Τα γκολ – αναμνήσεις σε ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός (vids)

Τα γκολ – αναμνήσεις σε ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός (vids)

«Θα σε ονομάσω ανάμνηση και θα είσαι πιο όμορφη και από την ίδια την εμπειρία»: τα πιο εντυπωσιακά τέρματα σε ντέρμπι των Κιτρινόμαυρων με τους Ερυθρόλευκους!

Μπορεί το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο περυσινό ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, να πέρασε τα σύνορα και να βρήκε θέση στα υποψήφια γκολ για το βραβείο Puskas της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, δεν είναι όμως το μοναδικό εντυπωσιακό τέρμα που έχει μπει σε ντέρμπι Κιτρινόμαυρων – Ερυθρόλευκων.

Το μακρινό σουτ του Νίκου Λυμπερόπουλου που άφησε τον Αντώνη Νικοπολίδη να αναρωτιέται πώς, που και γιατί. Η κούρσα του Βασίλη Τοροσίδη και το κρέμασμα στον Σάχα από τα 30 μέτρα, το… χορευτικό του Κέβιν Μιραλάς και το υπέροχο τελείωμα. Η ψυχρή εκτέλεση του Λεονάρντο από το όριο της περιοχής. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πιθανότατα ακόμα ψάχνεται. Το «σόλο» του Γιάννη Οκκά. Ο killer Κώστας Μήτρογλου…

Είναι μερικά ακόμα από όσα βρίσκονται βαθιά καταχωρημένα στον σκληρό δίσκο, στο αρχείο με το όνομα «αναμνήσεις». Γιατί μπορεί ένα γκολ σε ντέρμπι να έχει από μόνο του αξία ανώτερη των υπολοίπων που θα πετύχει ένας ποδοσφαιριστής, αλλά εκείνα τα «θυμάσαι τι έβαλε ο τάδε» τέρματα που συνοδεύονται από δεκάδες άλλες ιστορίες έχουν άλλη δυναμική.

Εν αναμονή, λοιπόν, του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος βρήκαμε τα 10 καλύτερα τέρματα που έχουν μπει από τους δύο «μονομάχους» σε παιχνίδια με γηπεδούχο την Ένωση.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1 (15/10/2011, Μιραλάς): Εξαιρετικής ομορφιάς γκολ του Βέλγου δείγμα της κλάσης του για την οποία λατρεύτηκε όσο λίγοι Άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 23’ του αγώνα.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1 (15/10/2011, Λεονάρντο): Στον ίδιο αγώνα όμως ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο δεν τον άφησε να πρωταγωνιστήσει, στο 43ο λεπτό, ήρθε η απάντηση.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2 (23/09/2009, Τοροσίδης): Καμία σημασία δεν έχει που η θέση του δεν προϋποθέτει σκοράρισμα. Ο Τόρο σε εκείνο το ματς με εξαιρετική ατομική ενέργεια και τελείωμα άφησε άπαντες με ανοιχτό το στόμα.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 4-0 (30/03/2008, Λυμπερόπουλος): Βραδιά – όνειρο για τους Κιτρινόμαυρους με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να μας χαρίζει ένα από τα πιο εντυπωσιακά τέρμα σε αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3 (02/10/2005, Οκκάς): Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Κύπριου άσου, προσποίηση και εκτέλεση του Σορεντίνο για το 3-1 των Ερυθρόλευκων σε εκείνο το ματς.

***Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-3 (20/04/2002) Αλεξανδρής: Το εν λόγω γκολ μπορεί να μην είχε γηπεδούχο την ΑΕΚ, όμως μπήκε σε ένα ντέρμπι τίτλου και είναι εξαιρετικής ομορφιάς, οπότε σπάει τον «κανόνα» και χωράει στη λίστα μας. Σέντρα του Πατσατζόγλου και γυριστό ψαλιδάκι.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-0 (31/01/1999, Νικολαΐδης): Το πάθος του αγαπημένου Ντέμη της κιτρινόμαυρης κερκίδας ήταν πάντα σήμα κατατεθέν του. Εκείνη την βραδιά ίσως λίγο παραπάνω από τις προηγούμενες.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-4 (11/11/2012, Μήτρογλου): Σε μια βραδιά – επίδειξη δύναμης των Ερυθρόλευκων ο Κώστας Μήτρογλου απέδειξε γιατί έφερε το προσωνύμιο killer υποδέχτηκε την μπάλα, απέφυγε δύο παίκτες και… εκτέλεσε για το 2-0 της ομάδας του.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0 (06/02/1991, Μπατίστα): Με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του αγώνα και ο πρώην Ερυθρόλευκος Ντανιέλ Μπατίστα «σκοτώνει» του Ερυθρόλευκους με κοντινό πλασέ.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-2 (24/09/2017, Λάζαρος): Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για το εν λόγω γκολ, μόνο γνώσεις φυσικής για να εξηγήσει κανείς την πορεία της μπάλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ