Αποκλειστικό: Η Ρεν στην Ελλάδα για τον Λιβάγια!

Αποκλειστικό: Η Ρεν στην Ελλάδα για τον Λιβάγια!

Ο υπεύθυνος μεταγραφών της Ρεν, Ζαν-Λουκ Μπουιζίν, ήρθε στην Ελλάδα για τον Μάρκο Λιβάγια και βρέθηκε στη Ριζούπολη. To10.gr παρουσιάζει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι το Νο1 επιθετικό «όπλο» της ΑΕΚ. Τόσο η κατάκτηση του περσινού τίτλου στην Ελλάδα, όσο και η πρόκριση στους ομίλους του Champions League σε μεγάλο βαθμό… πέρασαν από τα πόδια του.

Ο Κροάτης μετά από αυτές τις δύο μεγάλες επιτυχίες, είδε και την κλήση του στην Εθνική Κροατίας. Και αμέσως και τις πρώτες επίσημες συμμετοχές του με τους φιναλίστ του τελικού του Μουντιάλ της Ρωσίας προ μηνών, ως συμπαίκτης του Μόντριτς, του Ράκιτιτς και του Πέρισιτς. Η μετοχή του στο χρηματιστήριο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έχει… εκτοξευτεί. Είναι 25 χρονών, διεθνής με την Κροατία, μετρά πάνω από 50 συμμετοχές με την φανέλα της ΑΕΚ και 13 γκολ με 9 ασίστ. Η ποιότητα του είναι δεδομένη και ξεχωρίζει στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ, ενώ παράλληλα είναι και ο πιο ποιοτικός επιθετικός στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Και παρότι ο Λιβάγια λόγω της ανόητης αποβολής του στην ρεβάνς με τη Βίντι χάνει τέσσερα ματς των ομίλων του Champions League, βλέπει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών κλαμπ να αυξάνεται.

Και κάπως έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του to10.gr, έφτασε στα μέρη μας η γαλλική Ρεν. Με τα μάτια «καρφωμένα» στον Λιβάγια χθες στην Ριζούπολη (έκανε το τελικό 2-0) και με πρόθεση να τον κάνει δικό της, μιας και από πέρυσι τον παρακολουθεί στενά. Παράλληλα με το σκάουτινγκ για την απόκτηση του Γιάκομπ Γιόχανσον, οι Γάλλοι είδαν και την μεγάλη αξία του Λιβάγια από την περσινή χρονιά. Και έτσι συνέχισαν να τον παρακολουθούν. Και από φέτος ακόμη πιο στενά. Μάλιστα, στην Ελλάδα βρίσκεται για τον λόγο αυτό ο αρχισκάουτερ της Ρεν. Ουσιαστικά ο υπεύθυνος των μεταγραφών της γαλλικής ομάδας, ο Ζαν Λουκ Μπουιζίν (παλαίμαχος στόπερ των Λιλ, Στρασμπούρ και Ρουέν).

Το συμβόλαιο του Λιβάγια «τρέχει» μέχρι το 2021 και δεν υπάρχει ρήτρα σε αυτό, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ αποφασίζει το ύψος της τιμής που θέλει για τον Κροάτη. Και είναι δεδομένο ότι για να φύγει ο Λιβάγια από την Ενωση θα πρέπει η Ρεν -ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα- να… ξηλωθεί και να φέρει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα πόδια της Ενωσης.

Επαναλαμβάνουμε, πλέον δεν υφίσταται η προηγούμενη ρήτρα αποδέσμευσης, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία υπήρχε στη συμφωνία δανεισμού του με την Λας Πάλμας για τη σεζόν 2017/18. Ωστόσο, η τιμή του Κροάτη είναι δεδομένο ότι κυμαίνεται σε τέτοια ύψη. Και ο Δημήτρης Μελισσανίδης που έχει… καψούρα με τον Κροάτη, ως σκληρός παίκτης σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις, σε περίπτωση πώλησης θα φέρει το μέγιστο κέρδος στα ταμεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Και έτσι ο Ζαν-Λουκ Μπουιζίν στα 57 του και μετά από 5 χρόνια στην θέση του αρχισκάουτερ στην Ρεν αν αποφασίσει να κάνει κίνηση για τον Λιβάγια, θα πρέπει να ετοιμαστεί για μία πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, με πολύ μεγάλα νούμερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ