«Με λένε Φορτούνη και δεν σας βλέπω…»

«Με λένε Φορτούνη και δεν σας βλέπω…»

Οι εποχές που το επικοινωνιακό bullying επηρέαζε τον κορυφαίο Ελληνα ποδοσφαιριστή έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Ο Φορτούνης δίνει απαντήσεις (πρωτίστως) στον εαυτό του, αλλά σε όσους τον έστηναν στον τοίχο όλα αυτά τα χρόνια, με ψεύδη, ύβρεις και λάσπη.

Είναι ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής. Ο ποιοτικότερος όλων. Ο,τι πιο κοντά σε world class μεσοεπιθετικό έχει βγάλει η Ελλάδα την τελευταία 20ετία. Διαφωνεί ή όχι κάποιος, είναι η αλήθεια. Και αποτυπώνεται εντυπωσιακά στα όσα θαυμαστά έχει κάνει στη διάρκεια της καριέρας του. Καριέρα γεμάτη ανατροπές, αποθέωση, αμφισβήτηση, ακρότητες, στιγμές ποιοτικής έκρηξης, χαλεπές περιόδους «μη αποδοχής». Και φυσικά πολλά και πανέμορφα γκολ. Με το Κυριακάτικο, κόντρα στην ΑΕΚ, να αποτελεί ένα από τα κορυφαία της καριέρας του. Το οποίο, όμως, δεν χάρηκε όσο θα ήθελε, λόγω του τελικού αποτελέσματος.

Ο Κώστας Φορτούνης, μόλις ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ έφυγε για τα αποδυτήρια με τα χέρια στο κεφάλι. Μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που είχε μόλις γίνει. Από τη μία η ασύλληπτη χαμένη ευκαιρία του Φετφατζίδη. Και από την άλλη η χαμένη νίκη, σε ένα παιχνίδι που ο ίδιος φρόντισε να δώσει στον Ολυμπιακό προβάδισμα, αλλά και αέρα νικητή. Τo «fatality» του Μοράν, πέραν των μελανιών που προσέθεσε στο σώμα του, από το παράλογα σκληρό, αντιαθλητικό παιχνίδι της ΑΕΚ, επέφερε και την αλλαγή του. Το σημείο που άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα.

Ο πανηγυρισμός του στο γκολ που ζωγράφισε, εκτίναξε τη γραφικότητα και τις φωνές για τιμωρία του. Αλλά αυτή η γραφικότητα, η εμπάθεια, το στοχευμένο «σημάδεμα» για να πληγεί με κάθε τρόπο, δεν είναι κάτι νέο για τον ίδιο, ούτε για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης έχει μάθει να ζει με όλα αυτά. Τα όσα κατά καιρούς άθλια και ψευδή αναφέρονται για τον ίδιο δεν τον επηρεάζουν. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν τον εκνευρίζουν κιόλας. Με το ξέσπασμά του και η χειρονομία για «σιωπή», να είναι ένα μήνυμα προς όλους αυτούς. Αλλά και σε εκείνους που δεν σταμάτησαν να βρίζουν χυδαία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον φίλο και συμπαίκτη του, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Όχι στους… μαθητές και τις… οικογένειες.

Τα νούμερα του Φορτούνη είναι αποστομωτικά και ασύγκριτα με κάθε άλλου ποδοσφαιριστή. Φέτος διάγει την 5η του χρονιά ως επαγγελματίας παίκτης των Πειραιωτών. Σε αυτό ο διάστημα, πέραν των τίτλων που έχει κατακτήσει, έχει καταφέρει το εξής μοναδικό: Να αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος δύο φορές και φέτος να προελαύνει ήδη για αυτή τη διάκριση, παρότι ο Ολυμπιακός δεν είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Οι μοναδικές σεζόν που ο Φορτούνης δεν ήταν πρώτος στο Evaluation Index που βγάζει η στατιστική υπηρεσία του Κώστα Γαλάνη, επίσημου συνεργάτη της Super League, είναι η πρώτη του (2014-15), όταν ουσιαστικά ξεκίνησε να αγωνίζεται από τον Ιανουάριο, καθώς ο Μίτσελ δεν τον είχε στα πλάνα του. Την επόμενη σεζόν (2015-16) με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο, αναδείχθηκε πανηγυρικά πρώτος, με Evaluation Index 0,345 (2ος ο Κάτσε του ΠΑΟΚ με 0,285, 3ος ο Μπακασέτας του Πανιωνίου με 0,255). Η χρονιά του Πάουλο Μπέντο τον βρήκε μόλις στην 7η θέση (0,212 βαθμούς), αλλά πέρυσι επανήλθε στην κορυφή, παρότι ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, στην αξιολόγηση (0,288) ξεπέρασε Μπακασέτα (0,282) και Πέλκα (0,246)!

Οσο για φέτος; Ήδη προελαύνει στον δείκτη που μετράει τη συνολική αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών, έχοντας 0.309, με τον εντυπωσιακό Ουγκράι  (0,264) του Ατρόμητου και τον επίσης εξαιρετικό Ματέο Γκαρσία  (0,262) του Αρη να ακολουθούν σε απόσταση! Με τον Φορτούνη να έχει ήδη 6 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ στο πρωτάθλημα, αλλά με τις θετικές του ενέργειες να είναι πολύ περισσότερες.

Συνολικά τη φετινή σεζόν ο «Φόρτου» έχει 12 συμμετοχές, 4 γκολ, 4 ασίστ, αλλά και… 5 δοκάρια, όντας ο (με διαφορά) κορυφαίος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών. Βεβαίως, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Καθώς όπως προαναφέραμε, οι συνολικοί αριθμοί του προκαλούν ζάλη. Σε σύνολο 165 αναμετρήσεων με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Φορτούνης έχει 55 γκολ και 48 ασίστ. Κάτι που σημαίνει ότι έχει βάλει ή φτιάξει πάνω από 100 σε αυτά τα 4+ χρόνια του στους Πειραιώτες.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγάλη απόφαση, απορρίπτοντας πρόταση της Φερνέρμπαχτσε που πλησίαζε τα 10.000.000 €. Δεν τη συζήτησε καν. Καθώς ο σύλλογος πήρε την απόφαση να πορευτεί με μπροστάρη τον κορυφαίο Ελληνα ποδοσφαιριστή και να του δώσει την ευκαιρία να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Ως πρώτος αρχηγός, πλέον. Με τον «Φόρτου», μία εβδομάδα πριν κλείσει τα 26 του χρόνια, να δικαιώνει τον σύλλογο για την απόφασή του. Δείχνοντας έτοιμος (σωματικά, αγωνιστικά, πνευματικά) να ηγηθεί. Και να προσφέρει νίκες. Στο ΟΑΚΑ έκανε αυτό που έπρεπε και έχει ανάγκη από τον ίδιο ο Ολυμπιακός. Και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει σε αυτές τις ταχύτητες. Καθώς η εποχή που το οργανωμένο bullying έπιανε τόπο και τον επηρέαζε, έχει παρέλθει προ πολλού.

Εξάλλου, σε κάθε συζήτηση που αφορά στο ποδόσφαιρο, ο Φορτούνης δεν μπορεί να χάσει από κανέναν στην Ελλάδα. Όπως κι αν τον βαφτίσουν, όσο κι αν τον προβάλλουν, όσο κι μειώσουν τον ίδιο. Επίσης, είναι σίγουρο, πλέον, ότι ούτε κείμενα όπως αυτό που διαβάζετε αλλάζουν κάτι στον τρόπο σκέψεις και τον στόχο που έχει θέσει. Είπαμε, ο ηγέτης του Ολυμπιακού έχει αποφασίσει να αλλάξει ριζικά τρόπο σκέψης, δεν ασχολείται με κανέναν και είναι προσηλωμένος στο να δίνει απαντήσει: (πρωτίστως) στον εαυτό του, στην ομάδα του και σε όλους όσοι τον έστησαν στον τοίχο όλα αυτά τα χρόνια, με ψεύδη, ύβρεις και λάσπη. Πλέον, έχει μπει σε mode «δεν σας βλέπω». Και δεν θα βγει έως ότου πετύχει και τον τελευταίο στόχο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ