«Δεν συνιστούν βιαιοπραγία όσα συνέβησαν έξω από το ΟΑΚΑ»!

«Δεν συνιστούν βιαιοπραγία όσα συνέβησαν έξω από το ΟΑΚΑ»!

Τι επικαλέστηκε η ΑΕΚ στην απολογία της για τα συμβάντα του ντέρμπι και γιατί ζήτησε να τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο και όχι με αφαίρεση βαθμών.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδίκαση της υπόθεσης της ΑΕΚ, που κλήθηκε σε απολογία για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ στηρίχθηκε στο ότι δεν συνιστούν βιαιοπραγία τα όσα συνέβησαν έξω από το ΟΑΚΑ γιατί ο αθλητικός νόμος και ο πειθαρχικός κώδικας απαιτούν τη σωματική επαφή στην έννοια βιαιοπραγία και υπάρχει ξεκάθαρη διάκριση ανάμεσα στη ρίψη αντικειμένων και εκρηκτικών μηχανισμών με τη βιαιοπραγία.

Έγινε επίσης ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε η παραμικρή φθορά στο ΟΑΚΑ βάσει και της καθιερωμένης αποκατάστασης που πρέπει να γίνει μετά από κάθε ματς της ΑΕΚ όταν παραδίδει το γήπεδο πίσω. Στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα στην Πειθαρχική Επιτροπή από μεριάς Ένωσης, που παρά τα όσα προβλέπουν τα άρθρα με τα οποία κλήθηκε, δεν προκύπτει από μεριάς της ανησυχία περί αφαίρεσης βαθμών. Μιας και αυτό που τονιζόταν από τα στελέχη της ΑΕΚ ήταν πως τα όσα έγιναν ήταν ξεκάθαρα και δεν μπορούν να επισύρουν τέτοιες ποινές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ