Ο Απόλλωνας έχει να φύγει με «διπλό» από την Τούμπα 54 χρόνια!

Ο Απόλλωνας έχει να φύγει με «διπλό» από την Τούμπα 54 χρόνια!

Η τελευταία νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ χρονολογείται το μακρινό 1964.

Σε λίγες ώρες ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο Δικέφαλος του βορρά προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη με 1-0 και θέλει να πάρει το τρίποντο κόντρα στην ελαφρά ταξιαρχία προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή. Από την άλλη ο Απόλλωνας θέλει να μαζέψει τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα μετά το τραγικό ξεκίνημα που έχει κάνει στη σεζόν, κάτι που τον έχει αναγκάσει να αλλάξει τέσσερις προπονητές.

Σαφώς το έργο θα είναι δύσκολο για τους παίκτες του Μαντζουράκη, καθώς η Τούμπα ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις στους κυανόλευκους. Ο Απόλλωνας σε 39 ματς απέναντι στους Θεσσαλονικείς έχει επικρατήσει μόλις στα δύο, ενώ 29 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ και 8 ματς έχουν έρθει ισόπαλα. Τελευταία νίκη της ελαφράς ταξιαρχίας χρονολογείται το μακρινό 1964 και πιο συγκεκριμένα στις 5 Απριλίου εκείνου του έτους όταν είχε επικρατήσει του ΠΑΟΚ με 2-0. Σκόρερ των δύο τερμάτων τότε ήταν ο Σαββίδης. Μισό αιώνα και μετά ο Απόλλωνας δεν έχει νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του Δικεφάλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία φορά που ο Απόλλων νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έκαναν πρεμιέρα στον κινηματογράφο «Οι κληρονόμοι» και έφευγε από την ζωή ο στρατηγός Ντάγκλας Μακάρθουρ. Ήταν 5 Απριλίου 1964, ενώ η δεύτερη νίκη του Απόλλωνα χρονολογείται τη σεζόν 1959-60, όπου ήταν και το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ