Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 1-1

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 1-1

Οι νεοφώτιστοι πήραν την ισοπαλία στη Ριζούπολη, με πέναλτι του Πίτι στο 92', ενώ ο Απόλλωνας είχε προηγηθεί με τον Αλμπάζ στο 88'.

Μέχρι το 88′ είχαμε αποτέλεσμα… Μπάμπης Τεννές. Μετά είδαμε τι δίνουν στο ποδόσφαιρο τα γκολ. Το τελικό 1-1 της Ριζούπολης ανάμεσα σε Απόλλωνα και Λαμία διαμορφώθηκε στο τέλος, μέσα σε νεύρα και διαμαρτυρίες.

Ο Απόλλων έψαχνε το γκολ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οχι με καμιά απίθανη εμφάνιση, αλλά με κάθε τρόπο. με σουτ, με πλαγιοκοπήσεις, με κεφαλιά, με φάουλ. Απέναντι σε μια ομάδα που είχε απειλήσει μόνο μία φορά, στο 9′ στο τετ α τετ του Βουό το οποίο έβγαλε ο Παπαδόπουλος, οι γηπεδούχοι το βρήκαν όταν είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι δεν θα τα καταφέρουν.

Στο 88′ ο Ελμπάζ έκανε κοντρόλ και κάτι σαν «περίπατο» μέσα στην περιοχή της Λαμίας και άνοιξε το σκορ. Η αλλαή του Ζόραν Βούλιτς έκανε ό,τι δεν είχαν κάνει νωρίτερα κανένας από τους συμπαίκτες του. Δύο φορές ο Αλμπάνης (15′, 19′, 60′), ο Κούρος με φάουλ, ο Μαάτσι με πλασέ που έβγαλε ο κορυφαίος της Λαμίας, Ασίγμπα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ό,τι δεν έκαναν με κεφαλιά ο Παπάζογλου (άουτ) και ο Κύργιας (απόκρουση), ο Σιατρβάνης με σουτ. Αυτό το έκανε ο Ελμπάζ, πιστεύοντας ότι είχε δώσει τη νίκη. Ομως, τίποτα δεν τελειώνει πριν τη λήξη. Στο 90′ ο διαιτητής Στυλιάρας έδωσε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κύργια στον Ομο (φαίνεται να είναι σωστή η απόφαση) και ο Πίτι στις καθυστερήσεις πια ισοφάρισε.

Μέσα σε ένταση, σε διαμρτυρίες, σε ένταση. Περισσότερο για μια νίκη που χάθηκε στα καλά καθούμενα για τους γηπεδούχους. Ο Απόλλων ήταν καλύτερος. Αλλά αυτό συμβαίνει, όταν νομίζεις ότι όλα τελειώνουν πριν την ώρα τους.

Το κλειδί: Η χαμένη ευκαιρία του Βουό στο 9′ θα μπορούσε να έχει αλλάξει όλο το παιχνίδι. Τη μορφή του όχι πολύ, πάλι η Λαμία θα αμύνονταν. Αλλά θα είχαμε δει γκολ από νωρίς, δεν θα περιμέναμε το 88′. Και αυτό πάντα παίζει ρόλο.

Το 10άρι: Δεν θα επιλέξουμε τον Ασίγμπα κι ας ήταν ο κορυφαίος της Λαμίας στο αμυντικό παιχνίδι. ούτε τους σκόρερ κι ας μπήκαν ως αλλαγή και βρήκαν δίχτυα. Αλλά τον Αλμπάνη. Οχι μόνο γιατί ήταν η πιο δραστήριος του Απόλλωνα. Αλλά γιατί σε ένα μαρκάρισμα από τον Κουκόλη, όταν όλοι ζητούσαν πέναλτι, εκείνος είπε στον αντίπαλό του στη φάση: «Δεν ζήτησα τίποτα». Η γλώσσα του σώματός του, ηρέμησε τα πράγματα.

Στον πάγκο: Ο τρόπος με τον οποίο ο Απόλλων διαχειρίστηκε το προβάδισμά του. Η τελεία στον αγώνα μπαίνει στο τελευταίο σφύριγμα. οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι μπήκε στους πανηγυρισμούς για το γκολ του Ελμπάζ. Και την πάτησαν, όσο και αν αμφισβητούν το πέναλτι.

Γιατί κόουτς: Τέτοια παιχνίδια είναι κομμένα και ραμμένα στον Μπάμπη Τεννέ. Εχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Σε αυτό, ήθελε την ισοπαλία. Απλώς το έκανε με διαφορετικό τρόπο από άλλες φορές, έχοντας χρειαστεί να αντιδράσεις σε λίγα λεπτά….

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΛΑΜΙΑ 1-1

Γήπεδο: Ριζούπολη
Διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας
Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης, Αθανάσιος Κολοσιώνης

Γκολ: 88′ Ελμπάζ / 90’+2′ Πίτι (πεν.)
Κίτρινες: Κούρος, Παπάζογλου / Βουό, Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Κουκόλης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Παπάζογλου, Κούρος, Κονέ, Αλμπάνης, Μαάτσι (66′ Σιατραβάνης), Ανιέτε, Καστιγέχος (52′ Ελμπάζ), Μπιζιμίν.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης (63′ Αναστασόπουλος), Κουκόλης, Κουτρομάνος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Λινάρδος (50′ Πίτι), Βουό, Βάντερσον (79′ Ακόστα).

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ