Ετσι καλύπτει ο Ουζουνίδης το (τεράστιο) κενό του Μάνταλου

Ετσι καλύπτει ο Ουζουνίδης το (τεράστιο) κενό του Μάνταλου

Ο Πέτρος Μάνταλος απουσιάζει από το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο Μαρίνος Ουζουνίδης παίρνει τα... μέτρα του.

Η ΑΕΚ απόψε (20:30) υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και καλείται να πάρει τη νίκη με… μισή ομάδα, μιας και οι απουσίες στους «κιτρινόμαυρους» είναι πάρα πολλές και κομβικές.

Ωστόσο, η απουσία του Πέτρου Μάνταλου είναι η πιο σημαντική από όλες τις άλλες (Πόνσε, Οικονόμου, Λόπες, Αλεφ, Αλμπάνης). Ο πιο πολύτιμος παίκτης στην 11αδα της ΑΕΚ, ο αρχηγός της, που δίνει πολλά στο οργανωτικό κομμάτι και που πάντα βοηθά και ανασταλτικά, θα λείπει. Και αυτό είναι σημαντικό «πλήγμα» για το σχέδιο του Μαρίνου Ουζουνίδη, αφού δεν θα είναι στο χορτάρι ο ιθύνων νους και ο άνθρωπος που εκτελεί τα στημένα. Και την ίδια ώρα λείπουν για το αποψινό ντέρμπι ο Λόπες και ο Αλμπάνης, ενώ ο Μπογέ είναι ανέτοιμος και είναι αδύνατον να μπει βασικός στο ματς (μπήκε αποστολή για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες με 4-5 προπονήσεις). Άρα λείπουν τέσσερις παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν αριστερά στην επίθεση της ΑΕΚ, μπροστά από τον Νίκλας Χουλτ.

Το επικρατέστερο σχέδιο του προπονητή της Ενωσης για να καλύψει το κενό στην 11αδα απόψε απέναντι στον Ολυμπιακό, ακούει στο όνομα Ροντρίγκο Γκάλο. Όχι, ο Βραζιλιάνος μπακ δεν θα μετατοπιστεί αριστερά. Αναμένεται να παίξει δεξιά, μπροστά από τον Μιχάλη Μπακάκη. Και έτσι το ντόμινο αλλαγών, να φέρει τον Τάσο Μπακασέτα αριστερά. Σε μια θέση που έχει παίξει, ωστόσο είχε μονιμοποιηθεί δεξιά και είχε βρει τα πατήματα του. Και αυτό είναι ακόμη ένα αρνητικό στοιχείο.

Ως…. αουτσάιντερ λογίζονται δύο εναλλακτικά πλάνα του Ουζουνίδη για την θέση του Μάνταλου. Το ένα φέρνει τον Γιάννη Γιαννιώτα βασικό, για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι και δη απέναντι στην πρώην ομάδα του, όπου ο ίδιος θα ήθελε να δώσει… απαντήσεις. Πάντως δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο προσαρμογής ακόμη, κάτι που υπολογίζεται μετά τη διακοπή. Το τελευταίο σενάριο φέρνει για πρώτη φορά φέτος τριάδα στα στόπερ, όπως έκανε πολλάκις πέρυσι ο Μανόλο Χιμένεθ με μεγάλη επιτυχία. Έτσι με τρία στόπερ και τον Χουλτ αριστερό μπακ χαφ και αντίστοιχα δεξιά τον Μπακάκη, ο Μπακασέτας θα έχει ελευθερίες μπροστά από τον άξονα με τους Λιβάγια-Κλωναρίδη στην επίθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ