Η θλάση του Χασάν, o Γκερέρο των 20 γκολ και ο… Μάνος!

Η θλάση του Χασάν, o Γκερέρο των 20 γκολ και ο… Μάνος!

Ο τραυματισμός του Αχμέντ Χασάν στον τετρακέφαλο και η πρόβλεψη για απουσία 3 εβδομάδων, αλλάζει τους συσχετισμούς στην επίθεση. Η επιστροφή του Γκερέρο και η ευκαιρία του Μάνου, στο πρόγραμμα-φωτιά με τα 7 ματς σε 22 ημέρες!

Πριν την αναχώρηση των ποδοσφαιριστών του για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ζητήσει από όλους να είναι προσεκτικοί  και να επιστρέψουν υγιείς, αλλά και σε καλή κατάσταση. Αλλά κατά πως φαίνεται, τίποτε από τα δύο δεν θα ισχύσει για τον Αχμέντ Χασάν. Με τον Αιγύπτιο επιθετικό να στέκεται εξαιρετικά άτυχος και να αποχωρεί τραυματίας από το παιχνίδι της χώρας του με την Εσουατίνι (τέως Σουαζιλάνδη).

Ο25χρονος σέντερ φορ μπήκε αλλαγή στο  48ο λεπτό του αγώνα, έδωσε ασίστ για το 2-0 της χώρας του στο 53’, αλλά στο 85′ έγινε αναγκαστική αλλαγή. Οπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από την Αίγυπτο, ο Χασάν θα υποβληθεί άμεσα σε εξετάσεις, ωστόσο,  πρώτη εκτίμηση από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του κάνει λόγο για θλάση στον τετρακέφαλο. Μάλιστα, οι Αιγύπτιοι αναφέρουν ότι ο παίκτης αναμένεται να μείνει εκτός για διάστημα τριών εβδομάδων. Πρόβλεψη ριψοκίνδυνη, από τη στιγμή που δεν έχει υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Οπως και να έχει, στον Πειραιά περιμένουν την επιστροφή του ποδοσφαιριστή το βράδυ της Τετάρτης ή το πρωί της Πέμπτης. Οπότε και θα φανεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς, αλλά και το διάστημα που θα στερηθεί των υπηρεσιών του ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο ΓΚΕΡΕΡΟ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ

Με βάση όσα προκύπτουν από την Αίγυπτο, είναι σαφές ότι ο Πέδρο Μαρτίνς είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αλλά και για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με αντίπαλο την Ντουντελάνζ, καθώς ο Δημήτρης Μάνος είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Με τον Ισπανό να επιστρέφει για να συνεχίσει και να επεκτείνει το απίστευτο ρεκόρ του. Καθώς, όπως έχετε διαβάσει σχετικά από to10.gr, με τον Ισπανό στον αγωνιστικό ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τα 20 από τα 23 γκολ του!

Από εκεί και πέρα, αναλόγως και με το διάστημα της απουσίας του Χασάν, καθίσταται σαφές ότι ο Δημήτρης Μάνος μπαίνει στην εξίσωση και των αποστολών του Ολυμπιακού, αλλά και της 11άδας.  Εάν, μάλιστα, ισχύσει ότι ο Αιγύπτιος θα μείνει εκτός δράσεις για διάστημα 3 εβδομάδων, το νωρίτερο που μπορεί να τεθεί ξανά στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς είναι για το εκτός εντός έδρας παιχνίδι με την Ντουντελάνζ (08/11).

Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός θα δώσει τρία παιχνίδια στο Πρωτάθλημα (ΟΦΗ εκτός, Απόλλων Σμύρνης εντός, Αρη εκτός), ένα στο Europa League (Ντουντελάνζ εκτός) και ένα στο Κύπελλο (Παναχαΐκή εκτός). Με τον Ολυμπιακό να έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα, με συνολικά 7 παιχνίδια, σε διάστημα 22 ημερών, πριν τη νέα διακοπή για τις εθνικής (12/11)!

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι είναι τουλάχιστον παράλογο να βγάλει όλα τα παιχνίδια ως βασικός ο Γκερέρο. Αλλά και ότι ο Δημήτρης Μάνος θα έχει μπροστά του μια ιδανική ευκαιρία να δικαιώσει τον Πέδρο Μαρτίνς που επέμεινε σθεναρά στην παραμονή του στο ρόστερ το καλοκαίρι. Ο 24χρονος Ελληνας σέντερ φορ και πρώτος σκόρερ της περσινής Football League, έχει ήδη ανοίξει λογαριασμό με τους Ερυθρόλευκους στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι, κόντρα στον Λεβαδειακό στο Κύπελλο και όλα δείχνουν ότι θα κληθεί να δείξει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και σε πιο απαιτητικά παιχνίδια.

* Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Χασάν, τώρα, ο γιατρός των Πειραιωτών, Χρήστος Θέος, επικοινώνησε με τον παίκτη για να δει τι ακριβώς έχει συμβεί και πλέον τον περιμένει στην Ελλάδα για τις απαραίτητες εξετάσεις, ώστε να φανεί το μέγεθος της ζημιάς, αλλά και εάν είναι τόσο σοβαρή όσο αναφέρουν οι Αιγύπτιοι.

* Οι παίκτες του Ολυμπιακού προπονήθηκαν το πρωί της Τρίτης, με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει τον Μπίμπαρς Νάτχο και τους διεθνείς με την εθνική Ελίδων (Μασούρας, Ανδρούτσος, Νικολάου) να επιστρέφουν χωρίς προβλήματα στο Ρέντη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ