Το χρονικό της κόντρας Μελισσανίδη-Κούγια

Το χρονικό της κόντρας Μελισσανίδη-Κούγια

Οι… μπουνιές, οι εκατέρωθεν μηνύσεις και η αντιπαλότητα των δύο ανδρών, που κρατάει… χρόνια.

Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Άλεξη Κούγια και οι κατηγορίες που εξαπέλυσε για την ΑΕΚ και προσωπικά για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ήρθαν να δώσουν συνέχεια σε μια διαμάχη που κρατά καιρό. Για την ακρίβεια, χρόνια. Μελισσανίδης και Κούγιας έχουν γίνει πρωταγωνιστές ενός θερμού επεισοδίου σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής, έχουν μηνύσει ο ένας τον άλλο, ενώ όπως προκύπτει από τις όποιες τοποθετήσεις έχουν υπάρξει, βρίσκονται… έτη φωτός μακριά.

Ουσιαστικά αυτή η διαμάχη έχει ξεκινήσει από την εποχή ακόμα που ο Αλέξης Κούγιας ήταν ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής. Η Ένωση αγωνιζόταν στη Football League και ο ποινικολόγος είχε αφήσει να εννοηθεί πως το εν λόγω ματς θα γίνει σε συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να μπορεί να δώσει το παρών ο… Μάνταλος. Που τότε είχε κληθεί στην εθνική. Η ΑΕΚ δεν είχε πάρει βεβαίως σοβαρά τις συγκεκριμένες ατάκες, ωστόσο είχε φανεί πως μεταξύ των δύο πλευρών υπήρχε τεράστια απόσταση. Που στην πορεία πέρασε σε άλλο επίπεδο.

Οι μπουνιές στη Βουλιαγμένη

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε κατηγορήσει ανοικτά τον Αλέξη Κούγια για… συμμαχία με τους άμεσους ανταγωνιστές της Ένωσης. Γι’ αυτό και κάθε του κίνηση ή τοποθέτηση, ερμηνευόταν ως μια προσπάθεια από μεριάς του ποινικολόγου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Και συγκεκριμένα του Ολυμπιακού. Αυτή, φαίνεται πως ήταν και η αιτία της έξαλλης αντίδρασης του «Τίγρη», όταν συναντήθηκε με τον Κούγια σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής. Καθώς επίσης και η ανακοίνωση που είχε βγάλει η Λάρισα για τον ορισμό του διαιτητή Ευαγγέλου για το ματς με την Ένωση στο ΟΑΚΑ.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ είχε επιτεθεί στον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, με τον τελευταίο να του κάνει μήνυση για ξυλοδαρμό! Αφού φαίνεται πως το επεισόδιο πήρε μεγάλη έκταση και σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, χρειάστηκε η παρέμβαση πολύ κόσμου, προκειμένου να… λήξει.

Η ατάκα για την Νέα Υόρκη και η μήνυση του Μελισσανίδη

Ωστόσο, μήνυση έχει καταθέσει και το αφεντικό της ΑΕΚ, με αφορμή μια δήλωση του Κούγια σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Δημήτρη Μελισσανίδη στο εξωτερικό. Μάλιστα, την μήνυση είχε συνοδεύσει και το εξής σχόλιο των ανθρώπων της ΑΕΚ «Με γραφικές περιπτώσεις τύπου Κούγια δεν αξίζει να ασχοληθούμε. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και ξεχωριστά ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα κινηθούν νομικά εναντίον του για τις συκοφαντίες που για μια ακόμα φορά και με προφανή σκοπιμότητα εξαπέλυσε εναντίον της ομάδας μας». Που είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε και επικρατεί ακόμα στη σχέση των δύο ανδρών.

Η ανακοίνωση για το… ντόπινγκ και η απάντηση της ΑΕΚ

Βεβαίως αυτά τα επεισόδια δεν ήταν τα τελευταία στην εν λόγω διαμάχη. Πέρυσι, πριν το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λάρισα, η ΑΕΛ είχε ζητήσει επίσημα να γίνει έλεγχος ντόπινγκ σε ποδοσφαιριστές της Ένωσης, πριν τον ημιτελικό κυπέλλου. Με το εν λόγω αίτημα να αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για την ΑΕΚ. Κάτι που δεν έμεινε αναπάντητο, με την μεριά της Ένωσης να απαντά μέσω του διευθυντή επικοινωνία της με την χαρακτηριστική ατάκα: «Σε 4, σε 14 και σε 24 ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μπορείτε να ζητήσετε να γίνει ντόπινγκ κοντρόλ! Μας είναι παντελώς αδιάφορο και ούτε καν ασχολούμαστε! Αποτελεί, όμως, αισχρή προσβολή (η πιο ήπια λέξη) να μιλάτε εντελώς αστήρικτα, αβάσιμα και χωρίς την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα για ασύνηθες φαινόμενο συνεχών μυικών τραυματισμών για μια ομάδα, που έχει κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση 42 μέχρι σήμερα επίσημων αγώνων, τους περισσότερους από κάθε ελληνική ομάδα. Δεν θα έβλαπτε να δείχνατε σεβασμό στην ομάδα που κράτησε ψηλά εφέτος τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη!»

Χαμόγελο και… νομική οδός

Τα παραπάνω γεγονότα δημιούργησαν ένα κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ ΑΕΚ και Κούγια ή αν θέλετε Μελισσανίδη και Κούγια, που καλά κρατεί μέχρι σήμερα. Παρότι είναι σαφές πως νερό στον συγκεκριμένο μύλο ρίχνει συνεχώς η πλευρά του ποινικολόγου. Αφού επί της ουσίας η ΑΕΚ δεν ασχολήθηκε ποτέ με την συγκεκριμένη περίπτωση, που πλέον, σε επικοινωνιακό επίπεδο, αντιμετωπίζεται με… χαμόγελα από τον Δικέφαλο. Μιας και κάθε τοποθέτηση του Κούγια, όπως οι τελευταίες, θα παίρνουν την νομική οδό. Αφού στην ΑΕΚ εκτιμούν πως δίνουν αξία και επιπλέον… κουράγια στην πλευρά του ποινικολόγου, εφόσον ασχολούνται με τα λεγόμενά του. Που θα αντιμετωπίζονται αποκλειστικά και μόνο, μέσω της νομικής οδού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ