ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

Το απίθανο γκολ του Κώστα Φορτούνη στο 58' έδινε τη νίκη στον Ολυμπιακό μέχρι το 90', που ο Μπακασέτας με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και ο Φετφατζίδης στο 94' έχασε την ευκαιρία της ζωής του για το 1-2. Κανείς από τους δύο στο τέλος δεν είναι ευχαριστημένος με το βαθμό της ισοπαλίας. «Έσπρωξε» ο Κριστόφερσεν την ΑΕΚ μετά το 0-1.

Τρεις μεγάλες φάσεις, δύο γκολ, μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία. Ένα ντέρμπι που έμεινε στο Χ (1-1) και δεν αφήνει κανέναν χαρούμενο. Τον Ολυμπιακό που είχε στα χέρια του το «τρίποντο» μετά το αριστουργηματικό γκολ του Φορτούνη στο 58΄, είδε τον Μπακασέτα να ισοφαρίζει στο 90΄σε 1-1 και έζησε για λίγα δευτερόλεπτα την απόλυτη «επιστροφή» όσων συνέβησαν πέρσι στο ίδιο γήπεδο αλλά και στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ όταν ο Φετφατζίδης ανενόχλητος λίγα μέτρα από την εστία αντί να στείλει απλά την μπάλα στα δίχτυα σε μια φάση που απλά… δεν χάνεται, την έστειλε ψηλά στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

Ένα από τα στοιχεία που έπαιξε τον ρόλο του στο πως διαμορφώθηκε το ματς από το 0-1 και μετά (και έφερε την αλλαγή κατοχής και ρυθμού) ήταν και η… συμβολή του Κριστόφερσεν. Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ο Δανός διαιτητής μετά το 0-1 ανακάλυψε φάουλ γύρω απο την περιοχή της ΑΕΚ δίνοντας έτσι την ευκαιρία για γέμισμα στην περιοχή του Γιαννιώτη καθώς αυτός ήταν και ο μοναδικός τρόπος που μπορούσε να απειλήσει. Απο τις στημένες φάσεις. Ο Δανός που στο πρώτο ημίχρονο απέφυγε τα λάθη όμως στην επανάληψη μετά το 0-1 δεν έβλεπε… 50-50.

Ένα ματς που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Απο την μια η αποδεκατισμένη ΑΕΚ που είδε στην επανάληψη να χάνει λόγω τραυματισμού και τους Κλωναρίδη, Γαλανόπουλο αλλά δεν λύγισε μόλις ο Φορτούνης έβαλε, ίσως το γκολ της καριέρας του. Βρήκε την δύναμη να πάρει τον έλεγχο, να πιέσει, χωρίς όμως ουσιαστικά να απειλήσει και να βρει την λύτρωση στο 90΄ απο τον Μπακασέτα.

Απο την άλλη ο Ολυμπιακός που στα πρώτα 25 λεπτά δεν θύμιζε την ομάδα που βλέπουμε φέτος, ακόμη και στις δύο ήττες που είχαν προηγηθεί, πιέστηκε από την ΑΕΚ που μπήκε με ορμή και κατάφερε στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου να ισορροπήσει. Στο 44΄ είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Χασάν να κάνει το 0-1 αλλά το δοκάρι του την στέρησε, όπως νωρίτερα, στο 22΄είχε συμβεί με τον Μπακασέτα.

Ο Ολυμπιακός που στην επανάληψη πάτησε καλύτερα στο γήπεδο με πρώτο παίκτη (και πάλι όπως με τον ΠΑΟΚ) τον Ποντένσε και μπόρεσε να πάει το ματς στον ρυθμό και να βρει με την γκολάρα του Φορτούνη το 0-1. Και αν στο 90΄ο Μπακασέτας τα έφερε στα ίσια, η ευκαιρία του Φετφατζίδη εν τέλει «σκέπασε» το ματς. Μια ευκαιρία που θα μνημονεύεται.

Το κλειδί: Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε απο το 25΄έως και το 60΄ να έχει την μπάλα στα πόδια του και να διαμορφώνει αυτός τις καταστάσεις στον αγώνα του έδωσαν και τη δυνατότητα να ψάξει σωστά το γκολ. Το ίδιο στοιχείο βοήθησε απο το 60΄και μετά την ΑΕΚ. Πήραν και οι δύο από ένα γκολ.

Το 10αρι: Το γκολ του Κώστα Φορτούνη είναι απο τα ωραιότερα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά γήπεδα. Μπορεί η νίκη να χάθηκε στο 90΄, μπορεί ο Μπακασέτας να σκόραρε τελευταίος όμως εν τέλει ο άσος του Ολυμπιακού δικαιούται τον «τίτλο». Ήταν συνολικά άλλωστε η απόδοση του εξαιρετική στο δεύτερο ημίχρονο.

Στον πάγκο: Δεν νομίζω πως χρειάζεται και πολύ ψάξιμο. Μπορεί να έπαιξε λίγο, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 73΄αλλά αυτό που χάνει στο 94΄ απλά δεν χάνεται.

Γιατί κόουτς: Για τον Ουζουνίδη τι να πει κανείς; Ότι του είχε απομείνει το έβαλε να παίξει. Ο Μαρτίνς από την άλλη επέλεξε να αλλάξει τον Λάζαρο που δεν ήταν σε καλή μέρα και να βάλει τον Τουρέ αντί του Φορτούνη που είχε δεχθεί ένα σωρό χτυπήματα στο ματς. Είδε την ομάδα του, παρά την χαμένη κατοχή μετά το 0-1, να ισορροπεί μετά το 80΄ και να πηγαίνει με το διπλό ως τέλος. Και πάλι όμως δεν μπόρεσε να πάρει αυτό που ήθελε.

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Σκόρερ: 58΄Φορτούνης, 90΄Μπακασέτας
Κίτρινες: 46΄Λιβάγια, 65΄Βούκοβιτς, 76΄Μοράν
Δοκάρι: 22΄Μπακασέτας, 44΄Χασάν
Διαιτητής: Κριστόφερσεν

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (78΄Μπογέ), Τσινγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χούλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60΄Μοράν), Γκάλο, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (50΄Γιακουμάκης), Λιβάγια

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (81΄Τουρέ), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (73΄Φετφατζίδης), Χασάν (85΄Γκερέρο)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ