Γκουερίνο: «Φέτος σίγουρα το πρωτάθλημα είναι του ΠΑΟΚ»

Γκουερίνο: «Φέτος σίγουρα το πρωτάθλημα είναι του ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος του ΠΑΟΚ αποκάλυψε ότι πριν κλείσει στον Δικέφαλο τη δεκαετία του ’70 είχε επαφές με Παναθηναϊκό και με Άρη

Ο Νέτος Γκουερίνο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό συμπατριώτη του στον ΠΑΟΚ, τον Λέο Ζαμπά. Ο παλαίμαχος του Δικέφαλου μίλησε για τη φετινή ομάδα, αλλά θυμήθηκε και ορισμένα πράγματα από το παρελθόν, μιλώντας στον «FAIR PLAY 96.1FM», αποκαλύπτοντας ότι πριν κλείσει στον ΠΑΟΚ τη δεκαετία του ’70 είχε επαφές με Παναθηναϊκό και με Άρη!

Αρχικά αναφέρθηκε στις πρώτες του αναμνήσεις από την Ελλάδα, όταν πρωτοήρθε τη δεκαετία του ‘70: «Εκείνη την εποχή η Ελλάδα δεν είχε τις καλύτερες υποδομές. Εγώ είχα φύγει από την Μινέιρο με ένα γήπεδο 90.000 θέσεων και ήρθα στην Ελλάδα, στο γήπεδο της Τούμπας που είχε ναι μεν χορτάρι αλλά είχε πολλές τούφες. Εγώ ήρθα και δοκιμάστηκα στον Παναθηναϊκό, κάναμε ένα φιλικό με τα Γιάννενα και σημείωσα δύο γκολ, αλλά δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό αφού δεν ήμουν ελεύθερος είχα συμβόλαιο. Έτσι ξαναγύρισα στην Αμερική, μετά όμως από μία εβδομάδα ξαναήρθα στην Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη, πήγαμε στον Άρη πράγμα που δεν ήξερε κανείς εκείνη την εποχή, έκανα μία προπόνηση αλλά πάλι δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό.

Υπήρχε μία επαφή με τον ΠΑΟΚ, στο θέμα όμως που κόλλησε ήταν να γυρίσει ο Σάνον. Κάναμε ένα φιλικό στην Επανομή, στο ξερό γήπεδο να τονίσω, για να μιλήσω για τις υποδομές, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν καλές υποδομές ώστε ο παίκτης να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Εγώ όμως δεν ήρθα για δοκιμή, αλλά για να υπογράψω. Ήθελα να δοκιμάσω να παίξω σε μία ομάδα στο εξωτερικό. Στο φιλικό με την Επανομή κάναμε μία συνομιλία, μετά ήρθε ο Σάνον, παίξαμε ένα δίτερμα και εν τέλη υπογράψαμε. Ο Σάνον δεν ήθελε να ακούει για Βραζιλιάνους αλλά οι συνεργάτες του τον έπεισαν ότι είμαι ο κατάλληλος για να έρθω στον ΠΑΟΚ. Στο τέλος, με είδε και ο ίδιος, το διαπίστωσε ότι άξιαζα και έτσι έμεινα στον ΠΑΟΚ.

Στις πρώτες μου μέρες μιλούσα με τον Αποστολίδη λόγω της γνώσης της Ισπανικής γλώσσας, λόγω των σπουδών του στις ΗΠΑ και μπορούσαμε να συνεννοηθούμε, ήταν ο διερμηνέας μου. Το πρώτο μου σπίτι ήταν στη Βασιλίσσης Όλγας, ένα διαμέρισμα 70 τετραγωνικά που μου έφτανε, δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Στην Ατλέτικο Μινέιρο είχα καλή αμοιβή. Όταν μία ομάδα είχε στις τάξεις της τον Ροναλντίνιο δεν γίνεται να είναι φτωχή».

Σχετικά με την επιστροφή του στη Βραζιλία: «Όχι δε γύρισα ποτέ μόνιμα πίσω. Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου στο πρώτο εξάμηνο που ήμουν στην Ελλάδα. Από τότε, είμαστε στην Ελλάδα εδώ και 44 χρόνια, περισσότερο ζω εδώ παρά στην Βραζιλία. Είναι μία χώρα που την εκτιμώ, είναι μοναδική».

Σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα: «Φέτος σίγουρα το πρωτάθλημα είναι δικό μας. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε από το -2 να είναι στο +3, πάει να πει ότι γίνεται μία καλή δουλειά. Πρέπει όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες να είναι ευχαριστημένοι. Πάμε τώρα να αποκτήσουμε την εμπειρία και να κατακτήσουμε τον στόχο μας, το πρωτάθλημα».

Σχετικά με το τι χρειάζεται για να πάρει κάποιος το πρωτάθλημα: «Χαμηλό τόνο, χωρίς άγχος, αποφασιστικότητα και πίστη από όλους. Ο προπονητής είναι προσγειωμένος και ξέρει τι ζητάει, έτσι καταφέρνει να παίρνει από τους παίκτες αυτά που θέλει. Η ομάδα έχει το βάθος για να καταφέρει, βλέπουμε ότι υπάρχει ο Ουάρντα που είναι εκτός και δεν φαίνεται κάπου».

Σχετικά με την απουσία του Μαουρίσιο: «Ο Σάκχοφ ή ο Βέρνμπλουμ μπορούν να καλύψουν το κενά του Μαουρίσιο, μαζί με τον Κάνιας. Έχουν εμπειρία και ικανότητα να το κάνουν».

Για τις μεταγραφές που έκανε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι είπε: «Πιστεύω ότι έπρεπε να αποκτήσουμε πιο νωρίς κάποιους παίκτες. Να κάνουν προετοιμασία, να γίνουν οι μετρήσεις και να βγουν συμπεράσματα. Βλέπουμε τον Βέρνμπλουμ που δεν είναι έτοιμος γιατί δεν έκανε προετοιμασία. Δεν τον κρίνω αν είναι καλός ή κακός αλλά έπρεπε να έρθει πιο νωρίς, ώστε να τον έχουμε έτοιμο από το πρώτο επίσημο παιχνίδι».

Σε ερώτηση αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη: «Εγώ έλεγα ότι υπάρχουν 4-5 ποδοσφαιριστές, που σε κάθε παιχνίδι ο ένας ξεπερνάει τον άλλον. Ο Κρέσπο ξεχωρίζει στην άμυνα για εμένα, από τα άκρα ο Βιεϊρίνια είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, από δεξιά ο Μάτος που κάνει τα πάντα. Ο Βαρέλα δίπλα στον Κρέσπο έχει αποκτήσει μεγάλη ισορροπία στο παιχνίδι του. Στο κέντρο το δίδυμο είναι η βάση στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, τώρα μπροστά ο Πρίγιοβιτς είναι γνωστός για την ικανότητα του στο σκοράρισμα. Στα εξτρέμ έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν παντού, όπως οι Ζαμπά, Μπίσεσβαρ και Λημνιό. Ο Πέλκας έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του αλλά γίνεται πολύ χρήσιμος αφού κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ υπολογίζω πολύ και τον Σάκχοφ, αφού κάθε φορά που μπαίνει συμπληρώνει τα κενά του Κάνιας και του Μαουρίσιο».

Σχετικά με τον Ζαμπά και αν του θυμίζει τον εαυτό του: «Ο Ζαμπά δε μου θυμίζει καθόλου εμένα. Ο Ζαμπά είναι ένας παίκτης που η τεχνική του συνδυάζεται με την δύναμη του, πράγμα που χρειάζεται στο σημερινό ποδόσφαιρο. Στα πρώτα παιχνίδια δεν ήμουν ευχαριστημένος μαζί του, γιατί είχα ακούσει πολλά. Μετά όμως από το παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ πιστεύω έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των φίλων του ΠΑΟΚ αλλά και του προπονητή. Είναι μικρός, θα προσαρμοστεί ακόμη παραπάνω και δεν θα μείνει στον ΠΑΟΚ πολλά χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ