Παιχνίδι σταυροδρόμι για τον Παναθηναϊκό

Παιχνίδι σταυροδρόμι για τον Παναθηναϊκό

Οι λόγοι που στο «τριφύλλι» θεωρούν το ματς με τον Πανιώνιο πολύ πιο σημαντικό απ’ ό,τι φαντάζει.

Ο Γιώργος Δώνης και όχι μόνο, όλοι στον οργανισμό του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζουν την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, ως μία από τις πλέον κομβικές στη διάρκεια της σεζόν.
Οι λόγοι είναι πολλοί. Στο «τριφύλλι» σε κάθε ματς είναι υποχρεωμένοι να σκέφτονται τη νίκη, αλλά αυτή τη φορά φαντάζει πιο επιτακτική από κάθε άλλη που προηγήθηκε.

Ας δούμε τους λόγους:

Βαθμολογία: Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος με πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε έξι ματς. Κι όμως, με το -6 που κουβαλάει βρίσκεται στην έκτη θέση. Ο αντίπαλος είναι τρεις βαθμούς πίσω και ούτε σαν σκέψη δεν υπάρχει το ενδεχόμενο ήττας. Ούτε βέβαια και η ισοπαλία. Το «τριφύλλι» θέλει να μπει σε τροχιά πεντάδας και για να το πετύχει πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να παίρνει παιχνίδια όπως αυτό με τον Πανιώνιο. Μία νίκη θα δώσει σημαντική βαθμολογική ώθηση από τη στιγμή που ακολουθούν τα ντέρμπι.

Ψυχολογία: Το «τριφύλλι» έχει μπροστά του τρία ντέρμπι. Ξεκινάει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, φιλοξενεί την ΑΕΚ και πάει στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μια νίκη επί του Πανιωνίου θα διατηρήσει την καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών. Μία απώλεια βαθμών, αντίθετα θα κόψει τα φτερά των παικτών πριν από τα μεγάλα ματς. Ειδικά μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη. Με τις νίκες έρχεται η αυτοπεποίθηση.

Επίδειξη δύναμης: Ο αγώνας στα χαρτιά δεν είναι καθόλου εύκολος. Μπορεί να εξελιχθεί, αλλά οι παγίδες είναι πολλές. Καταρχάς, διεξάγεται έπειτα από διακοπή του πρωταθλήματος, όπου πάντα μία ομάδα μπορεί να επηρεαστεί. Μπορεί και όχι. Ο Παναθηναϊκός, όμως, είχε δυο παίκτες στην Εθνική Ανδρών, επτά στην Ελπίδων και φυσικά ο Δώνης δεν δούλεψε όπως θα ήθελε. Και με τόσες απουσίες, συν τους τραυματίες που υπάρχουν, είναι λογικό το ματς ν’ αποτελεί παγίδα. Αν έπειτα από αυτές τις συνθήκες ο Παναθηναϊκός επικρατήσει εύκολα ή δύσκολα, θα είναι ουσιαστικά μια ακόμα επίδειξη της δύναμής του και ότι οι νεαροί παίκτες του χτίζουν χαρακτήρα.

Κόσμος: Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι κοντά στην ομάδα, στην Τρίπολη πήγαν χιλιάδες και δεν ανταμείφθηκαν με τη νίκη, αλλά τουλάχιστον έμειναν ικανοποιημένοι με τη μαχητικότητα που επέδειξαν έως το τέλος οι παίκτες. Στο ματς με τον Πανιώνιο, αν και δεν βολεύει η ώρα το Σάββατο (16.00), οι οπαδοί θα στηρίξουν τους παίκτες και φυσικά θα ήθελαν τη νίκη. Μία απώλεια βαθμών θα κρατήσει πίσω την ομάδα στη βαθμολογία και αυτό πάντα επηρεάζει και τη ψυχολογία του οπαδού. Όσο κι αν γουστάρει να βλέπει τα νέα παιδιά που προσπαθούν, όταν είσαι φίλος του Παναθηναϊκού τρέφεσαι με νίκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ