Ατρόμητος: Το μικρό θαύμα του Κάναντι κρατά 15 μήνες και 10 μέρες

Ατρόμητος: Το μικρό θαύμα του Κάναντι κρατά 15 μήνες και 10 μέρες

Ο Ατρόμητος του Νταμίρ Κάναντι εξακολουθεί να διαψεύδει αυτούς που έκαναν λόγο για ομάδα «πυροτέχνημα», συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, Η απίστευτη συνέπεια πέρσι και φέτος, η μετάβαση σε μια σεζόν που κανείς δεν είναι έτοιμος να εκπλαγεί και η ασύλληπτη βαθμολογική συγκομιδή.

Δεύτερη φετινή διακοπή στο ελληνικό πρωτάθλημα λόγω Nations League και μία ομάδα που ξεχωρίζει και φέτος είναι ο Ατρόμητος, καθώς όπως όλα δείχνουν, άπαντες στο σύλλογο, είναι αποφασισμένοι να επαναλάβουν ή και να ξεπεράσουν την περσινή φοβερή σεζόν. Πολύς κόσμος ίσως να μην το χει συνειδητοποιήσει, αλλά αυτή τη στιγμή η ομάδα του Περιστερίου ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας με 16 βαθμούς, υστερώντας μόνο στην διαφορά τερμάτων, καθώς έχει συντελεστή 8-1, έναντι 10-1 των Θεσσαλονικιών.

Επίσης, έχει περάσει στα ψιλά, το ότι με 5 νίκες και 1 ισοπαλία, ο Ατρόμητος πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της, ενώ το μοναδικό γκολ που έχει δεχτεί είναι από το σημείο του πέναλτι, την 1η αγωνιστική με τον Παναιτωλικό. Μπορεί η όποια συζήτηση για κατάκτηση του πρωταθλήματος να είναι ουτοπική, ωστόσο ο Ατρόμητος καταφέρνει με την πορεία του να κλέβει μέρος της δόξας των παραδοσιακά μεγάλων ομάδων της Ελλάδας. Και να το κάνει με συνέπεια εδώ και 15 μήνες. Για την ακρίβεια 15 μήνες και 10 ημέρες, όσο ο Νταμίρ Κάναντι κρατά το τιμόνι του. Αυτό το λαχείο που κλήρωσε στο Περιστέρι. Πέρσι ήταν οι ενδείξεις. Φέτος οι αποδείξεις, για μια ομάδα που αλλάζει το… ταβάνι της και στρογγυλοκάθεται πια στα υψηλότερα πατώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο συνολικός απολογισμός του Ατρόμητου με τον Αυστριακό στον πάγκο απο πέρσι μέχρι και την 6 αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος, είναι 20 νίκες, 12 ισοπαλίες και 4 ήττες, δηλαδή 72 βαθμοί. Σε αυτό το διάστημα, σε αυτούς τους 36 αγώνες το παθητικό είναι μόλις 22 γκολ! Τα «διπλά» 10.  Παράλληλα, οι επιδόσεις της ομάδας υπό τις οδηγίες του Κάναντι, μεταφράζονται σε 2 βαθμούς ανά αγώνα, κάτι το οποίο δεν έχει πετύχει ποτέ κανένας προπονητής που βρέθηκε στο τιμόνι της ομάδας. Ακόμη, μεταφράζεται σε ποσοστό νικών της τάξης του 55,5%, το μεγαλύτερο που είχε ποτέ κάποιος. Στη σχετική λίστα ακολουθούν οι Νίκος Νιόπλιας με 50% (6 νίκες σε 12 αγώνες) και Γιώργος Παράσχος με 44,7% (38 νίκες σε 85 αγώνες).

Ο Ατρόμητος λοιπόν, συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα και το κάνει, δίχως τους πρωτεργάτες της περασμένης χρονιάς. Χωρίς τους Ουάρντα, Γιαννιώτη, Ντιγκινί και Ντάουντα οι οποίοι αποχώρησαν από την ομάδα. Το κάνει φέτος με τον Κουλούρη και τον Μέγερι. Το κάνει με τις βάσεις της περσινής δουλειάς. Και με το μπάτζετ μειωμένο.

Μπορεί, τόσο η ατομική ποιότητα στο ρόστερ του Ατρόμητου, όσο και η συνολική του αξία να μειώθηκαν, ωστόσο η ομάδα συνεχίζει στα ίδια υψηλά στάνταρ και φέτος. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η περσινή άκρως επιτυχημένη χρονιά, αλλά και το εκπληκτικό φετινό ξεκίνημα πιστώνονται πρωτίστως στον Νταμίρ Κάναντι. Επειδή οι παίκτες μεταμορφώνονται και μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές μέσα από την δική του προπονητική.

Η συνέχεια μετά την διακοπή θα είναι δύσκολη. Οι αγώνες απέναντι σε ένα άκρως ποιοτικό Αστέρα Τρίπολης που καίγεται για βαθμούς και στη συνέχεια κόντρα στον ανεβασμένο Πανιώνιο αποτελούν τα πρώτα δυνατά τεστ της φετινής σεζόν για την ομάδα του Περιστερίου, προτού ξεκινήσει ένας Νοέμβριος φωτιά, σε διάστημα 20 ημερών θα αντιμετωπίσει κατά σειρά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το που θα είναι ο Ατρόμητος μετά το πέρας αυτών των παιχνιδιών. Μπορεί πλέον, όλοι να τον γνωρίζουν πολύ καλά, ο Ατρόμητος όμως δείχνει έτοιμος και ικανός για νέες… εκπλήξεις.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ