Πανιώνιο και φυσικά Ολυμπιακό.

Όσον αφορά τον προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει το απίστευτο 29/31 στο πρωτάθλημα στα τελευταία ματς που έχει αγωνιστεί, ενώ απέναντι στον Ολυμπιακό σημείωσε την πρώτη του νίκη έπειτα από οκτώ συνεχόμενες ήττες. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως οι επτά ήταν με την ομάδα της Ξάνθης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ