Οι αριθμοί των κορυφαίων του Παναθηναϊκού

Οι αριθμοί των κορυφαίων του Παναθηναϊκού

Τo10.gr παρουσιάζει ποιοι Πράσινοι ξεχωρίζουν στις πιο σημαντικές στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος.

Πρώτος σε τρεις σημαντικές στατιστικές κατηγορίες είναι ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» αν και στα χαρτιά δεν έχει μεσοεπιθετικά την ποιότητα των υπόλοιπων μεγάλων, εντούτοις διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 13 γκολ, δύο περισσότερα από την ΑΕΚ και τρία περισσότερα από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Επιπλέον, είναι πρώτος ο Παναθηναϊκός σε αποτελεσματικότητα με ένα γκολ, ανά 4,8 τελικές, ενώ δεύτερος είναι ο ΠΑΟΚ με ένα γκολ ανά 5,6 προσπάθειες. Συνολικά, σε τελικές οι «πράσινοι» είναι πέμπτοι πίσω από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ατρόμητο, Πανιώνιο. Ο Παναθηναϊκός, παράλληλα, είναι πρώτος σε ασίστ με οκτώ, ενώ επτά έχει ο ΠΑΟΚ κι από έξι οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος. Αυτά σε συνολικό επίπεδο. Ας δούμε ατομικά, ποιοι ξεχωρίζουν σε κάθε κατηγορία.

ΓΚΟΛ: Ο Γιόχανσον έχει παίξει στα μισά από τα έξι ματς. Έχει τρεις συμμετοχές και μάλιστα η μία μισή, διότι μπήκε στο ημίχρονο με τη Λαμία αντί του τραυματία Κουλιμπαλί. Κι όμως, παραμένει πρώτος σκόρερ με τρία γκολ, σε τρεις τελικές (100% ευστοχία)! Από δύο έχουν Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης. Ο Μακέντα έχει επίσης τρεις τελικές, ένα γκολ δηλαδή κάθε 1,5 τελική.

ΤΕΛΙΚΕΣ: Πρώτος είναι ο Χατζηγιοβάνης, ο οποίος άλλωστε φαντάζει μέχρι στιγμής ο MVP του Παναθηναϊκού. Έχει έντεκα προσπάθειες, έξι εντός περιοχής, τέσσερις εκτός και μία με κεφαλιά, η οποία έγινε γκολ με τον ΠΑΣ Γιάννινα (σημειώνει ένα τέρμα ανά 5,5 τελικές). Έχει φυσικά και τρία κερδισμένα πέναλτι. Δεύτερος είναι ο κολλητός του Γιάννης Μπουζούκης με εννέα, αλλά όλες είναι με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής! Στην τρίτη θέση με επτά είναι οι δύο χαφ Κουρμπέλης, Δώνης.

ΑΣΙΣΤ: Πρώτος κι εδώ ο Χατζηγιοβάνης. Ο Μυτιληνιός εξτρέμ του Παναθηναϊκού έχει τις τρεις από τις οκτώ ασίστ του Παναθηναϊκού. Δεύτερος με δύο είναι ο Κουλιμπαλί. Και τις δύο τις έκανε στο νικηφόρο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΠΑΣΕΣ: Ο Κουρμπέλης είναι με διαφορά ο πρώτος σε σωστές επιθετικές πάσες. Έχει 61, όταν ο δεύτερος Μπουζούκης έχει 39. Τρίτος είναι ο Ινσούα με 27, οι Δώνης, Μαυρομμάτης έχουν 26 κι ο Χατζηγιοβάνης 25.

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: Ο Εμάνουελ Ινσούα είναι ο πρώτος «κλέφτης» του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ έχει 15, δεύτερος είναι ο Κολοβέτσιος με 14 και τρίτος ο Κουρμπέλης με 12.

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ: Ο νεαρός στόπερ Φάνης Μαυρομμάτης στα ματς με την ΑΕΛ και τον Λεβαδειακό είχε σωρεία επεμβάσεων κι έτσι ανέβηκε στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας. Έχει 22 και δεύτερος είναι ο έτερος στόπερ Δημήτρης Κολοβέτσιος με 17. Τρίτος, αλλά αρκετά πίσω, είναι ο Ινσούα με επτά επεμβάσεις.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης και ο Γιάννης Μπουζούκης είναι οι πλέον δραστήριοι μεσοεπιθετικοί του Παναθηναϊκού κι αυτοί που έχουν δεχθεί τις περισσότερες κλωτσιές. Σε έξι αγωνιστικές, λοιπόν, έχουν κερδίσει έκαστος 16 φάουλ. Τρίτος είναι ο Κουρμπέλης με 12.

ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ: Ακόμα μία κατηγορία που ξεχωρίζει ο Χατζηγιοβάνης. Ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού έχει 9/38. Μπορεί να μην έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας, ωστόσο, φέρνει συχνά τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όταν ο δεύτερος Ινσούα έχει 5/17 και ο τρίτος Μπουζούκης 6/11.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ