Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 1-1

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 1-1

Ατρόμητος και Παναθηναϊκός αναζήτησαν τη νίκη, έμειναν τελικά στον βαθμό της ισοπαλίας με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με την πίκρα της χαμένης ευκαιρίας να πάρουν το πρώτο τους εκτός έδρας τρίποντο.

Θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρξει νικητής στο Περιστέρι. Ατρόμητος και Παναθηναϊκός είχαν γκολ, ευκαιρίες, αλλά τελικά έμειναν στο 1-1. Σε ένα ματς που είχε νεύρα και διαμαρτυρίες για τις αποφάσεις του Μάνταλου, δοκάρι και αποβολή για τον Ατρόμητο που πάντως διατήρησε το αήττητο στην έδρα του, επέστρεψε έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας. Απο την άλλη ο Παναθηναϊκός παρά τις σοβαρές απουσίες του είχε αρκετά καλό πρόσωπο, δεν μπόρεσε όμως να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε στην επανάληψη και για ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι έμεινε χωρίς νίκη μακριά απο τη Λεωφόρο.

Καταιγιστικός ο Ατρόμητος

Με τους Χατζηϊσαΐα, Γιαννούλη και Ουάρντα να έχουν επιστρέψει μετά την απουσία τους στην Τούμπα και να βρίσκονται στην αρχική ενδεκάδα, ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, έχοντας τον Γιαννιώτη στα γκολπόστ, Κιβρακίδη, Ρισβάνη, Χαζτηϊσαΐα και Γιαννούλης στην άμυνα, τους Μπουσουλάτζιτς και Μάντσον αμυντικούς μέσους, με τον Βασιλακάκη μπροστά τους, τον Ντιγκινί δεξιά, τον Ουάρντα αριστερά και τον Ντάουντα στην επίθεση.

Με πολλές εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα του ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Διούδης ήταν στα γκολπόστ, δεξιά ο Κολοβέτσιος, αριστερά ο Ινσούα, Αυλωνίτης και Κουτρουμπής στο κέντρο της άμυνας, ο Σιλά με τον Λουντ αμυντικοί μέσοι, με τον Άλτμαν μπροστά τους, τους Καμπέσας και Μουνιέ στα άκρα και τον Μολίνς στην επίθεση.

Ο Ατρόμητος στο πρώτο 20λεπτο ήταν… καταιγιστικός. Σκόραρε μόλις στο 3′, με τον Βασιλακάκη να περνάει κάθετα την μπάλα στον Ντάουντα κι αυτόν να εκτελεί και έκανε… ό,τι ήθελε απέναντι στο αμυντικό δίδυμο Αυλωνίτη – Κουτρουμπή, οι οποίοι είδαν τέσσερις φορές τους αντιπάλους τους να τους βγαίνουν στην πλάτη.

Τον κράτησε ο Διούδης, ισορρόπησε και ισοφάρισε

Ο Διούδης κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό σε τρεις περιπτώσεις και μετά το 20λεπτο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει το ματς. Ο Ουζουνίδης πήγε τον Αυλωνίτη δεξί και τον Κουτρουμπή αριστερό στόπερ, με την αμυντική λειτουργία να… διορθώνεται, ενώ άλλαξε πλευρές σε Μουνιέ και Καμπέσας, βάζοντάς τους δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα.
Ο Καμπέσας βρήκε χώρους για να πλαγιοκοπήσει, ο Μουνιέ πήρε πρωτοβουλίες και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο απειλητικός, με την ισοφάριση να έρχεται στο… ένα απ’ τα τρία πέναλτι που του έδωσε ο Μάνταλος.

Ο Μολίνς ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό, που θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια με υπέρ του σκορ, αν ο Μάνταλος δεν ανακάλυπτε θέατρο του Άλτμαν σε ανατροπή από τον Γιαννιούλη πάνω στον Ισραηλινό. Ο Μάνταλος αντί για πέναλτι έδωσε κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Παναθηναϊκού, ενώ νωρίτερα είχε δείξει «παίζεται» και σε καθαρή ανατροπή του Μολίνς από τον Ρισβάνη.

Δοκάρι ο Ατρόμητος, ευκαιρία ο Μολίνς

Ο Παναθηναϊκός «έχασε» τον Μουνιέ λόγω θλάσης, με τον Χίλιεμαρκ να παίρνει τη θέση του από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, το οποίο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 48′, όταν ο Μάντσον με μια βολίδα από τα 35 μέτρα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως από τα δεξια, με τα ανεβάσματα του Κιβρακίδη που ντούμπλαρε τον Ντιγκινί να γίνουν απειλητικοί, με τον Παναθηναϊκό να έχει διορθώσει πάντως την αμυντική του λειτουργία και να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να φτάσει σε δεύτερο γκολ.
Το άγγιξε στο 58′, όταν ο Σιλά έκλεψε στη μεσαία γραμμή, οι «πράσινοι» βγήκαν τρεις εναντίον δύο, αλλά ο Μολίνς δεν έκανε καλό τελείωμα μέσα από την περιοχή. Οχτώ λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ του Χίλιεμαρκ, ο Γιαννιώτης βγήκε και «έπιασε» αέρα, με τον Αυλωνίτη να παίρνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.

Αλλαγή ισορροπιών, κόκκινη ο Κιβρακίδης

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 68′. Ο Λουντ πήρε την μπάλα και την άνοιξε μπροστά του, ο Κιβρακίδης τον ανέτρεψε και ο Μάνταλος σωστά του έδωσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Κάναντι έβαλε τον Μάντσον δεξί μπακ και έφερε τον Βασιλακακη πιο πίσω, δίπλα στον Ούμπιντες, παίζοντας με 4-4-1, ενώ λίγο αργότερα έβγαλε τον Βασιλακάκη βάζοντας τον στόπερ Καρασαλίδη μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς σε ρόλο… σκούπας.
Ο Ουζουνίδης πέρασε τον Τσάβες αντί του Μολίνς, που έδειξε να μην έχει άλλες αντοχές, ενώ στο τελευταίο τέταρτο μπήκε και ο Χατζηγιοβάννης, αφού ήρθε και δεύτερος τραυματισμός μετά τον Μουνιέ, αυτός του Καμπέσας.

Πίεση μεν, αναποτελεσματικότητα δε

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να γίνεται πιεστικός, εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα και είχε δύο καλές στιγμές με Τσάβες και Λουντ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (77′ και 81′).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε ορθολογικά την μπάλα, με τον Ατρόμητο όσο περνούσε η ώρα να… μαζεύεται προκειμένου να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Παναθηναϊκός υπήρξε απρόσεκτος και… βιαστικός στην τελική του προσπάθεια στο φινάλε, αφού έφερνε την μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει, με τον Τσάβες να είναι εμφανώς ανέτοιμος. Το τελικό 1-1 ήρθε δίκαια βάσει εικόνας, αν υπολογίσουμε πως ο Ατρόμητος έπαιξε για 25 λεπτά με δέκα και ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύνθεση… ανάγκης.

Το κλειδί: Όταν ο Κάναντι είδε την ομάδα του να μένει με δέκα, έβαλε τον Μάντσον δεξί μπακ και πέρασε στο γήπεδο σαν… σκούπα τον Καρασαλίδη για να μην αφήσει χώρους. Κατάφερε να τους κλείσει και να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός, παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα.

10αρι: Κορυφαίος ο Διούδης, κυρίως για τις εντυπωσιακές του επεμβάσεις στο πρώτο 20λεπτο. Εκεί που κρατάει το 1-0 και δίνει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να μείνει στο ματς και να ισοφαρίσει λίγο αργότερα.

Στον πάγκο: Ο Σιλά κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, οι κάθετες στην πλάτη της άμυνας βγήκαν από τον χώρο ευθύνης του. Οι Αυλωνίτης – Κουτρουμπής ξεκίνησαν πολύ άσχημα, αλλά διορθώθηκαν στη συνέχεια.

Γιατί κόουτς: Ο Ουζουνίδης επέλεξε να βάλει τον Διούδη και τον Ινσούα, σε εκπλήξεις… πρώτου μεγέθους, αλλά δικαιώθηκε. Κυρίως με τον πρώτο. Ο Κάναντι έκανε άψογη διαχείριση μετά την κόκκινη κάρτα και κράτησε την ισοπαλία.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς (63′ Ούμπιντες), Ουάρντα, Βασιλακάκης (74′ Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Ντάουντα (83′ Λαζαρίδης)
Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης, Κουτρουμπής, Ινσούα, Λουντ, Σιλά, Άλτμαν, Μουνιέ (46′ Χίλιεμαρκ), Καμπέσας (76′ Χατζηγιοβάννης), Μολίνς (72′ Τσάβες)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ