Απόλλων έτοιμος για… Football League

Απόλλων έτοιμος για… Football League

Ρεκόρ μη...συγκομιδής της «ελαφράς ταξιαρχίας» στη Σούπερ Λιγκ

Μετά την ήττα του κόντρα στον ΠΑΟΚ με 2-0, ο Απόλλων Σμύρνης παρέμεινε για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς βαθμό, ισοφαρίζοντας αρνητικό ρεκόρ 16 ετών στη Σούπερ Λιγκ.

Ήταν 2002 όταν η Παναχαϊκή ξεκινούσε τη σεζόν με 6 συνεχόμενες ήττες, δείχνοντας από τις πρώτες αγωνιστικές πως θα παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία. Λίγους μήνες αργότερα η ομάδα έμελλε να πέσει με χαρακτηριστική ευκολία στη Β’ Εθνική και από τότε να μην επιστρέψει ξανά στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Βαλεριέν Ισμαέλ ήταν ο προπονητής με τον οποίο ο Απόλλων ξεκίνησε τη νέα σεζόν, με τον Γάλλο ωστόσο να παραμένει μόλις για ένα επίσημο παιχνίδι στο πάγκο της ομάδας, την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΛ με 1-0.

Η διοίκηση δεν είχε μείνει ικανοποιημένη από την εικόνα της ομάδας στα φιλικά παιχνίδια, ενώ οι επιλογές του στη μεταγραφική αγορά κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λευτέρη Βαλέντζα η «ελαφρά ταξιαρχία» ηττήθηκε με 1-0 από τον Λεβαδειακό, παραμένοντας στην τελευταία θέση.

Κατά την ανακοίνωση του Αλμπέρτο Μοντεαγούδο ως νέου προπονητή της ομάδας στις 14 Σεπτεμβρίου, οι άνθρωποι του συλλόγου έβλεπαν στο πρόσωπο του Ισπανού τον άνθρωπο που θα έβγαζε την ομάδα από αυτή την κρίση.

Ωστόσο ο 44χρονος προπονητής κατάφερε να παραμείνει μόλις 22 μέρες στην τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα, γνωρίζοντας 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια (2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης και 2-0 από τον Πανιώνιο).

Η ήττα από τους «κυανέρυθρους» ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», με τη διοίκηση να αντικαθιστά τον Ισπανό προπονητή με τον Γιάννη Μαντζουράκη.

Στο ντεμπούτο του έμπειρου τεχνικού με την ομάδα της Ριζούπολης, ο Απόλλων γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ και παρέμεινε μόνος στην τελευταία θέση χωρίς βαθμούς.

Ωστόσο το πραγματικά ντροπιαστικό στατιστικό του Απόλλωνα είναι αυτό της επιθετικής του γραμμής. Έχοντας μόλις 1 γκολ σε 6 παιχνίδια η «ελαφρά ταξιαρχία» είναι η χειρότερη ομάδα μπροστά από την εστία, βλέποντας το τέρμα σαν… κλειδαρότρυπα.

Μάλιστα χρειάστηκαν 46 τελικές φάσεις (!) προκειμένου να έρθει αυτό το γκολ, την ίδια ώρα που ο Παναιτωλικός σε 50 τελικές φάσεις έχει σημειώσει 8 τέρματα και με 8 βαθμούς βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Εκτός και αν στις επόμενες αγωνιστικές δεν υπάρξουν τεράστιες αλλαγές στην Αθηναϊκή ομάδα, ο υποβιβασμός στη Football League φαίνεται ως το πιο πιθανό σενάριο…

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ