Αλλάζοντας τον Ντάνιελ Ποντένσε

Αλλάζοντας τον Ντάνιελ Ποντένσε

Η εκπαιδευτική διαδικασία που στόχο έχει να φτιάξει τη... σχέση του Ποντένσε με τα αντίπαλα δίχτυα, έχει ήδη αρχίσει από τον Πέδρο Μαρτίνς στο Ρέντη. To10.gr εξηγεί το πλάνο του τεχνικού επιτελείου για τον Πορτογάλο «δαίμονα» και τα γκολ που «θα έρθουν».

Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και χαρισματικούς ποδοσφαιριστές που έχουν πατήσει ελληνικό γήπεδο εδώ και πολλά χρόνια. Ενας μικρός «δαίμονας», που μπορεί να ισοπεδώσει με τις ντρίμπλες και το παιχνίδι του κάθε αντίπαλο. Από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις παικτών, που στη μέρα του μπορεί να νικήσει… μόνος του. Κι όμως, ο Ντάνιελ Ποντένσε, στα 23 του χρόνια, έχει ακόμη αρκετά πράγματα να βελτιώσει, ώστε να φτάσει εκεί που ορίζει το σπάνιο ταλέντο του.

Ο διεθνής Πορτογάλος τα κάνει σχεδόν όλα τέλεια. Επιθετικά είναι εντυπωσιακός. Ντριμπλάρει, δημιουργεί, δίνει περίτεχνες ασίστ με τρόπο που μόνο αυτός μπορεί, καλπάζει πάνω στη γραμμή, συγκλίνει όταν πρέπει και χρειάζεται, συνδυάζεται μαγικά με τον μπακ που έχει πίσω του, λειτουργεί ως… 10άρι από την άκρη και προσφέρει στιγμές μαγείας, διασύροντας τους προσωπικούς του αντιπάλους. Αλλά έχει μια σημαντική αδυναμία στο γκολ. Μια αδυναμία που ο Πέδρο Μαρτίνς έχει βαλθεί να την εξαλείψει.

Ο Ποντένσε δεν κάνει άσχημα τελειώματα. Αλλά η… κάψα του να σκοράρει και να αποδείξει σε όλους (ειδικά στους συμπατριώτες του) ότι μπορεί να είναι ταυτόχρονα και δημιουργός και σκόρερ, είναι τόσο μεγάλη πολλές φορές εκβιάζει κάποιες προσπάθειες. Κάτι που το περιμένεις από τους ξεχωριστούς παίκτες. Ή καλύτερα, το επιζητάς. Διότι ο καλός παίκτης, ο ξεχωριστός, πάντα κάνει εκείνο που δεν περιμένει αντίπαλος ή ακόμη και ο συμπαίκτης. Και ο Ποντένσε δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι διαφορετικός, είναι παίκτης πολύ πάνω από τον μέσο όρο, το γνωρίζει και θέλει να το επιβεβαιώνει σε κάθε ματς.

Ο Μαρτίνς, λοιπόν, έχει ξεκινήσει την εκπαιδευτική διαδικασία «αλλάζοντας τον Ποντένσε». Με τον Πορτογάλο εξτρέμ έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό να δουλεύει ατομικά και… εκτός προγράμματος στο Ρέντη, με τον προπονητή και τους βοηθούς, με στόχο να φτιάξει τη… σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα. Το τεχνικό επιτελείο δουλεύει εντατικά στα τελειώματα του Ποντένσε και στόχος είναι ο Πορτογάλος να αυξήσει την ευστοχία του, αλλά κυρίως να μην καταλάβει πότε πρέπει να κάνει τι και πώς να εκτελεί σε κάθε περίπτωση. Και κυρίως να «πατάει» περισσότερο περιοχή. Καθώς εάν με τις ενέργειες που κάνει, έχει τα σωστά τελειώματα, ο Μαρτίνς πιστεύει ότι θα τελειώσει τη χρονιά με περισσότερα από 10 γκολ, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μάλιστα, ο Ποντένσε δεν… κλέβει στις έξτρα προπονήσεις. Το αντίθετο. Αντιλαμβάνεται ότι είναι αναγκαίο να βάλει και αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι, ώστε να αλλάξει επίπεδο και να επιβεβαιώσει ότι σύντομα θα εξελιχθεί σε top class εξτρέμ. Όπως πίστευαν και πιστεύουν οι συμπατριώτες του. Και επειδή ο επιθετικός χαρακτηρίζεται από τα νούμερά του, τις ασίστ και τα γκολ του, ο Ποντένσε θέλει να αυξήσει την παραγωγικότητά του.

Μέχρι στιγμής ο Πορτογάλος «δαίμονας» του Ολυμπιακού έχει σκοράρει φορές με τα ερυθρόλευκα, αλλά έχει χάσει και αρκετές πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Συνολικά στην καριέρα του έχει 15 γκολ και 25 ασίστ, αλλά στον Ολυμπιακό θέλει να πολλαπλασιάσει αυτά τα νούμερα. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ