Νέναντ Κρίστισιτς – ΑΕΚ: επεισόδιο 3

Νέναντ Κρίστισιτς – ΑΕΚ: επεισόδιο 3

Βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ από τον περασμένο Ιούλη. Η πρόκριση των Σέρβων στους ομίλους του Champions League άλλαξε τα δεδομένα, χωρίς να αλλάζει το ενδιαφέρον. Πλέον οι Κιτρινόμαυροι ετοιμάζονται για την τρίτη τους προσέγγιση...

Ήταν Ιούλιος, όταν το όνομά του φιγούραρε πρώτο στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέμενε ότι ο Νέναντ Κρίστιστις ήταν ο παίκτης που θα έκανε τη διαφορά στο κέντρο της Ένωσης. Τα προκριματικά του Champions League ήταν προ των πυλών.  Ο 28χρονος μέσος του Ερυθρού Αστέρα βρισκόταν, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του…

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας από πλευράς της, προτίμησε τότε να περιμένει λίγο, για να έχει ένα ακόμα «όπλο» στις διαπραγματεύσεις σε ενδεχόμενο αποκλεισμό των Σέρβων από τη διοργάνωση των Αστεριών. Ο Μοχάμεντ Μπεν είχε αντίθετη άποψη! Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού με δύο δικά του τέρματα διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο ματς του Ερυθρού κόντρα στην Σάλτσμπουργκ που του έδωσε τελικά την πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους, για πρώτη φορά μετά το 1991.

Τι κι αν στα πέριξ του Μαρακανά του Βελιγραδίου οι φίλοι του Ερυθρού είχαν στήσει πάρτι στα τέλη Αυγούστου, η Ένωση καλούταν να βάλει σε εφαρμογή την προσέγγιση νούμερο 2. Εξάλλου τόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης όσο και ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Βλάντιμιρ Ματιάσεβις επιθυμούσαν διακαώς τον παίκτη. Οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να συνεχιστούν…

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, η είσοδος του Ερυθρού στους ομίλους άλλαξε τα δεδομένα στην υπόθεση του Κρίστισιτς. Η ομάδα του Βελιγραδίου ήθελε να κρατήσει τον παίκτη στο ρόστερ και ανέβασε τις απαιτήσεις της. Έτσι, μοιραία, οι συζητήσεις ναυάγησαν παρά την πίεση που άσκησε η ΑΕΚ μέχρι τις τελευταίες ώρες των μεταγραφών.

Κι ερχόμαστε στα μέσα Οκτώβρη. Τα δεδομένα ελάχιστα έχουν αλλάξει για τους Κιτρινόμαυρους. Η απόφαση της διοίκησης της ΑΕΚ να μην προχωρήσει σε μεταγραφή εξτρέμ και χαφ αφήνει μεγάλα κενά στο ρόστερ της. Για πόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα τα καλύπτει εκ των έσω; Επιπλέον, έχουν παρουσιαστεί… σύννεφα και στην υπόθεση ανανέωσης του Αντρέ Σιμόες. Με τον Πορτογάλο να αξιώνει ένα πιο «πλούσιο» συμβόλαιο και την Ένωση να μην προτίθεται (μέχρι στιγμής) να ικανοποιήσει το αίτημά του.

Θυμίζουμε ότι ο 28χρονος χαφ δεσμεύεται με τους Κιτρινόμαυρους μέχρι τον προσεχή Δεκέμβρη. Μετά; Άγνωστο. Δεν προκαλεί, λοιπόν, έκπληξη που ανοίγει ξανά (ποτέ δεν έκλεισε κατ’ ουσίαν) το κεφάλαιο «Νέναντ Κρίστισιτς», με την ΑΕΚ να κυνηγάει την υπογραφή του με σκοπό να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα άμεσα.

Γεννημένος στις 3 Ιουλίου του 1990 και διεθνής από το 2013 ο Σέρβος άσος ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπέογκραντ Βελιγραδίου και έχει εμπειρία από Ιταλία και Ισπανία. Στη Serie A αγωνίστηκε για έξι χρόνια με τη φανέλα της Σαμπντόρια (2008-2016). Τον τελευταίο χρόνο δόθηκε δανεικός στη Μπολόνια και στη συνέχεια ως ελεύθερος μετακόμισε στην Αλαβές (2016-17) η οποία τότε πανηγύριζε την άνοδό της στη La Liga. Πέρυσι το καλοκαίρι επέστρεψε στην πατρίδα του και φόρεσε τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Βρίσκεται, λοιπόν, στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του. Την στιγμή που η ΑΕΚ είναι έτοιμη για την προσέγγιση υπ’ αριθμόν 3!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ